You are here

Peugeot 206 1.4HDI klíma nem működik. Megoldva(?)

6 posts / 0 new
Last post
zoltan35
zoltan35 picture
*

Sziasztok!
Mint mindig, most is a "tanyalakóktól" kérnék tanácsot. Autómban nem működik a klíma... bekapcsoláskor az eddig megszokott "kattanás" sem hallatszik. Lehúzva a kompresszor vezetékét, feszültség nem mérhető rajta. Gondolom itt kellene az elektromágnesnek áramot kapnia. Tudja esetleg valaki, hogy ilyenkor miként lehetne azonosítani a hiba forrását? Biztosítékokat ellenőriztem, de rosszat nem találtam. Amit erről a neten találtam az elég szomorú... szinte bármilyen gond az egység blokkolását eredményezi(?).
A dologhoz hozzá tartozik, hogy két hete motor lett cserélve az autóban, bár utána még működött.
Köszönettel: Kiss Z.

Comments
feretech
feretech picture

Első sorban meg kell nézni van-e freon a rendszerben (szervizcsonkon megnyomni a tűszelepet)
-ha nincs nyomás benne akkor klímaszervizbe megkeresni hol veszíti a gazt a rendszer->újratöltés.
-ha van nyomás a delej kb. így érkezik a kompresszorhoz:bizti->bekapcsologomb on/off->termosztat->nyomáskapcsoló alacsony LP->nyomáskapcsoló magas HP->kompresszor mágneskapcsoló.
MFeri

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

...próbáltam lekövetni a kábelozást, kevés sikerrel. Biztosíték/csatlakozó táblát kivettem, átnéztem a csatlakozókat, forrasztásokat, nem találtam hibát. További ötletem nem lévén, összeraktam. Működik! Alap esetben ennek örülnék, de mivel nem tudom mi okozta a hibát, gyanúm szerint ez még jelentkezni fog.. és ezért kissé szomorú vagyok.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A kormány alatt bal oldalon van egy bsm modul, ha jól rémlik a beve. Elég gyenge a forrasztása, néha a csatlakozók is hajlamosak a kontakthibára.
http://osztott.com/CqMs/peugeot-206-wiring-diagram.pdf

http://elektrotanya.com/?q=hu/content/peugeot-206-14-benzin-1999-hatso-s...

Üdv: Jácint

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
"A kormány alatt bal oldalon van egy bsm modul, ha jól rémlik" Na ez nekem új, de meglesem.. Igaz a gyári kerékkulcsot is tíz év után találtam meg a csomagtartóban eldugva.
Üdv,Z.

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Zoltán!
Létezik használati utasítás is. :)
Tegnap én is úgy jártam, hogy a fűtő ventilátor nem akart menni. Egész úton el nem indult, bármekkorára állítottam, a fordulatát. A kijelző mutatta szépen, de mi csak élveztük a meleget. Aztán amikor megérkeztünk, mondok megnézem a biztosítékokat, de mivel a használati utasítás otthon volt :) , ezt elnapoltam. Viszont amikor beindítottam, utána rendesen működött végig. Egyenlőre nekem annyi a magyarázat, hogy "okos"

Üdv: Zoli

0