You are here

Sal 20 active - az egyik csatorna halkan es torzan szol

9 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. A minap hoztak ezt kinai csodat javitasra, allitolag leesett\feldolt es beszakadt a bemeneti csatija. Miutan ezt kicsereltem, rajottem, hogy megszakadt a bemeneti csatitol a kisjelu panelra vezeto kabel test vezeteke. Miutan meglett ez is, kiderult, hogy az egyik csatorna nagyon halkan es torzan szol. Ocsmany epitmeny, a vegtranyok emiterellenallasai nem is voltak betervezve, a rele a bekapcsolas pillanataban kattan is - nem vagyok meggyozodve hogy adott esetben lekapcsolna a hangszorokat a kimenetrol. Na de most kellene egy rajz errol a csodarol hogy el tudjak igazodni benne. Mar ha van valakinek rajza errol. Udv.

Comments
pika75
pika75 picture

Sziasztok. A vegerosito panelra a szinuszjel tisztan kerul ra, es a hibas csatorna vegtranzisztoraira ugyanakkora amplitudoju jel kerul, mint a bemenetre, viszont van egy oszcsilacio, amit nem tudok felfedezni honnan ered. A tranzisztorok mind cserelve voltak, de az erosites nem allt helyre, es az oszcsilacio is megmaradt, es ha hagyom igy mukodni, onmagat megsuti az erosito. Fortelmes szemet a tervezestol a kivitelezesig, igy legjobb megoldaskent kap egy masik erosito panelt. Udv.

0

agressiv
agressiv picture
*

Ha gerjed és az erősítése is egy, akkor a visszacsatoló körben nézném meg a földre húzó ellenállás és kondi lábát, forrasztását.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:mint írod, leesett-feldőlt
mielőtt nagyobb munkába fognál, ellenőrizd nagyítóval a forrasztásokat
A nagyobb elkók lábait is ellenőrizd, nem billeg-e.
Volt már olyan, hogy ki lehetett húzni a lábát.

Bálint

0

Kari
Kari picture
*****

Sziasztok!
Az elkok mellett a többi hidegitö/szürö kondi földre forraszztasat, ill. az esetleges föld/GND-forraszokat/csatlakozokat/kabel vegzödeseket is ellenöriznem/atforrasztanam, de meg föld hozzavezeteö VIA/furatgalvanok is gyanusithatok...
Kari

0

pika75
pika75 picture

Sziasztok. Ez a panel nem tudja mi az a furatgalvan. A pufferelkok 3300uF/35v, nem nagy darabok, a panel sem nehez es az esesi irannyal parhuzamosan all. De ezen mar kar ragodni, mert kap egy masik panelt amit anno a Grundig gyartott. Ne haragudjatok, de teljesen ki vagyok a kinai panel minosegetol, eloszor talalkozok ilyesmivel. Ime nehany "extra": - akkora rele van benne, mint egy 2x300W-os erositoben, viszont se kesleltetes, se vedelem.
- a vegtranzisztorok emiterellenallasai be sincsenek tervezve
- olyan sz*r olommentes ont hasznaltak, hogy csak kinlodva tudtam felmelegiteni
- kismeretu hutoborda, ami raadasul a doboz belsejeben van, joval a reflexcso folott, tehat szellozes nincs.
ezeknek fenyeben dontottem ugy, hogy kevesebb munkamba kerul, ha masik panelt teszek bele. Udv mindenkinek.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a könnyebb utat választottad.

Bálint

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Ha már a bemenet lett piszkálva megnézném, hogy nincs-e rövidzár a bemeneten.

0

gtamas
gtamas picture

Szia!
Ha az eleje műveleti erősítővel kezdődik (pl CHN4558) az lehet döglött. Már cseréltem ilyet RC4558-ra. Persze csatoló elkó is lehet.

0

Sponsored links