You are here

Neff Mosogatógép Rosszul mosogat!

10 posts / 0 new
Last post
Botesz
Botesz picture

Sziasztok!A képeken látható Neff(BSH cucc) mosogatógép boldog tulaja vagyok...vagy inkább lennék ha hagyná a masina.Viccet félretéve kb fél éve van nálam a gép.Az egész azzal kezdődött hogy tönkrement az elektronika amit sikeresen megcsináltam.Utána elköszönt a fűtésrelé,szintén javítva.Ekkor kapott egy teljes labirintus tisztítást (már csak megszokásból is) majd betettem a helyére gondolván milyen jó lesz ez nekem mindig is egy csendes gépet akartam ez pedig nagyon is az.Később kicseréltem a mosogatószertartályt mert valamitől 3 mosás alatt eltűnt belőle az öblítő.Kicseréltem a hagyományosra az elektronikában beállítva az adagoló.

A probléma az hogy a egyszerűen foltosak maradnak a lábasok,poharak a program végén.A program lefut ahogy kell.Először mosószert majd később öblítőt váltottam ami nem használt.Próbáltam az öblítőszer mennyiségével játszani,mondanom sem kell sikertelenül.Gyakorlatilag minden variációt végigjátszottam vele mindhiába akkor is rosszul mosogat.Próbáltam a vizkeménységet állítani volt automatán volt alacsonyon illetve jelenleg 5 ös ön van a 7 ből. Jelenleg a mellékelt képeken látható mit produkál.

Ami még hozzátartozik a dologhoz hogy az automata programokon nem csinál előmosogatást függetlenül attól hogy koszos lábasok vagy kávéscsészék vannak benn. Szervízüzemben hibát nem ír.
Van valakinek valami ötlete hogy mi lehet a baja?
Előre is köszönöm!

Comments
exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Botesz!
Próbáld ki az egyik mosogatószer gyártó többfázisú csodatablettájával, és akkor kiderül, hogy valamelyik öszzetevő adagolásával van-e hiba, vagy esetleg valamilyen más szennyeződés okozza a jelenséget.
Üdv:
exGelkás

0

Botesz
Botesz picture

Szia!Köszi!Őszintén szólva nem szeretem a "sok az egybenes" tablettát egyrészt azért mert lerakódik másrészt drága.De ki fogom próbálni.Kollégám szerint valamilyen lágyítási probléma van.Eddig a vízkeménység automatán volt mert az a csodamasina azt is tudja érzékelni de pár napja tettem kézi vezérlésre(gondoltam hátha....).

0

swad
swad picture

Szia. Tégy belé mosogatógépbe való sót ( legolcsóbb tescos is jó )
Valamint jar 3 in 1 tablettàval etetsd. 3-4 mosogatás után be kell állnia.
Ha nem múlik a nyűgje, ellenőrízd,hogy leveszi e a fűtést.

0

Botesz
Botesz picture

Lágyító só van benne.Mondjuk nem kimondottan mosogatógéphez való hanem vízlágyító rendszerhez való de ismerősöm is azt használja és neki semmi baja vele.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

Hülyén hangzik,de nyald meg a tiszta edényt,és ha sós íze van akkor átenged a regeneráló szeleped.Mennyi idő alatt fogy el a só a tartályból?

Üdv:András.

0

Botesz
Botesz picture

Megpróbáltam.Nincs sós íze.

0

Botesz
Botesz picture

Szia!Pontosan nem emlékszem de 2-3 hónap után kérte először de szerintem előtte nem volt teletöltve.

0

kisandras79
kisandras79 picture
*

Szia !

Akkor az öblítőszer-adagolás körül lehet probléma.

Üdv:András.

0

Botesz
Botesz picture

Gondoltam már rá.Mindenesetre egyenlőre ki fogom vinni a műhelybe aztán amint meglesz a kolléga által javasolt vegyszer utána tesztelni fogom.

0

Sponsored links