You are here

Toshiba 32AV934G kijelző típus választás szervíz menüben (Megoldva!)

7 posts / 0 new
Last post
romanz
romanz picture

Üdv kollégák!
A fenti TV-vel adódott problémám. Main board hibával került hozzám, nem kapcsolt be, több IC is fűtött benne, vavószínűleg túlfeszültséget kapottott. Rendeltem hozzá egy új panelt, nem kevés pénzért. Az új main teljesen megegyezik az eredetivel az utolsó számig. Az új panellal működik a készülék, de a kép a szivárvány színeiben pompázik. Régebben volt egy TV, aminél alaplapcsere után ugyan ilyen jelenség volt, ott a szervíz menüben kellett átállítani a kijelző típusát, és utána tökéletes lett. Ennél a TV-nél belépek a szervíz menübe, ami 3 oldalas, de ahol a kijelző típus van feltüntetve az első oldalon, az teljes egészében inaktív, és semmit nem lehet állítani. A harmadik oldalon lehet beállítani a készülék típusát, de az jó, és nem befolyásolja az előbbit. Tudja valaki, hogyan lehet átállítani a kijelző tíusát? Illetve megoldás lehet-e ha a régi panelból átrakom a flash memóriát? (igaz, akkor ugrott a garancia) Előre is köszönöm a válaszokat!
Zoli

Comments
peti368
peti368 picture

Szia!!

Próba factory reset ha flash csere segít akkor ez is.

0

romanz
romanz picture

Szia Peti!
A factory resetet próbáltam, az nem segített. Azért gondoltam az eredeti panel memóriáját beletenni, mert abban jó lehet a panel típus beállítása. (ha nem sérült a tartalom)
Köszi! Zoli

0

Lengyi
Lengyi picture
*****

Szia.
Mivel Toshiba nem gyakran fordul elő a műhelyben, nagy tapasztalatom nincs róla. Ennek ellenére ugyanebbe a hibába futottam bele. Villámcsapot, tápjavítás után maradt még 1 proci zárlat.

Volt a pincében kisebb, de ugyanezzel a Mainnal szerelt törött kijelzős. Panel csere:

SM. ben a helyzet u.a.
Eeprom csere nem hozott eredményt, de a flasht (U4403) átrakva minden beállítás maradt a régi.

0

romanz
romanz picture

Szia Lengyi!
Pontosan ugyan ilyen képet ad nekem is. Megpróbáltam a flasht átrakni az eredeti panelról, de valószínűleg sérült a tartalom, mert be sem kapcsol vele. Esetleg van aki tudna írni nekem egy ilyet, helyes tartalommal? Üres IC-m van!
Köszi! Zoli

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Keress doksit a kijelzőhöz, ha álítható a formátum, akkor "mechanikusan" álítsd át és jó lesz. Ehez egy lábat kell általában alacsony, vagy magas szintre húzni.

0

romanz
romanz picture

Szia Agressiv!
Ez jó lehet, bár sosem csináltam ilyet. Ha megvannak a doksik és nem boldogulok vele, tudnál segíteni, hogy mit, hova kell kötni?
Köszi! Zoli

0