You are here

Samsung VP-D20 kamera, nincsen élő kép.

15 posts / 0 new
Last post
mitibi975
mitibi975 picture

Sziasztok!

A címben említett kamerám, nem akar a külvilággal komunikálni.
Eleinte ritkán, majd egyre gyakrabban, most már 10-20 bekapcsolásnál tudom elérni, hogy legyen élő kép. Amikor sikerül onnantól kezdve a kamera normálisan mükődik.
CCD hiba lesz?
A Google-n keresgélve, azt olvastam, hogy tipus hiba.
Találkozott már valaki ezzel a hibával?
Az oldalról letöltöttem a doksikat ott a "180 AD97-06417A ASSY-CCD;DELTA-PJ, PAL PAL only"- alkatrész számot említi. Találtam a HQ-ál, , de ott a a VP-D21,22,23-at említi, csak véletlenül felejtödött ki a 20, vagy nem jó bele?
A másik kérdésem, érdemes otthon nekiállni, vagy egyébb beállításokat is igényel és akkor válasszam inkább a szervízet?

Türelmeteket és segítségeteket előre is köszönöm!

mitibi

Comments
Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mit értesz az alatt, hogy nem kommunikál a külvilággal? Olyan, mintha be sem kapcsoltad volna, vagy csak az objektívjébe bejutó képet nem közvetíti? A CCD hiba azt jelentené, hogy vak, de egy régebbi felvételt lejátszik.

Üdv: Jácint

0

mitibi975
mitibi975 picture

Szia!
A felvételeket lejátsza, csak amikor az élő képet kellene, hogy lássam, akkor sötétedik el a kép, illetve, ha fény fele fordítom halványan látszanak árnyékok.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Az írisz nyílik rendesen?

Üdv: Jácint

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Most miért túráztatjátok szegényt? Ez a jelenség ennél a kameránál tupikusan CCD hibára utal, ami ennél ráadásul tipushiba is.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nem akarjuk, hogy megvegye a kamerád :D. Igen, vannak típushibák, de azért előtte érdemes megnézni egy két dolgot, főleg olyat, amihez szét se kell szedni.

Üdv: Jácint

0

F-Yoci
F-Yoci picture

jaaaa, hogy innen fúj a szél... :) Ez egy lehetőség, nem kell megvennie, gondoltam próbálok segíteni, hiszen majdnem új benne a CCD, ami nála a hibát okozza, és olcsóbban megkapná a komplett kamerát, mint magát az új CCD-t. Elnézést a segítő szándékért, ha jobb a lelkednek, nyugodtan túráztasd még.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Természetesen nem komolyan mondtam, azért is volt a szmájli! Valóban jobban jár a Te gépeddel, mert mire beszerez egy új CCD-t, meg kicseréli, simán ugyanaz a pénz elfogy neki. Csak volt még olyan apró ötletem, ami simán okozhatja ezt a jelenséget, és egyszerűen ellenőrizhető. Elvégre csak egy feltételezés a CCD hiba, még ha 90%-os is.

Üdv: Jácint

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Gyakori a CCD hiba ezeknél. Jó bele szerintem amit írtál, de ezt irják inkább hozzá: AD97-08339A. CCD csere után működik, csak a fehéregyensúly, autofocus, egyéb beállítások lehet nem tökéletesen.

0

mitibi975
mitibi975 picture

Szia. Köszönöm a választ. Magyarországon hol kapok ilyet?

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Azt nemnagyon tudom megmondani, talán a fotocam-nál BP-n http://www.fotocam.hu/ Ami a HQ-nál van, azt is megrendelheted, jó hozzá, vagy egyéb lehetőségként van egy ilyen működőképes kamerám, amiben pár éve cseréltek CCD-t, kompletten 8 ropiért eladó, ha érdekel :)

0

mitibi975
mitibi975 picture

Szia!
A ropi az 3 vagy 4 nulla?

0

F-Yoci
F-Yoci picture

3 nulla a 8 után

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Ez több mint egy "kamera"...
Üdv.: Uniman

0

mitibi975
mitibi975 picture

Kedves Uniman, EZZEL most mi a baj?

0

Sponsored links