You are here

Fiat Marea központi zár távirányító

20 posts / 0 new
Last post
spgabor
spgabor picture

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy Fiat Marea gyári központi zárjával kapcsolatban. Az autóhoz két kék kulcs van, ezekből az egyik sosem nyitotta/zárta a központi zárat távirányítással. A másik működött. A kocsiban meghalt az akku, csere után a jó kulcs is "tönkre" ment. Javasolták, hogy a belső tér világításnál lévő mikró kapcsolót és a távirányítót valamilyen sorrendben nyomkodjam, amiről senki sem tudta pontosan a sorrendet és ez megjavítja a dolgot. Kipróbáltam, kb 20 perc után az egyik kulcs megjavult, de azt már nem tudom pontosan, hogy milyen sorrendben nyomkodtam a gombokat a kocsin és a kulcson.

Szóval a lényeg, hogy az autó elektronika jól működik, az egyik kulcs tudja nyitni és zárni az autót távirányítva. Ennek a kulcsnak a ledje folyamatosan, nagyon gyorsan villog, amikor nyomom a gombját. A másik "hibás" kulcs, ami nem működik, annak még a ledje is máshogy reagál a gomb nyomására. Megnyomom a gombot, kb 1 másodperc hosszan folyamatosan világít a led. De ha elengedem és megnyomom újra, akkor kb 4-5 másodperc erejéig nem villan fel a led sem. Utána ismét kb egy másodpercig világít a gomb nyomásának hatására.

A kérdésem, hogy ezt a második kulcsot hogyan tudom az autóhoz programozni, hogy mindkettőn működjön a távirányító funkció? Vagy maga a kulcs lehet rossz?

Előre is köszönöm a segítséget/tanácsokat!

Üdv:
spgabor

Comments
kojot
kojot picture

Nekem is csak 2 kék kulcsom van ...meg egy barna, ami elvileg a mester kulcs lenne, de nincsen benne chip :( szóval erről csak másolni lehet ha elkopott volna.
A Mareához 2 fajta kék kulcs távszabályzó létezik. Ez egyik a lassú villogású, a másik a gyors.
Ezt én is akkor tudtam meg, amikor vettem egy nyers kulcsot hozzá jóáron, és volt benne elektronika. Gondoltam jól hozzáadom, kicserélem az adóelektronikát és minden hepi lesz megint 2 jól működő kulcsom. De nem sikerül hozzáadni. Aztán szétszedtem és láttam, teljesen más cucc van benne. Rámértem szkóppal, és teljesen más formátumú és frekvenciájú jelet láttam mint amelyik jól működik. Bakker! A bontós meg nem hoz csak kulcsot... pedig van dögivel az olaszoknál.
Tippem szerint nálad is ez a helyzet. Meg kellene nézni/fotózni a kulcsban ez elektronikát, hogy mi van benne, hátha esetleg tudunk elektronikát cserélni egymás között!

0

spgabor
spgabor picture

Lefotózom majd őket. De ahogy összehasonlítottam a belüket, tök ugyan az a kettő. Még az IC is egyezik benne. Meg kellene mérnem szkóppal a jelüket? Ebben tudsz segíteni, hogy pontosan mit is keressek?

0

kojot
kojot picture

kellene a fotó...
Az enyémben van egy sima oszcillátor kör, és az vagy kap tápot vagy nem.. egy mikrokontroller szaggatja. Meg lehet mérni ezt is azt is. Van-e oszci, van-e szaggatás.

0

spgabor
spgabor picture

Este elfelejtettem, de ma csinálok róla képet, mert időben hazaérek. Feltöltöm, ha megvan.

0

spgabor
spgabor picture

Szia! Csináltam képeket.
Üdv:
spgabor

0

kojot
kojot picture

Igen, ez megegyezik az enyémmel. Ez a régebbi.
Van benne egy fekete 3-4 lábú valami, 100 - (alatta akármi felirat) jelzéssel. Ez az oszcillátor köre. Innen 100 khz-es jel jön ki. Ezt szaggatja az egyik tranyó, és kerül ki az antennára. Az a kis hurok szerűség. No, ezen meg tudod mérni, hogy mi megy ki... ha kimegy.
A pic belő órajellel megy elvileg az egyik lábon megjelenik, mérhetően, de ez nem lényeges. Ez max arra jó, hogy működik-e. HA nem mérhető, akkor elpusztult, sajna nem lehet beindítani külső órajelről sem. (Volt, hogy sikerült külső órajel beadásával elindítani ennek ellenére.)

Amelyik nem jól működik... abba át kellene tenni az elemeket, mert az is okoz hasonlót! HA merül az elem, akkor tényleg nem tud csak pár másodperc szünettel elindulni.
A panelon lévő számokat is összehasonlítottam. Az is megegyezik, ezek szerint az nem a kódja, hanem tipus jelzés.

0

spgabor
spgabor picture

Akkor viszont sajnos a kódja nincsen meg. Az elemek jók, azokat mértem.
Valamelyik nap megnézem oszcilloszkóppal, amit írtál.

0

kojot
kojot picture

Van egy leírás, miszerint a mesterkulcsban van egy inmobilizer chip. Ha ez az inmobilizer chip van bent, és a kulcs gyújtáson van, akkor a fenti gombok megfelelő nyomogatásával további távszabályzó kulcsokat lehet hozzáadni. Tehát nem kell feltétlenül a kód. Akód elvileg akkor kell, ha baj van az autóval, de be kell indítani stb. Pl az inmobilizer ledöglik, nem veszi a kulcsot. Akkor a kuplung(?) nyomogatásával lehet beadni a mester kódot, és indulni fog a járgány.

0

glmikc
glmikc picture

A kod mindenképpen kell.Amiröl te irsz,az a szükséginditás a kodkártya seggitségével,nincs köze e távirányitóhoz,és a mester kulcs sem arra való.A mester kulcs a kulcs programozásához kel,az immo kod pedig a szükséginditáshoz kel,és gázpedál segitséggével lehet beadni.Üdv.

0

spgabor
spgabor picture

Szia!
Mester kulcs sincs hozzá sajnos, meg kód sem. A kulcsokkal amúgy nincsen baj. Kaptam több leírást is hozzá, de a hétvégén nem volt időm foglalkozni vele sajnos, pedig ki akartam próbálni pár dolgot. Ha az általad ismert gyújtás+gombnyomogatási sorrendet elküldenéd, akkor azt is elolvasnám és valamelyik megoldási mód hátha segít rajta. Köszönöm!

0

glmikc
glmikc picture

Hello.A távirányitóhoz egy külön kod tartozik-ez nem azonos a FIAT kodkártyával-Uj korában az egyik kulcson volt egy kis cetli formályában,amin a távirányitó kodja szerepel,és ez alapján a kod alapján lehetett a lámpa mellett levö gombal bevinni.ha ez nincs meg,akkor halott dolog.A leirás megvan nekem,de mint irtam,kod nélkül nem ér semmit.A rossz kulcson levö led azt jelzi,hogy rossz a távirányitó,igy azt nem is tudod kodolni.Üdv.

0

spgabor
spgabor picture

Szia! Akkor az egy hosszú világítás az az, hogy maga a kulcsban lévő távirányító elektronikának van baja? A nyákján amúgy van egy négyjegyű szám, valahol olvastam, hogy az a kulcs kódja. El tudod küldeni azért a beállítás leírását?

0

glmikc
glmikc picture

Hétvégén elküldöm.

0

spgabor
spgabor picture

Erre gondoltál? Ezt tegnap este kaptam. Ha erre gondoltál, akkor köszönöm, de sikerült megszereznem. :)

File csatolás: 

0

glmikc
glmikc picture

Igen,de mint irtam,ha nincs meg a kod nem ér semmit.

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia spgabor !
Hátha segít valamelyik leírás !
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

spgabor
spgabor picture

Szia!
Köszönöm, ezt már olvastam. Sajnos nem jutottam előrébb.

Üdv:
spgabor

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia spgabor!
Nem tudom mennyire ástad bele magad a problémába, de hátha segít !
Szép napot mindenkinek !

Padra Sándor
Alias :sasa11

0

spgabor
spgabor picture

Szia! Ez ahogy értelmezem, az immo leírása, amivel nincs gond, mert mindegyik kulcs tudja indítani a kocsit. A központizár távirányítójával van a gondom.

0

Sponsored links