You are here

Fluke PM3384B szkóp javításához keresek kollégát

6 posts / 0 new
Last post
Digitalfish
Digitalfish picture

Fluke pm3384b típusú kombiszkóp javításához beállításához keresek szakembert. Maga a készülék működőképes jó állapotú de csinál fura dolgokat. Olyan szakit keresnék aki ismeri ezt a típust és rendbe kapná esetleg tudná kalibrálni is.Megbízható szervíz is szóba jöhet! Köszönöm a segítséget!

Comments
Digitalfish
Digitalfish picture

Nos egyre gyanúsabb, hogy valójában nincs is hardware hiba hanem csak el lett paraméterezve a menü.

0

Udvaros
Udvaros picture

Megosztom a tapasztalatomat hasonló problémával, vertikális erősítőbe lévő tranzisztorok (V1106-V1107; BFG55. V1111-V112;
BFG35.) Egyszerű dióda teszterel méreve úgy tűnt mind jó, de mikor kicineztem és lemértem karakterisztika ábrázolóval midjárt látszott a probléma, csere után minden megjavult.

Udvaros

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Ez ugyanez a típusú szkópnál volt? De miért csak akkor rendetlenkedett a vertikális erősítő amikor digit módba kapcsoltál? Analógban miért volt minden rendben?

0

SzG
SzG picture

Megkérdezhetem, hogy mik azok a furcsa dolgok, amiket ez a szkóp csinál?

0

Digitalfish
Digitalfish picture

Nos igazából a leg szembetűnő furcsasága az hogy ha analóg módba vizsgálok egy jelalakot és átnyomom digitális módba akkor a vizsgált jelalak kimegy felfele a képből. A függőleges pozíció potméterrel vissza lehet hozni középre de ha lejjebb akarom vinni akkor látszik , hogy a jelalak alja elkezd torzulni alul mintha ebben a irányban a függőleges erősítő túlvezérlődne.

0