You are here

Samsung WS-32Z308P slim tv bekapcsolás után kikapcsol majd újra indul.(Megoldva)

7 posts / 0 new
Last post
NYAKI72
NYAKI72 picture

Sziasztok Tanyalakók!

A szóban forgó készülék azzal a hibával került hozzám, hogy bekapcsolás után nem indult. A hibát az eltérítő csatlakozó kiégése és a körülötte lévő ellenállások forrasztási hibája okozta. Az említett problémák javítása után a készülék elindult, de bekapcsolás után mikor megjött a kép meg a hang kikapcsolt majd újra indult. Ezt megcsinálja egy párszor, és utána nem kapcsol ki működik rendesen. Gondoltam a kondenzátorok cseréje megoldja a problémát de nem. Kicseréltem a kondikat a táp szekunder-primer körében, a függ részben az sor fokozatban, de a hiba csak megmaradt.Utána a tápfeszültségek ellenőrzésénél a 142V csak 137v cseréltem a táp ic-t is de a jelenség csak maradt. Elővettem a régi jól bevált hajszárítós trükköt és furcsa módon bárhol melegítem a készüléket a hiba eltűnik. A kérdésem az lenne volt-e már valakinek ilyen hibája,és vajon mi okozza.
Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv.nyaki72

Comments
NYAKI72
NYAKI72 picture

Sziasztok!

Elnézést a kései válaszért de az alkatrészre vártam. Nos a problémát a CXA2165 okozta. Csere után a készülék hibátlanul működik. Köszönöm a gyors segítséget mindenkinek.

Üdv nyaki72

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello

A részletekre már nem emlékszem,de nekem egy szakadt smd tranzisztor okozott ilyen tünetet. Az fbox közepén van,lehet hogy nem az alkatrész oldalon hanem a forr. oldalon.
De lehet a cxa 2165 is.
De ezt a tünetet okozza az RGB panelen 82Kohm rózsaszínű ellenállás megnyúlik eléggé./de ez csak tipp mert lehet nem erre a típusra volt jellemző/

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

S62A sasszi.

Csatolmány!

Üdv:
Fülesmester

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

s63b sasszi?
lehet hibás az fboxban a cxa2165 is, okozhat ilyen hibát.

0

Pityesz
Pityesz picture

Sziasztok!
A két SMD kondira kell még tenni azt hiszem 1-1 másikat, de az értékeket most nem tudom, később megnézem, mert otthon van több infóm.

Üdv:
Pityesz
Csatoltam még egy képet, az S61, de a kép nevében amit kell csinálni, valószínű S63-nál is ez a dolog nyitja.

0

tvdoktor
tvdoktor picture

Hello

Amire ráteszel egy kondit,az egy monostabil multivibrátor ami a cxa 2165 horizont szinkron bemenetet időzítését módosítja.

0