You are here

Samsung CZ-21H12T ( crt ) televizió bekapcsol de fekete a képernyő

7 posts / 0 new
Last post
negeru
negeru picture

Sziasztok.
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden tanyalakónak!

A karácsonyi családi ebéd után kinézve az ablakon, látom valaki kidobta a TV-t. Mondom magamba, ezt most kikukázom és meglátom mi lesz a sorsa javítható, vagy simán bontom az egészet. CRT TV Javításban nem igen vagyok jártas, sikerült 2-3 darabot megjavítani, de egyáltalán nem vagyok szakértője.
Amikor bekapcsolom, kicsit nagyfrekvencián bezúg és hallani, ahogy bekapcsol, de sajnos kép nincs. Se menüt nem látni semmi. Bekapcsoláskor még a kijelző oldalán látni kis bevillanás de, más nem igen. Hangot nem tudom, hogy ad e hisz nem látok mit csinál. Próbáltam kábelra kötni de hiába váltogattam a kanálisokat, nem csinált semmit.
Ránézve a lapra jó állapotban van, nincs púpos elkó, semmiféle melegedési jel vagy hasonló nem tapasztaltam. Méréseket még nem végeztem, hisz azt sem tudom, hol kezdjem. ( Tippem a nagyfeszültség körül lesz )

Köszi a segítséget :)

László

Comments
negeru
negeru picture

Sziasztok.
Egy gond elhárítva, hisz kiszedve a lapot, láttam, hogy a kaszkád ( remélem ez a helyes magyar megfelelője ) forrasztása elvált. Újraforrasztva + egy kis beállítás, és lett kép. Csak az a baj, hogy zöld hátteres, csíkokkal. Meg valami fura pontok a kijelző alján. Meg próbáltal lefotózni, remélem jól kivehető.
Szerintem processzorhibára gyanakszom. Mivel menüt nem ír ki, csatornát nem vált, stb...

László

File csatolás: 

0

lapatnet
lapatnet picture
*

Üdvözlet !

Ezeknek a készülékeknek gyakran volt probléma a képcsövével. A képet elnézve itt is ilyesmi lehet a gond. Valószínű a G2 feltekerése után jelent meg a zöld kép. Az ABL áramkör igyekszik a katódok öregedésének megfelelően, egyensúlyt biztosítani a 3 alapszínnek. Ez a cső öregedésével egyre hosszabb ideig tartó folyamat, majd végül folyamatosan lezárja a képcsövet. Néha a szervizmenüből állítva a katódokat elérhető egy "működő" állapot de vagy a képcső regenerálása, vagy cseréje lenne a korrekt megoldás.

0

negeru
negeru picture

Helló.
Igen a G2 feltekerése után jelent meg a zöld kép. Ezek szerint, felejtős. Hisz nem éri meg a fáradságot. Akkor majd kibontom a használható alkatrészeket, a maradék meg szemét...

László

0

isti13
isti13 picture

Szia! Képcső fűtés rendben? István

0

maszek
maszek picture

Hali.
Az aktuális méréseket célirányosan azért végezd el.
Kiindulási alap lehet. Üdv.

0

Pityesz
Pityesz picture

Sziasztok!
Milyen cső lakik benne? :)

Ahogy a képet látom, megnézném még a 200V-ot, hogy megvan-e.

Üdv:
Pityesz

0