You are here

SILVERCrest(CAST) KH 1241 indukciós főzőlap hibaüzenet L5

20 posts / 0 new
Last post
miklós
miklós picture

Üdv Mindenkinek!
Fent nevezett SILVERCREST KH 1241 indukciós főzőlaphoz (VEZéRLőIC:EC 20 D) kérek segítséget, ötletet.
Mi lehet az üvegdióda kinézetű alkatrész a fémházas hőbiztosíték mellet, én szakadást mértem minden irányban, mivel lehetne helyettesíteni?
Ha már valakik foglalkoztak a témával, akkor csak a linket kérném.

köszi : miklós

File attachment: 
Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ne dióda-mérővel mérd, hanem ellenállás-mérővel!

A környezeti hőmérséklettől függő ellenállás érték mérhető, kb. 100K. Termisztor (hőmérséklet függő ellenállás) van az üvegtokban, nem dióda. Polaritásra nem érzékeny.

Üdv:
Fülesmester

0

miklós
miklós picture

Üdv Fülesmester !

valóban ellenállás , én 120 Kohm-ot mértem , szerintem ettől még működnie kellene . a készülék készenlétből indítás után : óra és erősség-ledek villognak , valamelyik-bármelyik gomb lenyomása után L5 kijelzést adja , majd ---kijezővonalak villognak , majd kikapcsol készenlétbe , elkó-kat jónak mértem , visszaraktam az eredetieket . találtam magyar-nyelvű kezelési leírást , de a hibakódokról semmit...

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Szia.
Vigyázz, mert edény nélkül kikapcsol.

0

miklós
miklós picture

Üdv Lengyi !
ha emlékeztek a fadobozos VT szines tévék tápegységére , 5-ször próbálkozott az indulással , könnyebben lehetett hibát keresni . próbálkoztatok-e az indítást befolyásolni a hibakeresés könnyítéséhez ? azt a rajzot nézem amit Zsugori feltöltött...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Miklós!

Alapesetben ha üresen bekapcsolod a készüléket, akkor ez is küld impulzusokat a tekercsre, és figyeli a terhelését. A tekercsel párhuzamosan köss be egy 230V-os izzót (15-40W-oa), és látni fogod, próbálkozik-e.

Üdv: Jácint

0

miklós
miklós picture

Üdv Jácint !
az ötletet elfogadom eredményét még nem tapasztaltam , a tűszerű impulzusok mennyire izgatják az izzólámpa izzószálát , mi a tapasztalatod ?
köszi: miklós

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nekem kéznél volt a szkóp, meg egy tekercs drót, így azzal néztem. Viszont hallani is lehetett, ahogy indulgat.

Üdv: Jácint

0

miklós
miklós picture

Üdv Jácint !
az izzólámpa valóban jelzett , működik a "szalonnasütő"
írtad : hallani lehet az indulgatást , énnálam semmi zaj nem hallható , a 6A-es kisautómatán sem hallok rezgést , lehet gyenge még a gép ?
szerintem stabilan működik , melegít-forrósít .
a meghajtókat cseréltem bc 327-337 -re

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Miklós!

Lehet, nálam gagyibb konstrukciók voltak, vagy lazábbak a tekercsek. Nálam egy 25 centis lábosban 2 liter vizet 30 másodperc alatt kézmelegre fűtött.

Üdv: Jácint

0

miklós
miklós picture

Köszönet a segítségért , a "szalonnasütő"-re még nem érkezett panasz : miklós

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Köss be helyette egy 82k-s ellenállást ideiglenesen. Tegyél rá megfelelő edényt is. Ha jelalakot is akarsz vizsgálni a tekercsen, akkor vékony szigetelt (zománcozott) vezetékből csinálj pár menetes hurkot, tedd be a lábas alá, és mérj rajta szkóppal. A lábas alját vonzza a mágnes!

Üdv: Jácint

0

miklós
miklós picture

Üdv Jácint !

egyik szkópom figyeli a végrendeletét fennt a polcról , vagy bontom , vagy feljavul , egy fiatalabb dolgozik mellettem az asztalon ,ő a főzőlap közelébe se akar menni... , esetleg egy rádiót küldenénk hírszerzőnek ?

0

miklós
miklós picture

üdv Jácint !
kösz az ötleteket, kapott a főzőlap fazekat , nagy vaslemezt , még egy hatalmas mélysugárzó hagszórót is (amivel a képeltérítő tekercs működését ellenőriztük), amire most gyanakszom : a meghajtó 4 db tranzisztor vacakol.

0

zsugori
zsugori picture
***

0

miklós
miklós picture

Üdv Zsugori !
egyből letöltöttem az adatokat
, gondolom volt már ezekhez "szerencséd" , nekem még nem , ami késik az nem múlik , kérdésem : szokott-e ezek között valami nemlátható-nemmérhető hibás lenni ? szerintem ha ellenállás akkor ritkán romolhat el . a lemágnesező PTC-ket sokszor cseréltük , hidegen mérve jók voltak , az őskorban=hőskorban egy Colotron (NDK)tévébe a majdnem 15 féle lemágnesező PTC-ből csak egy lett jó ...

0

zsugori
zsugori picture
***

0

miklós
miklós picture

Üdv Zsugori ! amit linkeltél rajz sokat segített_minden apró rajzot _ötletet_pontos linket köszönök_a rajz nagyon hasonlít a betegemhez_
köszi miklós

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
A Tanya keresőjébe az "indukciós főzőlap"-ot beírva találsz bőven anyagot...
Az "üvegdióda kinézetű alkatrész" pedig egy egyszerű termisztor...a PTC-nek teljesen más a feladatuk!
Mindenestre javallott lenne a vezérlő elektronikájáról egy (jó minőségű) fotót prezentálnod...(köszi), ugyanis rengeteg típusban ugyanaz az áramkör van beépítve. Ezekről meg tálálhatsz akár 100-féle rajzott is a Tanyán...
Az elektrolitokon kívül bizonyára vannak benne MKP kondik is...
A nagyteljesítményű vezérlő tranzisztorát (IGBT) sem ártana megvizsgálni.
Üdv.: Uniman

0

miklós
miklós picture

Üdv Uniman !
mellékelek képet , remélem a hétvégén jobb készül , az IGBT és a graez a hűtőborda alján van,amit írtál hibákat nem találtam , Zsugori linkelt rajza sokat segített , szerinem a 4 db meghajtófokozatot alkotó tranzisztorok vacakolnak , kérdés Mindenkihez : azokat BC 327-337
vagy BC 639-640-el lehetne -e cserélni ? vagy a gyorsabb BC 307...BF...
eddig jutottam : miklós

0

Sponsored links