You are here

WWAN kártya beállításához kérnék segítséget (MEGOLDVA)

9 posts / 0 new
Last post
zozo1981
zozo1981 picture

Sziasztok!

Van egy laptopom (Panasonic Toughbook CF-19, MK3) melyben van SIM kártya foglalat. Eddig nem volt rá szükségem, nem is foglalkoztam vele, viszont most használnám.
A készülék alját kinyitva egy üres Mini PCIExpress foglalatot találtam. Ehhez szereztem egy Sony Vaio laptopból kibontott 3G WWAN kártyát, Qualcomm GOBI2000. Videót megnéztem hogyan kell beszerelni és a mini koax kábeleket csatlakoztatni. Először a gép nem vett tudomást az eszközről, biztosan valamit nem jól csináltam gondoltam, ugyanis a kártya 100% jó. Találtam egy DIP kapcsolót, amit átbillentettem egy általam jónak ítélt állapotba. Ezután a BIOSban megnéztem a WWAN ENABLE-re van állítva. A Windows XP 32 bit felállása után már érzékelte a hardvert. De telepíteni nem sikerült hozzá drivert. Az eszközkezelőben sárga felkiáltójel van az eszköz neve mellett. A Panasonic oldaláról letölthető drivercsomag nem működik (Gobi device not found), ugyanis ez egy Sony laptopból való kártya. Sony driver meg nem telepedik fel mivel úgy érzékeli nem Sony laptopra próbálják telepíteni. Ekkor már kezdtem volna feladni amikor is találtam 32 és 64 bites rendszerhez Qualcomm Gobi2000 drivert. Ezt feltelepítve a sárga felkiáltójel eltünik, viszont nem sikerül kapcsolódni a netre. Próbáltam egykét 3G manager programot meg a Windows XP saját 3G kapcsolatából is. Eszköz nem található üzenetet kapok. Szerintetek lehetséges az, hogy egy gyártónak csak a saját modemjével fog működni a dolog? Tehát próbáljak meg venni Panasonic Gobi 3G WWAN kártyát?

************************************************
Panasonic WWAN kártyával működik a mobilinternet
************************************************

Comments
zozo1981
zozo1981 picture

Vettem egy Panasonic laptopba való WWAN kártyát. Letöltöttem a Panasonic oldaláról a drivert és rendesen feltelepedett, megjelent az eszközkezelőben 5 új hardverelem (1 usb, 2 sorosport, 1 modem, meg egy hálózati eszköz)
Most programot keresek 3G kapcsolat létesítéséhez.

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !

Akku legyen bent a laptopba.
Az mindegy miből vetted ki, a kártya Qualcomm GOBI2000 ehhez kell driver.
Qualcomm GOBI2000 Diver

Üdv.

0

zozo1981
zozo1981 picture

Szi, köszönöm.

Letöltöttem ami a linken van, feltelepítettem. Igazából innen hogyan tovább? Bent a SIM kártya, a hálózati helyeknél kell létrehoznom a kapcsolatot? Mert azok a programok amiket letöltöttem 3G kapcsolathoz egyik sem látja az eszközt továbbra sem.

0

AzzA
AzzA picture
*

Szia !

Wifi kapcsolatoknál, (Vezeték nélküli kapcsolatok) kell látnod a wwan-t is, úgy működik mint a normál wifi-s kapcsolat.

0

zozo1981
zozo1981 picture

Szia,

Nincs semmi, a hálózati helyeknél van mindössze 3G kapcsolat. Este felrakok egy 8.1et azzal is megnézem. Nagyon úgy néz ki egy Panasonic WWANal lesz csak jó ez. Mint például ez:

http://www.ebay.com/itm/ORIGINAL-GOBI-MODEM-GOBI2000-FOR-PANASONIC-NOTEB...

Amúgy ezek a modemek "kártyafüggetlenek" vagy valamelyik szolgáltatóhoz lockolva vannak?

0

zozo1981
zozo1981 picture

A Windows 8.1 sem ismeri alapból. Ráadásul ehhez a modellhez csak Windows 7 64bit vannak driverek így még rosszabb a helyzet. Rendelek egy Panasonic Gobi2000 kártyát majd megírom mi lett a vége.

0

gabor54
gabor54 picture

SZIA! A KÁRTYÁN LÉVŐ AZONOSÍTOK ALAPJÁN a KÁRTYÁT GYÁRTÓ OLDALÁRÓL, KELL a DRIVERT LETÖLTENI, AZ OP. RENDSZERNEK MEGFELELŐEN.

Üdv.

0

zozo1981
zozo1981 picture

Szia, köszönöm a segítséged.

Mellékletben kép a kártyáról. Ha Qualcomm a gyártó akkor az oldalukon én nem találtam download szekciót sajnos. A kártyán lévő típusszámra keresve meg gyártó honlapjára jutok, például Sony, HP, IBM, Lenovo stb. Azok a driverek meg nem működnek az én Panasonic gépemmel. :(

File csatolás: 

0

Sponsored links