You are here

Telefunken tv

4 posts / 0 new
Last post
stomi

Sziasztok!
Leírom, mert nem normális.
Palcolor P331M (chassis 418A/IKC2)
Bekapcsoláskor egy pillanatra beadja a képet aztán átvált TXT-re.
Visszaváltom, megint átugrik.
Lehúztam a textpanel csatlakozóit, fényerő ingadozik, OSD hol van, hol nincs, távirányítóra bizonytalanul reagál.
Tápok rendben, brumm sehol.
Már a procicserén gondolkodtam, amikor eszembe jutott a FÓLIATASZT.
Az volt, tökéletesen műxik nélküle.
Hogy tegyem bele balogmáriába!
Hátha segít valakinek.

Comments
lizi73

sziasztok.megint megakadtam egy gyönyörűséggel.hitachi cmt2990 tipusú csoda, már többen is próbálkoztak vele de nem sok sikerrel.egy rossz zenert már találtam benne,de valami nagyon okos beletett egy tl431-et egy kis tyrisztor helyére(ami egyébként túl feszültségre megállítaná a tápot). a tyrisztor tipusa 03P2M ,hol lehetne ilyet szerezni,vagy mi jó helyette?ja és köszönöm a rajzot ennek az oldalnak,de az első már a hibakeresés elején találtam benne egy elkötési problémát D744-es dióda nem az R958 hanem a D745 lábához kapcsolódik! egyébként OKÉ a doksi.(a készülék hibája a hálózati kapcsoló bekepcsolása után a POWER(STby) led világít majd a TIMER led felvillan és megáll a táp primer oldala. az ON-OFF jelet kiforrasztva a bekapcsolás után a TV készenlétben marad a sorvégfok táp 44V .a kiforrasztott pontot összezárva próbál indulni de újból megáll a táp.)szerintem a tyrisztor nélkül is mennie kellene,vagy nem!?!?

0

Vote up!

You voted ‘up’

exGelkás
exGelkás's picture

Szervusz lizi73!
Szerintem indíts erre a kérdésre egy új témát, mert itt gyakorlatilag egy befejezett, megjavított készülékről írt stomi és csak véletlenül akad rá valaki, mint én is.
Üdvözlettel:
exGelkás

0

Vote up!

You voted ‘up’

lizi73

elnézést mindenkitől,kicsit késő volt már és az utólsó olvasás után már írtam is a válasz rovatban egy teljesen más témáról!!!mégegyszer elnézést!

0

Vote up!

You voted ‘up’