You are here

Electrolux 911d92-2t Mosogatógép vízszint kevés.

4 posts / 0 new
Last post
Laci61
Laci61 picture

Üdv mindenkinek!
Ezen mosogatógépben kettő darab membrános vízszint érzékelő van (egy üzemi, egy a túlfolyást figyeli). Amikor vízvételre kerül a sor, egy jó liter után kattan az üzemi szabályzó víz leáll, indul a mosó szivattyú, de mivel kevés a víz ezért nem fűti a vizet és nem is bír mit felnyomni. Mivel a mosó szivattyú kiszívja a tartályból a vizet a szabályzó vissza kapcsol, de ekkor már nem enged be több vizet. Ha az utolsó hibakódot megnézem akkor iF0-t ír ami vízpótlási hiba. Ha elindítom a 15 perces teszt programot akkor érdekes mód jó a vízszint (vízvétel indul, egy jó liter után kattan a szabályzó, de a víz nem áll meg hanem még kb 30-40mp-ig tölt), megcsinál mindent rendesen.
Létezik hogy még valami figyeli a vízszintet amin átszaladtam, vagy ha csökken a vízszint miért nem enged utána vizet?
Ha valakinek van ötlete az kérem segítsen!

Comments
ata2k6
ata2k6 picture

Szia!

Hasonló problémám volt régebb egy Juno (Electrolux ) mosogatógéppel - a bemeneten a szelepnek volt egy nyomókamrája is, ami, ha nyomást érzékelt akkor hiába kapott áramot a tekercs, pár deci víz után leblokkolt a szelep. (Ez egyfajta primitivebb antiflood rendszer volt ami a meglévő úszókapcsolós megoldást egészítette ki.)
http://elektrotanya.com/?q=hu/content/juno-jsi4362-mosogatogep-nem-enged...

Én ledugóztam a slagot, azóta is megy gond nélkül

0

Vote up!

You voted ‘up’

bandita
bandita picture

Szerintem cserélj nyomáskapcsolót, előtte mérj a légcsapdában nyomást A nyomáskapcsoló csak az elektronikának ad visszajelzést és megszakítja a fűtés körét. A második nyomáskapcsoló ad a drain szivattyúra egy fázist, és az elektronikának visszajelzést. A mágnesszelepet az elektronika vezérli a nyomáskapcsoló visszajelzésétől függően szoftveresen. sok sikert. üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Laci61
Laci61 picture

Szia!
Első gondolatom nekem is a szint szab. csere volt (ha lenne itthon, belel is próbáltam volna), de ami gyanús:engedi a vizet, bármilyen vízszintnél szint szab kikapcsol, víz leáll, mosó szivattyú indul, megrántja a vizet, szint szab bekapcsol, de már mágnes szelep nem nyit, tehát vizet nem enged, ebből megint iF0 hibakód lesz. Másik hezitálásom, hogy nem volt még olyan hibám hogy szint szab érzékenyebb lett volna, bár minden lehetséges. Valóban a nyomást kellene megmérni, csak eddig még nem találtam sehol hogy ennek mennyi lenne az értéke, ha esetleg tudsz adatot, kérlek írd meg, mert ezzel egyértelműen el lehetne dönteni hogy szint szab hiba-e.

0

Vote up!

You voted ‘up’