You are here

T.EME380.61 AKIRA lcd tv szoftver frissítése Megoldva!

6 posts / 0 new
Last post
Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Sikerült a múlt héten egy T.EME380.61 chassis tv-t frissítéssel életre keltenem, és mivel a keresgélés közben úgy láttam hogy ez típushiba lesz megosztom a tapasztalatokat.
A tipikus hiba: bejelentkezik a tv típusával a kép közepén, aztán vár néhány másodpercet és újraindul. Ezt ismételgeti a végtelenségig. Lehet AKIRA, VORTEX, vagy ORION. A felirat változik, de a hiba ugyanaz.

Nekem egy AKIRA készülékbe sikerült VORTEX mentést találnom egy román fórumon. Az eredeti szoftver visszaírása nem segített, de 4-5 különböző dump kipróbálása után sikerült a dolog.
A flash lábait kihosszabbítottam szalagkábellel, mert a hűtőborda miatt nehéz volt hozzáférni és a dumpok próbálgatásakor sokat kellett ki-be forrasztani.

A kijelző típusa ebben a készülékben valami HKC electronics által gyártott V260B3-P10 és ez azonos beállításokkal működik a V260B3-P09 -típussal.
A tartalmat ide nem csatolhatom de feltöltöm az adattárba és megírom a file nevét.

Jó munkát!
Joco

Comments
osvath
osvath picture

Üdv!Nekem is jól jött.Igaz az ECG ből NEO lett,de még szimpatikusabb is.Köszönöm.

0

Norbi007
Norbi007 picture

Sziasztok!
Ugyan ez a problémám "ECG 24 led 622 pvr" tv-be nekem is. Az lenne a kérdésem, hogy mivel programoztátok be usb, vagy programozóval? És milyen úton módon.

0

Hjoco
Hjoco picture

Szia!

A szoftver cseréje usb-n keresztül nem sikerült nekem, persze attól még lehet hogy van rá mód. Ezt is mint a hasonló "kínai" társait a flash kiforrasztásával és újraírásával javítottam. Mivel soros flash (SPI) van benne, így nem nehéz kiforrasztani és a programozó is megrendelhető aliexpressen vagy e-bayen 4-5 ezer forintért.
Nekem egy EZP2010 típust sikerült rendelnem, már ezzel dolgozom. Tud mindent ami nekem kell. Előtte magam építettem egy programozót, azzal is sok típust lehetett írni - de volt néhány amit nem kezelt.
Ezt a topikot írtam az építéséről, itt minden megvan ha el akarod készíteni:
https://elektrotanya.com/?q=hu/content/spi-programmer-epitese-megoldva

A tv javításához szükséges flash tartalmat a tanya adatbázisában megtalálod, itt az egyik hozzászólásomban megvan a neve így keresd.
Sok sikert!

0

Hjoco
Hjoco picture

Sziasztok!

Sikeresen feltöltöttem a dumpot a tanya adattárába.

Itt egy kép a cserélt szoftveres tv-ről, ezen kicsit furcsa lehet hogy nem a saját típusát írja ki a bekapcsoláskor...

File csatolás: 

0

t.guru
t.guru picture

Szia!

Köszönöm szépen megpróbálom.

Üdv.: Laci

0