You are here

Panasonic TX-L42E5E LED háttér nem működik {MEGOLDVA}

2 posts / 0 new
Last post
bluemoon
bluemoon picture

Tisztelt kolegák,

megakadtam a fent említett TV javításában. A tények akövetkezők:

-már említettem, hogy a LED világítás nem működik
-kűlső megvilágítással a kép látszik
-a képernyőt szétszedtem, egy függőleges LED csík van és minden dióda kifogástalan
-a LED meghajtó modul kb 27V tápot kap
-a meghajtó modulon található CN1 csatlakozón megjelenik a táp, az ON/OFF ami után a LED-re vezető flet kábel CN301-es csatlakozóján a fesz felugrik 27-röl kb 44V-ra. Vissza az 5 sor LED csatlakozóin 4V-van, mindegyiken. Szkópon nézve a LED táp egy pillanatra sem ugratja fel a feszűlséget nemhogy megvillana egy pilanatra is bármelyik LED.
A CN1-es csatlakozón a tápon és az ON/OFF-on kívűl még egy STATUS van amely bekapcs után 1.6-rol 0.1V-ra esik és az EXT PWM amelyen csak 0V van.
Na most ez a PWM csapta ki a biztosítékomat, mivel távirányitóval sem tudtam rábírni, hogy bármilyen PWM megjelenjen, néma csend. Gyanítottam, hogy a procival, vagy a software-val van gond, de mielőtt nekiálltam volna "frissíteni" építettem 555-el egy PWM-et, bekötöttem a PWM csatlakozóra és semmi. Szkópon szépen kb 4.5V-os amplitúdóval pötyögtette a az impulzusokat, de továra sem történt semmi, a 44V továbra sem mozdúlt. Megint leszereltem a LED meghajtót mivel a SW5516-os meghajtó IC-n nem találtam a PWM-et amit neki küldtem. Na akkor buktam orra, amikor kiderűlt, hogy a PWM vezeték a NYÁK-on nem vezet sehova, az alkatrészek amire be lett volna kötve soha nem is voltak beűltetve.

Na most, az SW5516-os IC-röl semmit az ég világon nem találtam a netten, hogy kifürkésszem hogyan működik. A másik rejtély számomra, hogy mikét szabályozza a fényerőt ha a PWM nincs bekötve. Ami még rejtély számomra amely a T-CON-rol a LED meghajtóba bekötött lapos kábel, CN2, amelynek egy GND és SCAN1,2,3-as pin-je van amelyeken szkóppal 3.5Vpp impulzusokat mérhetek.

A képernyő az LG LC420EUN.

Ha valakinek bármi tapasztalata van ezzel a tipussal megköszönöm szíves segítségét.

Üdvözletem

Comments
bluemoon
bluemoon picture

Szevasztok,

a hiba megoldva, egy bontotból beépítettem egy másik LED meghajtó modult és most minden OK. PWM meg csak megtévesztésre van bejelölve a modulon (még a vezeték is be van kötve), amúgy a fényintenzitást a T-CON- on keresztűl szabályozza a LED invertert vezérelve.

Üdvözletem

0