You are here

Stihl FS35 melegen gázadásra fullad -- MEGOLDVA

68 posts / 0 new
Last post
mindigehes
mindigehes picture
**

Sziasztok!

Kölcsön adtam kedvenc kis fűkaszám, de ahogy a mondás tartja... Asszonyt, szerszámot kölcsön ne adj..

Jelenleg azt produkálja, hogy hidegen indítva pöccre indul. Ahogy melegszik, hideg állásban tartva szépen növekszik a fordulatszáma. Ahogy visszaváltok meleg állásba, ledadog azonnal.

Ha hagyom a hideg állásban, akkor erőtlen, néha kipörög, de gázadásra álltalában fulladozik, esik a fordulata, döglődik. Hidegen, melegen pöccre indul, és stabil is az alapjárat, de csak hideg állásban tartva. Gázadást nem szereti, de abba nem fullad le, csak hörög, dadog.

Benzin friss van benne, elvileg azt öntötték bele, amit én kevertem. Erre eskü is volt :)

Szóval mielőtt ripityára szedem a karbit, mit kellene megnéznem? Sajnos benzines játékokkal nincs tapasztalatom, mert mindig egyszerűbbnek tartottam valamit a 230V-ba bedugni, és bekapcsolni, mint tökölni a benzinnel..

Szerintetek mi okoz ilyet? Ritkán használtam, mert csak a telekre kell, de már nagy a gaz :)

kinézetre ilyen, csak FS35
https://www.youtube.com/watch?v=7VM6ZAT96o0
https://www.youtube.com/watch?v=V5Z-nQNjb3s

Köszönöm!

------------------------------------------------------------

Nos, megoldva. Ripityára szedtem, beáztattam a karbit benzinbe, ázott 4 napig. Fogkefe, féktisztító, pucolás. Utána ultrahangos mosó, meleg lötyiben. Összeraktam új membránnal, komplett felújító szettet belelapátoltam. Friss benzin bele, pici tökölés az alapjárattal, és tökéletes. Mint az új.

Köszönöm a tippeket!

Comments
lujzika82
lujzika82 picture

Szia!
Kerti kisgépekbe fűrészekbe 100as benzint használunk, mert a szeszes sz@rral minden tavaszra ugyanezt produkálja

0

Pista47
Pista47 picture

Szevasztok!
Van itt pár berregős, például 4 ütemű fűnyíró, 2 ütemű hómaró, fűkasza. Mióta ilyen lett a benzin, azóta mindig úgy állítom le tartós használaton kívülire a motort, hogy a használat után leeresztem a benzint, vagy a keveréket belőle, azután beindítom, és kijáratom belőle azt, a keveset, ami megmaradt. Így sokkal kevesebbszer kell a karburátort macerálni.
Persze, ezt csak akkor, ha tartósan állítom le, de ha a fűkasza heti két alkalommal kell, akkor nem okozott még gondot.

0

lujzika82
lujzika82 picture

Zoli
Mostanság sajnos nem benzin hanem üzemanyag van, ami begyantásodik etc.
Denaturált szasszel kimos a karburátor, kompresszorral kifúj.
Valami kóbor dugulás a visszafolyóágon és ezért feldúsul a keverék, hodegen pörög melegen ledadog.
Nekem a permetezőm szokja csinálni és ahogy többen írták a gumialkatrészeket átnézni mert agresszív az üzemanyag. Nekem a visszacsapószalapet dagasztotta meg
Olajat csak STIHL-t használni
SZia

0

Transzduktor
Transzduktor picture

Szia,
megvolt már a szétszedés? Tételezzük fel, hogy minden furat tiszta. Milyen a membrán állapota? A szelepfülek nem bomlottak? A pumpamembrán erős fényben átvilágítva sem mutat mikrorepedést?
:idea:
A karburátor állapota lassan romlik le. Gyengül az üzemanyagszállítás és az alapjáratra átereszt a pumpamembrán. Ha ez a két részlet bevizsgálva, akkor érdemes foglalkozni a többi lehetőséggel. Ne vacakolj sokat hibás karburátorral, mert ha kenéshiány miatt berág a nikaszilos henger, akkor annak a gépnek annyi!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Igen, pár órája szétszedtem. Tiszta retek, zöldes takonyszerű ragacs van mindenhol. (Etanol maradvány?)

Beáztattam, most dolgozni fogok pár napig, addig ázik aztán elmosom, a felújítóval ôsszerakom, majd meglássuk. Csavartekeréseket megszámoltam ;-)

Jelentkezem majd...

0

feco99
feco99 picture

Szia !
Nagyon fontos info lenne hogy mibe áztattad ?

Üdv:
Feri

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Sima benzinben. Adalék nélkül...

0

city217
city217 picture

Szia.
Közben a fű meg nő arra ügyelj, ja hétfőn nem!
De erről a "retekről" képet küldhettél volna, mert tudod, a messziről jött ember azt mond amit akar. :) "Zöldes, takonyszerű", na ilyet még a Pataki se látott, pedig ő aztán jó ufókban.
Jó munkát csak jó lenne ha röffenne már a cucc, mert még valami kikotorni való lyukat találnak egyesek. :)
Üdv.

0

Tivi
Tivi picture

Szia City!
Pedig tényleg valami adalékanyagot adnak (talán etanolt?) a benzinhez és ha szezon végén nem járatod ki a karburátorból,akkor rászárad mindenre és eltömít mindent amit tud.
Üdv: Tivi

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
A benzinekhez (üzemanyag) kötelezően 4-5% etanolt kevernek. Csak azért ennyit mert ezt még az üzemanyag rendszer alkatrészei úgy ahogy elviselik.
Az ólmot mint a kompresszió tűrés javítása céljából korábban alkalmazott adalék anyagot anno (a vegyész végzettségű párom emlékezete szerint) molibdén dioxiddal váltották fel. Ezt lehetséges hogy ma már mással oldják meg de ez a molibdén is tudtommal nehéz fém és nem a vitaminok sorába tartozik. :)
És most (Jacának is): Mint régi , de már csak hajdani motoros azt kell mondjam hogy maga az AROL2T olaj soha nem volt zöld(es) színű csak a benzin amihez hozzá keverték vagy keverik. A jelenlegi keverék típusú benzint nem ismerem (Egyáltalán létezik ilyen a kútoszlopoknál?), de az olaj az jellegzetes sárgás barna színnel rendelkezik.
Az egyik vita azon keveredett hogy a klasszikus tanítás szerint a fúvókákat nem illik és nem tanácsos velük azonos vagy még annál is keményebb anyaggal tisztítani. Ez így általánosan igaz és megfogadandó de mint ahogy a mondás szól: szükség törvényt bont. Van az a szituáció mikor muszáj valami drasztikusabb eszközt alkalmazni. Na itt kap szerepet az óvatosság a megfontoltság és a könnyű kéz.
Üdv. Laci

0

city217
city217 picture

Szia.
Van itt már minden és jókat lehet röhögni, de könyörgöm, ez a gép működött, csak nem akart nagy lendülettel dolgozni.
Semmi zöld nem lehet benne, hacsak nem valaki zöld szörnyet öntött bele benzin helyett. Na ez se jutott még senkinek az eszébe, hogy az a "keverék" az mi vagy milyen. :)
Lehet az össz hibája csak annyi volt, hogy valaki szart adagolt szegénynek.
Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: az etanol tiszta szesz, 5-10%, nem azzal van baj, hanem a színezővel és más adalékkal

Bálint

0

Tivi
Tivi picture

Szia!
Lényeg,hogy valami szart kevernek hozzá,ami rászárad mindenre,ha nem járatod ki...Köszi az infót azért!
Üdv: Tivi

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Az ARAL 2T zöld.

Üdv: Jácint

0

malachus
malachus picture

Szia Jaca!

Zöld ??
Üdv Tamás

File csatolás: 

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Bocs, igazad van, nekem egy csillaggal kevesebb van rajta, ez Partner Stroke, és zöld. Még 10 éve kaptam a rota mellé. A neten nem is lehet olyan dobozt találni, de ilyen zöld.

Üdv: Jácint

0

city217
city217 picture

Szia.
Igen, meg Hawaiin a fűszoknya. :)
Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Válogass!

Üdv: Jácint

0

city217
city217 picture

Szia.
Momentán én erre gondoltam. :)
https://www.google.hu/search?q=f%C5%B1szoknya&client=firefox-b&source=ln...
Rád is rád férne már egy jó mana-mana. :D
Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A svédre?

Üdv: Jácint

0

jocos999
jocos999 picture

Szia.
Szerintem kevés naftát kap(lehet a főtengelyszimering kopásából adódóan megnövekedett több levegő miatt). Az alapjárat melletti két csavar ( L és H) csak az alapjárati és a max fordulatot szabályozza a bejuttatott üzemanyag mennyiség által. A két beállítás összeadódik, emiatt fontos a beállítási sorrend. Ha eljutsz a karbi felújításáig alapos tisztítás már fél siker szokott lenni. A karbi hengerrel kapcsolódó oldalán belül a szívónyílásban apró furatok találhatók (a fojtószelepet elfordítva láthatók, hozzáférhetők)amelyek az L csavarral vannak összeköttetésben. Tisztítás vékony meggörbített huzal ill. átfúvatás.
Ami még lehetséges de nem valószínű mert ekkor meleg állásban is stabil alapjárattal működik csak gázadásra horkol fulladozik a kipufogó szikrafogó tisztítás (fém szövet a dob oldalán). Van hogy beljebb a henger dugattyú közötti gát lerakódik. Kipufogót leszereled, bevilágítasz, a toroknak teljes keresztmetszetében lerakódás mentesnek kell lennie.
Üdv.:joco

0

csakyt
csakyt picture

Szia.
Ha egy motor melegen fullad, akkor sok neki a levegő. a levegő csavart tekerd egy kicsit kijjebb. Általában ha teljesen betekered a levegő csavart, akkor 1,5 fordulatot szoktak kitekerni. Kb itt van az 1.14-es keverési arány.
Tibi

0

feco99
feco99 picture

Szia !

Ha szétszeded a karburátort a fúvókákat alaposan nézd meg ,akár nagyítóval. Szóval nem elég ha át tudsz fújni rajtuk.
Képes leszűkülni a keresztmetszet ! Szürkés matt bevonat erre utalhat.

A hiba leírása erre is enged következtetni. (ahogy az előttem szólók is írták sok a levegő és kevés a benzin aránya )

Üdv :
Feri

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Az ilyen pici lukakat érdemes egy bovdenből kiszedett acélszállal átpucolni.

Üdv: Jácint

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Az acélszál "erősebb" a fúvóka anyagánál, tehát, akár ki is bővítheti a kis lyukat! Nem vagyok biztos abban, hogy ezt a műveletet szokták-e ajánlani?
Üdv: formasu

0

bencsi01
bencsi01 picture

Szervusz!
Így van, fémszálat soha nem szabad fúvókák tisztítására használni. Akkor sem ha bárki napi gyakorlata szerint ezt ajánlja.

0

Pista47
Pista47 picture

Szevasztok!
Akkor csak nekem lett rossz tapasztalatom a réz huzallal.
Édesapámtól örököltem egy jó állapotú MPM Ducati rotációs kapát, amiben a benzin benne maradt. A régi ólmozott benzinnel ez nem okozott gondot, de ez már nem ólmozott benzin volt. Valami mást kevernek bele az oktánszám növelése érdekében, és az így kezelt benzin szinte rábetonozódik minden lehetséges felületre egy idő után.
Használni kellett volna a rotációs kapát, nem ment. Kiderült, hogy a főfúvóka koppig el volt dugulva. Kitisztítottam. Először hegyes acél tűvel, de éppen hogy csak, hogy túl ne bővítsem. Ezután egy hosszabb 0.3-as rézhuzalt fűztem át rajta, és a huzalon oda-vissza húzogattam a fúvókát, hogy hozza ki a lerakódásokat.
Összerakva indult, de lehörgött, csak cirka félig eltolt szívatóval volt hajlandó működni.
Még mindig keveset kapott.
Jobb híján acél tűvel tisztítottam ki a fúvókát rendesen. Ezt követően működött a rotációs kapa.
Mostanában használat után mindig leeresztem a tartályból a benzint, a benzin csövet lehúzom, és a karburátorban lévő benzint kijáratom, és így teszem el. Sőt így teszem el a motoros fűkaszát, és a hókotrót is.
Azóta nincs hasonló gondom.
Az lett még a gondolatom, hogy valamilyen vegyszerrel nem lehetne-e kioldani a fúvóka furatába rakódott anyagot, viszont ehhez tudnom kellene a kémiát is.
Esetleg lenne-e valakinek ötlete egy olyan maratással kapcsolatban, ami korrektül kitisztítaná a lerakódásokat, de nem marná meg a fúvóka anyagát?

0

csakyt
csakyt picture

Szia
"Még mindig keveset kapott."
Na ezt kell tisztázni, miből kapott keveset. Mit mihez viszonyítunk. Mert az ismert, hogy ha minden fúvóka szabadon járható, akkor egy bizonyos átmérőn, egy bizonyos szívóhatás mellett, azonos mennyiségű folyadék tud átömleni. Viszont, nem mindegy, hogy ez a folyadék milyen összetételű. Megint kilyukadtunk az üzemanyag levegő-benzin keverési arányhoz. Ez a keverési arány mennyisége határozza meg a robbanó motor működését, teljesítményét. Ezt mivel szabályozzuk? a levegő csavarral.
Tibi

0

Pista47
Pista47 picture

Szevasz csakyt kolléga!
"Na ezt kell tisztázni, miből kapott keveset."
Miután a fúvókát tisztítottam, mert az volt eldugulva, és nem a levegő csatornát, nyilvánvaló, hogy benzinből kapott keveset, mert az én rotációs kapám a fúvókán keresztül a benzint kapja, nem a levegőt.
Legalább is nekem ez a nyilvánvaló, érdekes lenne ennek a fordítottját kikövetkeztetni.
De, aki ügyes, és megvan a jó szándék....
Na, mindegy, nem írtam félreérthetően, ismét elolvasva az ID:352778-at, biztosan nem félreérthető, igaz, félre magyarázható, mint bármilyen más szöveg.
Még egyszer röviden, és tömören.
Hiába piszkáltam réz huzallal, a réz huzallal nem lehetett teljesen kipiszkálni, maradt a fúvóka falán a lerakódott rétegből, emiatt kisebb maradt a lyuk átmérője. A kisebb lyuk átmérő miatt kapott kevesebb benzint, írtam is, hogy:
"csak cirka félig eltolt szívatóval volt hajlandó működni."
Ezt követően. A fúvókát kipiszkáltam D0.5-ös varrótűvel, ezután működött a gép rendesen szívató nélkül is.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
A hozzászólásomban megjegyeztem azt, hogy ( hogy ha minden fúvóka szabadon járható, akkor egy bizonyos átmérőn, egy bizonyos szívóhatás mellett, azonos mennyiségű folyadék tud átömleni) Írtam, hogy ha minden furat szabadon járható. Ezzel azt feltételeztem, hogy a fúvókák épek.
Tibi

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Van ennek a vitának értelme?

Üdv: formasu

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Nem vita ez, hanem ki-ki elmondja a gondolatait. Én legalább is nem vitáztam és nem vitázok. Csak leírtam azt amit még 1977.-ben tanultam amikor megszereztem a jogosítványomat. (hivatásost. Sőt azt amit még most is tanítottak amikor megvédtem a hivatásos jogosítványomat és megszereztem a GKI igazolványomat.
Tibi

0

city217
city217 picture

Szia.
Nem tudom hol tanultál de ilyet nem mondtak ott se, "ha sok a levegő akkor kifele tekerjük a levegőcsavart" és a "benzin oxigén keveréke fizika". :)
Megvan a javítókészlet, talán meg kellene várni amíg berakja, utána lehet tekerni és dugni a fúvókát. Jól elvoltatok, jókat mosolyogtam. :)

Üdv.

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Nem tudom te hol tanultál de valószínűleg nem ott ahol én. Én anno még szóbeli és írásbeli vizsgákat is csináltam és mellékesen pont a porlasztót húztam ki a vizsgánál a műszakinál. Mi még fizikailag is szét és összeszereltük a motort és a járművek egyéb alkatrészeit. Ezen nem fogok senkivel vitázni. Ha figyelmesen olvastál volna, akkor talán megértetted volna, hogy én a levegőcsavar állításnál feltételeztem, hogy minden furat tiszta, szabad. Tudod, ha egy furat szabad és tiszta, akkor is eljön az az idő, amikor igen is kell a benzin-levegő keverési arányát állítani, mert valamennyi fúvóka ha tetszik ha nem, kopik és ilyenkor megváltozik a benzin-levegő keverési arány. Arról meg nem tehetek, hogy te nem abba a suliba jártál mint amibe én. Majd ha mutatsz olyan bizonyítványt és igazolbványokat ami nekem van, akkor majd vitázhatsz és mosolyoghatsz magadban!
Tibi

0

city217
city217 picture

Szia.
Igaz én előbb jártam ezt végig 1973-ban, és lehet akkor mást tanítottak. :) Nekem egy skodán kellet ékszíjat cserélni, maradt egy marék alkatrész de működött. Verd a melled nyugodtan te biztos okosabb vagy, de nem kellene zil-zilt csinálni egy fűkaszából. Teljesen más a működés, de ez lehet neked új lesz!
Üdv.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

sziasztok:csak csendben megjegyzem, a fűkasza porlasztók nem úgy vannak felépítve, mint a motor és gk- karburátorok, ezek más helyzetben is működnek, inkább a repülőgép-karburátorhoz hasonlítanak működési elvükben

Bálint

Felteszek a rendezetlenek közé két leírást

http://elektrotanya.com/?q=hu/show_rawsch

0

pihe
pihe picture
*****

Szia,
Azt a 2db porlasztós anyagot töröltem, mert nem elektromos szervizanyag.
Inkább csak a letöltési linkeiket illeszt be ide a hozzászólásodba.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: letöltési linkem sajnos nincs, több éve találtam.
Akinek kell, elküldöm e-mailban. (Írtam, hogy Walbro porlasztókról van egy kis irodalmam)

Bálint

0

city217
city217 picture

Szia Pihe.
Ha már itt vagy akkor ezt az egészet átrakhatnád valamelyik "beszélgetős" topic-ba, mert azon kívül hogy pár embert megrázott az áram, sok köze nincs az elektromossághoz. :)
Üdv.
ui: Persze még várjunk mert az isteni szikrát még senki se említette, lehet az lesz a hunyó.

0

sandor58
sandor58 picture
*****

Szia Formasu! Én hasonló módon raktam tönkre 1 ilyen eszközt.Elvittem szakihoz...dobott 1 hátast!Azóta ha ez a gyanús:kiszerelem és odaviszem(hozzáteszem:fűrészgépekről beszélek,bár ilyen szempontból mind1)Ez csak saját tapasztalat,amit nem kell megfogadni.Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A kerékpár bovden elemi szála vékonyabb a furatnál. De akkor többeres kábelből rézszál.

Üdv: Jácint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia-:mint írtam is, én ellenállás vagy diódalábat szoktam használni.

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

A beállítócsavarokat úgy szedd ki, hogy megszámolod, hány fordulattal lehet koppanásig betekerni, és ezt írd fel. Összerakásnál betekered koppanásig, és onnan vissza, amennyit felírtál. Ezzel a módszerrel vissza lehet állítani az eredeti állapotot 95%-osra.
.
Üdv: Jácint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ezt már írtam tegnapelőtt....

Bálint

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Igen, tényleg. Átsiklottam felette, de inkább mondjuk ketten :)

Üdv: Jácint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Köszi! Ez jó tipp!

Így fogok eljárni.

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia!

Sikerült megjavítani? Sajnos, ha keveset vannak használva, akkor a porlasztó membrán bekeményedik, és szakad. Szinte nem is észrevehető. A porlasztó beállításáról meg annyit még, hogy jelen esetben segíthet, de megoldást nem nyújt a problémára...

Üdv.:
Zoltán

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Még nem volt időm. Úgy volt, hogy a hét végén, de látom előe, hogy nem fog beleférni.

Rendeltem felújító készletet, valami 2300 pénz. Ilyet még úgy sem csináltam.... :-)

0

pumpa
pumpa picture

Szia! Főtengely szimmering is okozhat hasonló tünetet.

0

ty
ty picture

Benzines gépeimet én is csak használom, (szerelje az aki ehhez ért), de ha folyamatosan rajta lenne a szivató akkor kb. ugyanez lenne a tünet.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: mi a karburátor típusa?

Bálint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Holnap érek haza, megnézem. De ugya olyan, mint a videóban...

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én is a gyertyával kezdeném, ha feltételezzük, hogy nem nyúlt a gépbe senki, nem szedte senki szét. /Ezt azért megkérdezném, és azt is, hogy nem állítottak el semmilyen csavart, ami a benzint szabályozza!/
Ha a gyertya olajos, "trutyis", akkor sokat kap, ha nagyon világos, akkor keveset. Utána érdemes tovább lépni. Ha van másik gyertyád, kicserélném.

Üdv: formasu

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Hazaérek, kiveszem. De mivel csak hideg üzemmódban megy, így gyanítom, tiszta gedva lesz...

0

poczkodi77
poczkodi77 picture
*****

Szia!

Első körben:
Porlasztó tisztítása (okozhatja dugulás is a főfúvókában).
Gyertyacsere (Tud produkálni ez is ilyet).

Magam részéről, a „tünetek” alapján, membráncsere lesz a vége…

Üdv.:
Zoltán

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Elvileg ha szétdöntöm, kimosom féktisztítóval, és rendelek hozzá KIT-et membránostul, rugóstul, tűstől, mindenestől, összelapátolom, állítani nem kell semmit, ugye?

Köszi!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: Walbro-ról van irodalmam.
A gyertya belsejét a tüske körül(korom, nem csak olaj) is ki kell tisztítani, majd gázlángon kiégetni.
Magasabb fordulaton ott áthúzhat, ha kormos. A gyertyahézagot is ellenőrizd, típus szerint
Ha a membrán megkeményedett, nem követi a gázadást
Több szürő is szokott lenni benne, ritka használat esetén lerakódik a benzinben levő adalékanyag
Amikor a két szabályzócsavart kiszeded pontosan mérd meg az állásukat.
Úgy is lehet, hogy óvatosan betekered és számolod az elfordulást, 1/4 menet is számít!
A vékony lyukakat rézdróttal (ellenállásláb) szoktam pucolni, majd kifújni

Bálint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Köszi! Meglesem. Az a furcsa, hogy az a fordulat, amit hideg állásban, de bemelegedve tart stabilan, relatíve magas. Már a kuplung is old bőven. Persze vagy 5 perc pöfögés után. Ha gázt húzok, megtorpan, vagy felpörög. Inkább megtorpan. De utánna emelt fordulaton pöfög tovább.

Mindegy. A héten melözom, hét végén remélem lesz időm, szétdöntöm.

Jelentkezem a karbi típussal, ha nem jutok tovább.

Szia!

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Indulj ki a fizikából. Mikor több az oxigén? A motor működése a levegő (oxigén) benzin arányának megfelelően működik. Egyszer már írtam. Ezt tanítják amikor lerakja valaki a jogosítványt! Ne félj attól, hogy a levegő-benzin keverési arányát szabályzó csavart kis mértékben csavargatod, kifelé, vagy befelé és közben nézed, hogy reagál rá.
Tibi

0

city217
city217 picture

Szia.
Állítani már nem kell, mert még a hajad is az égnek fog állni. :)
Persze hogy kell állítani, hisz a "szívatót" és egyebeket szét kell bontanod. De miért nem nézed meg a baját, mert sok levegőt kap pld. Hidegen még elpöfög mert akkor ömlik a benzin, de már melegen "fullad". Aztán van a másik véglet amikor sok a nafta. Ha füstöl akkor gyanús, de a keverék se mindegy. Vedd ki a gyertyát az mindent elárul. Aztán van a cici ami ha kiszakad már nem működik rendesen. Ja még a tartályt is megnézheted, mert ha nem szuszog akkor baj van.
Nem egy bonyolult szerkezet, de ha pénzed van akkor cserélj le mindent. :)
Üdv.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Annak örülök, hogy Te ilyen multitalentum polihisztor vagy, és értesz mindenhez. A fűkaszától a 4d ultrahangig. Ha hiszed, ha nem, én baromira nem értek a benzines gépekhez, viszont szeretnék. És ha hiszed, ha nem, ez tanulással megy. Le lehet hülyézni, tedd nyugodtan, de tojok rá. :) Sosem voltam ráutalva, hogy benzines gépet javítsak. Kivéve most.. De b., tervként kiviszem az agregátort a telekre, és lenyírom villanyossal.. De az a tetves gép is benzines.. El ne romoljon.. :)

füstölni nem füstöl, benzin friss, a 2T olaj is. A csöcs nem lyukas. Lelazított kupakkal is azonos a jelenség.

A fura az, hogy hideg állásban szépen pöfög. Ahogy átváltok, azonnal megáll, mintha a gyújtást venném el.. egy pöffenés, és stop.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Suszter-kaptafa.
Az internet előtt is megoldották a népek az ilyesmit, csak hát használták az eszüket is.
Bűbájos üdvözlettel: Szabó László

0

Jaca
Jaca picture
****

Meg régen akkor is használták az eszüket, mielőtt mondtak valamit...

Üdv: Jácint

0

city217
city217 picture

Szia.
Tudod az évek és a lányok tapasztalttá tesznek. Most néztem van pár videó erről a gépről, nézd azt mert a szöveg az téged zavar.
Leírtam pár hibát ezeket fusd át, de mint mondtam a gyertya mindent elárul.
Sok sikert, már csak olvasok.
Már csak azt tudom mondani neked is mint amit az egyik utasomnak mondtam, amikor sürgetett mert nem indul az autója. "Érdekes az enyém mindig indul, -és mit csinál vele? -elfordítom a kulcsot."
Üdv.

1

Guest
Guest picture

"Tudod az évek és a lányok tapasztalttá tesznek."
Ezt kopirájtolhatod!
 smiley

1

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a légszűrő mikor volt tisztítva?

Bálint

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Tegnap :)

0

Sponsored links