You are here

LOEWE Contur 1670Z sorméret kicsi /Megoldva!/

5 posts / 0 new
Last post
formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
Került hozzám egy LOEWE Contur 1670Z TV, sortranzisztor zárlattal. Előzményt semmit nem tudok. Rajzot igazából nem találtam hozzá, amin a sorvég rajta lenne. A sorvégben a 8,4nF-os impulzus kondenzátor lába ki volt égve, a másik lába meg rögtön törött volt.
Cseréltem a kondit, /mérve 8,6nF/ és a sortranzisztort. A kép megjött, valójában minden működik, de a sorméret talán 2-2 cm-el kisebb a kelleténél. A sortranzisztor nem melegszik különösen, langyos. A sortápfesz 140 V körül van.
Feltételezem, hogy a hiba előtt jó volt a sorméret, és a hiba után már nem lehetett a szerviz módba lépni. Az én kondimat próbáljam növelni? Próbáljak a szerviz módba belépni, és ott állítani?
Köszi.
Üdv: formasu

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Ha nem görbe a széle, csak kicsi a sorméret, akkor az EW fokozata működik, és a szervizmenüben be tudod állítani a sorméretet.

Ha görbe és kicsi is, akkor az EW fokozat javítása után kell beállítani a sorméretet.

Általában két visszafutás kondi van párhuzamosan a kollektoron (egy kisebb kapacitású kerámia a földre: C531, és amit cseréltél a kettős dióda közepére: C541). Ellenőrizd/cseréld a másikat is!

Üdv:
Fülesmester

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Köszönöm a segítséget! Miután a rajzom meglett, már könnyebb volt. Cseréltem a tranzisztort, és a C541-et, ami 8,4nf, és kiégett a lába, ez ment a felső diódára. Ekkor volt kisebb a sorméret, de már működött.
Azt tudtam, hogy az EW fokozat megy, mert a vonalak egyenesek voltak. Kivettem a C531-et, ami küllemre jó volt, /szürke színű/ de a kapacitása=0 nF, de nem volt zárlatos! Ez ment a kollektorról a földre. Ezt is kicseréltem 2,7 nF-ra, és visszaállt a normális sorméret. A szerviz menüben a sorméretre talán 1-et állítottam csak.

Üdv: formasu

0

Pityesz
Pityesz picture

0

formasu
formasu picture
*

Szia Pityesz!!
Sokat segítettél a 41-es rajzzal!
Köszi.

Üdv: formasu

0