You are here

Blaupunkt 32/56I-GB-1B-F3HBKU-DE nem mindig indul és feledékeny

8 posts / 0 new
Last post
dongo
dongo picture

Sziasztok!

Adott a címben jelzett LCD TV Ref: B32K56TCFHD-3D és az alábbi problémával szembesített.
Áram alá helyezés után egyetlen gombra sem reagált és csak a piros LED világított folyamatosan. A tápegység ugyanakkor folyamatosan bekapcsolt állapotban van, de a mainboard az invertert már nem indítja el. Az invertert manuálisan bekapcsolva a háttérvilágítás elindul. A sokadik áramtalanítás és indítási próbálkozás után egyszer csak zöldre váltott az előlapi LED és láss csodát elindult a TV. A menü rendszer ilyenkor jól működik, az adókat lehangolja, habár volt úgy is hogy kiszállt a keresésből, egyszer le is állt, de nem jellemző. A megtalált adókkal már a kikapcsolásig működik a TV és a kezelhetősége is megmarad. A leállítás után viszont ismét csak nehézkesen indul be és miután elindult, az előzőleg szépen végigléptethető adók teljességgel hiányoznak, ezért újra kell azokat hangolni. A sejtésem szerint eeprom hiba lehet, de azért megkérdezném a tapasztaltabb kollégákat, hogy erről lesz-e szó, vagy más van a háttérben. És mi lehet a probléma kiküszöbölésének a módja? Köszönettel:dongo
A mainboard típusa:T.MSD309.B21B

Comments
yohnsee
yohnsee picture

Helló!
Érdeklődnék, hogy jutottál-e valamire?
Jelenleg én is egy ilyen alaplappal szenvedek. A tünet ugyanaz, mint a tiednél, nem ébred fel standby-ból. 
Amit eddig csináltam:
-25Q32 -t kivettem, kiolvastam, visszaírtam egy másikba
-fő processzort újragolyóztam
Eddig semmi eredmény. Ha lenne egy tuti jó eprom fájlom, össze tudnám hasonlítani az enyémmel, mert már arra is gondoltam, hogy eleve korruptat olvastam ki, és akkor hiába írom vissza.
Üdv: János

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Ezek először mindíg indátják a tápot csak később álíták le, ha standby-ban indulnak. Ha csak sokadikra indul el (Bemelegszik a processzor) és néha leáll az klasszikus processzorhiba, max reflow hozná rendbe indeiglenes jelleggel szerintem. Ha szoftver hibája van, akkor általában ugyanúgy viselkedik sokadik próbára is mivel a szoftver, pontosabban a hibája nem változik. :)

0

dongo
dongo picture

Üdv! A fentiekbe az is belefér, hogy a stby-ba kapcsolás után mindig újra kell hangolni az adókat? Ez sokadikra is eléggé azonos viselkedésnek tűnik. A leállás az nem tipikus, csak egy alkalommal, de az is lehet, hogy akkor is csak félrenyomtam az oldalán a gombot és pont leállítottam. Habár az megint gyanús, hogy de. hajszárítóval megfújva pár próbálkozás után indult a gép. Az előbb viszont egyből elstartolt, holott délután ugyan végig ment, de most már vagy 3-4 órája jó hidegben pihent az alsó szinten.

0

agressiv
agressiv picture
*

Ilyenkor teljesen kaotikusan működhet, az is lehet, hogy üzemképes lesz akár pár napig, de utána úgyis megőrül. Ha szoftver a hiba oka, akkor ismétli csak önmagát.

0

dongo
dongo picture

Nem huncutkodik ha újrahangolom és műsorral járatom. A menü megy, a programok végig léptethetők maradnak, le sem áll, nem fagy...stb.
Rendeltem SPI programozót és egy zacsi IC-t. Ha megjött játszom majd vele és meglátom...
Addig is köszi az infót.
Mindenkinek boldog karácsonyt!
dongo

0

purke
purke picture

Hello!
Megprobalnam kiolvasni a flest es a tartalmat atirni egy UJ flesic be. Udv

0

dongo
dongo picture

Hello! Köszi a tippet, de csak Egy MIKROPO-MAX eprommerem van soros portra még az elmúlt évezredből. Lehet ezzel vajon írni SPI 25Q32-t?
A leírása szerint ezeket támogatja:25C010/020/040/160/320/640
Ha nem jó hozzá, akkor milyen más eprommerrel volna érdemes foglalkozni? Építeni nem szeretnék...
Üdv:dongo

0