You are here

Sonic tv model:STV 5154 (11AK19P4???) tápegység teljesen üzemképtelen.Megoldva!

22 posts / 0 new
Last post
dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok . Ismét megleptek egy " ajándékkal " , a fent nevezett tv nek teljesen halott a tápja , a hálozati pufferen megvan a 290 volt egyenfeszültség , de egyáltalán nem indul a tápegység egy pillanatra sem . Készenlét sincs egyáltalán.Nem vagyok biztos benne hogy jol azonositottam e a sasziját de 11AK19P4 rajz stimmel hozzá. egy eléggé viharos nap után került hozzám amikor is a környéken több helyen bevert a villám , ugyhogy ez is gyanusithato. Kondenzátorokat néztem , zárlatot nem találtam sehol,A sorvéget leakasztottam , de igy sem indul egy pillanatra sem a tápegység ,Kérdezném hogy ennél a tipusnál is müködne ha a processzor lábát felemelem mint más 11AK saszik javitásakor ???Hogyan kezdjek hozzá a hibakereséshez ha egy kis utmutatot tudna valaki adni nagyon jo lenne...üdv dddemeter.

File attachment: 
Comments
Schmidt Laci
Schmidt Laci picture

Sziasztok!

A 24C08 4-es 5-ös lábát forraszd ki.Amennyiben így elindul, akkor IC csere. Programozottat kell betenni.

Üdvözlettel: Schmidt Laci

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A sassziszám az alkatrész oldalon, a tuner mellett olvasható. (Majdnem 1cm-es betűkkel van fölírva.)

Ha az R825 szakadt, akkor teljes felújítás: PMOSFET, IC csere.

Ha R825 ép, akkor az indulás feltéteteleit kell ellenőrizni: R806-on keresztül föltöltődik-e a C848. Ha nem, akkor a kondi, vagy a D805 szivároghat, esetleg az IC hibás.

Üdv:
Fülesmester

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mester!R825 nem szakadt , normális értékü .R806 is rendbe van C848 at cseréltem még az elején, csak 2.5v dc mértem a kondin ha ráadtam a tépfeszültséget , viszont ha ezek szerint zárlatos a proceszor akkor nem sokat tudok tenni az ügyben üdv dddemeter!

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mester.!A tuner mellett sajnos nem találtam az emlitett feliratot , viszont a rajz amiböl dolgozom passzol a tv kapcsolásával annyi eltéréssel hogy a proceszor VESTEL19.V1.0FT jelzésü.Amig vártam a tippeket addig is kutattam tovább , és (szerintem) eléggé elkeseritö dolgokat találtam . ugyanis a IC501 pozicioszámu Vestel19-V1.0FT proceszor 1,2,3,5,6,7,9,10,11,13,15,37,42,44 lábán a testhez képest mindenütt sipol a multiméter szakadás és dioda vizsgálo állásban egyaránt valami nagy dolog kellett történjen ennyi zárlathoz szerintem... ezek szerint akkor meghalt a proceszor vagy van még esély???üdv dddemeter.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Mérj feszültséget is! Ha pár tized volt megbújt, lehet, hogy megvicceli a műszered. A másik lehetőség, hogy a tápban az IC804 és az utána levő dióda is zárlatos.

Üdv: Jácint

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Jaca! Mértem feszültséget is teljesen feszültségmentesitettem a méröpontokat de a sipolás marad, sajnos... a proceszor 11 lábát teljesen felszabaditottam ,még az smd kondit is levettem abban a reményben hogy talán azok vacakolnak , de sajnos a proceszor 11 lábon a testhez képest 0.7 ohmot mérek igy is . Mindegyik láb amelyik tápfeszültséget kellene kapjon ugyanezt produkálja..0.7-4 ohmokat mutat mindegyik táplába a testhez lépest.... valami sokkot kapott ez a tv ..IC804 Nem zárlatos és a dioda sem , csak a katodja felöl vagyis a proceszor felé mutat zárlatot a testhez képest. nem tudom igy már van e értelme töltsem az idöt mvele mert proceszort ugysem tudok beszerezni hozzá ,,, üdv dddemeter.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ha a felszabadított processzor lába is zárlatba van a testhez, akkor abban szerintem nagyon megszaladt valami tápfeszültség. Lehet, az LM317 ellenállása rendetlenkedik, és azon az ágon emelkedett meg a feszültség.

Üdv: Jácint

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Jaca: Köszönöm a segitö szándékodat , de ha már egyszer zárlatosak letttek a proceszor táplábai akkor már javithatom akárhogy a tápegységet ugysem lehet jo belöle ...szerintem esetleg van e ennek a proceszornak valami más helyetesitö tipusa mert pontosan ilyent nem elérhetö sehol , legalábbis számomra üdv dddemeter!

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Ja, nem arra gondoltam, hogy javítsd meg, hanem arra tippeltem csak, mitől futhatott meg a villany. És ott pusztult más is, ami azon a feszültségen van.

Üdv: Jácint

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia Jaca !Hát akkor egyre valoszinübb hogy itt a játék véget ér , nem szokásom könnyen feladni ,de az egész tv-t azért mégsem tudom ujra épiteni ,Köszönöm a jo szándékot mindenképpen Neked és mindenkinek aki segiteni probált a probléma megoldásában . jár igy az ember néha ugyebár .... üdv dddemeter!

0

city217
city217 picture

Szia.
Addig eljutottál hogy a szekunder oldalon van 8V-od, és abból lesz 5V és 3.3V. Ha ezeket leakasztod és megvannak, akkor érdemes keresni bele egy procit.
Üdv.

0

dddemeter
dddemeter picture

Szia city217!Az a helyzet hogy a táp nem csinál semmit ,meg se mukkan semmilyen feszültség nincs a kimeneteken . és abban kutatva derült ki hogy a proci is zárlatos , igy ha meg is javitanám a táprészt , a procceszorbol ugyanilyen tipust biztosan nem tudok beszerezni . hA helyetesitöje nincs akkor csak a müködö táppal nem érek el semmit sem , kérdezem hogy proceszor nélkül egyáltalán tudna e müködni a táp?üdv dddemeter.

0

dddemeter
dddemeter picture

Sziasztok !Ugy néz ki mégis tudok szerezni proceszort , igy még nem adom fel , viszont lenne egy nagy kérdésem az MC44604AP ic helyett csak P végzödésüt találok ezek kompatibilisek e egy mással???Üdv dddemeter!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Bármelyik változat jó bele, de mielőtt beleteszed, ellenőrizd a környező áramköri elemeket, és forraszd át az egész tápot!

Üdv:
Fülesmester

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mester .Érdeklödnék még hogy ennél a saszi tipusnál is müködik az a modszer hogy müterheléssel , és a proceszor lábának felemelésével be kell indulnia tápnak ? Akkor is ha a proceszor ki van véve? Üdv dddemeter.

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Igen!

Üdv:
Fülesmester

0

Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Mivel a táp vezérlő ic és a processzor is tönkrement, ennek villámcsapásból származó feszültségimpulzus lehet az oka.
De ez esetben sanszos az eeprom és a tda8842 tönkremenetele is, mivel közös vezérlőbuszon vannak. Bár ezek könnyebben beszerezhetők, de a javítás várható költségébe bele kellene kalkulálni.

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia.
Írd be a Tanya Fórum keresőbe "Vestel 11ak19 táphiba" rengeteg információhoz hozzá jutsz.
Vestel tápokról Fülesmester teljes működési, javítási instrukciót írt.
http://elektrotanya.com/vestel_11ak33_19_30_36_45_tapegyseg_mukodes_hiba...
Laci.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Stby-ben el kell indulnia a atápnak. Az IC (MC44604) adatlapját nézd meg, hogy mi kell neki az induláshoz. Stby-ben annyi a külömbség, hogy a 14V-ra szabályoz, a többi valamkkora lesz csak, nem névleges.

Üdv: Jácint

0

dddemeter
dddemeter picture

Üdv Mindenkinek.Örömmel jelentem hogy sikerült feltámasztani ezt a tv-t is . A tápegységben cseréltem ict , fetet, Tl431, D812 zárlatos volt, optocsatolot ,tirisztort , ezek után müterheléssel beindult a táp. Kicseréltem még a Vestel 19.V1.OFT proceszort is . Müködik a tv ugy néz ki a dzsungel ic meguszta a "löketet" ..Mielött feltenném a hátát annyit kérdeznék még hogy : Készenléti állapotban világit a piros led , és nagyon halkan mint egy halk tücsök cicergés hallatszik másodpercenként kétszer valami cicenés szerü hang , ami eltünik ha bekepcsolom a tvt üzemre .Kérdésem az lenne hogy ez normális dolog e vagy valami hibát jelent? Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki segiteni probált a probléma megoldásában...üdv dddemeter!

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

A Vestel tirisztoros tápok akkor ciceregnek így, amikor a tirisztor triggerelésével van probléma.

Írd be az oldal keresőjébe (SM kereső alsó mező), hogy "Vestel tápegység cicereg", és olvass!

Üdv:
Fülesmester

0

Sponsored links