You are here

Számítógép kékhalálozik a legváratlanabb pillanatban

49 posts / 0 new
Last post
freddy1952
freddy1952 picture

Sziasztok!

Van egy asztali számítógépem, amely sűrűn kékhalálozik. Előre bocsájtom, hogy nem vagyok egy PC fan, ezért csak felhasználói szinten vagyok otthon benne.
ASUS H81M-K alaplap, INTEL Pentium G3420 3.20GHz 1150 BOX proci, 8 Giga RAM van benne és Windows 10-es oprendszer.

Ha gép éppen nincs használatban de nincs kikapcsolva esetleges seedelés miatt, egyszer csak gondol egyet és kékhalál. Ez elég sűrűn előfordul.
Olyan eset is volt, hogy a gépet indítottam, bebootolt és azonnal kékhalál.
Az IOBIT teljes kollekciója fent van, ezért nem értem, mi lehet.

Kérem a segítségét annak, aki ért ezekhez a dolgokhoz. Sajnos én a TV-nél leragadtam

Előre is köszönöm és Kellemes Ünnepeket Kívánok

Frédi.

Comments
freddy1952
freddy1952 picture

Sziasztok!

Köszönöm a sok segítő hozzászólást. Sajnos csak most tudok válaszolni, mert kórházba kerültem.
Szóval újra raktuk az oprendszert és úgy néz ki, jó lett

Mégegyszer köszönöm mindenkinek.

Frédi.

0

niren
niren picture

Szia

Örülök, hogy működik a géped.

Javaslat mielött bármit frissítenél visssza álitási pontot hozz létre.
Egyszerre csak egy valamit frissíts. (nálam driver frissítés után jelentkezett)

Ha jelentkezik azt a frissítést el kell felejteni.


****2012+1 (2013) jelmondatai férfiaknak:
Légy résen!
Szebb jövőt !*****

0

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
Megint ismétlem magam, de a visszaállítási pont az esetek többségében /főleg, ha valami gond van a géppel/ nem szokott eredményes lenni! Ezért már sok éve valamelyik "rendszer visszaállító" programmal /én a Norton Ghost-ot használom/ készítek egy mentést, és azt bármikor vissza tudom állítani, és megint működő, "tiszta" gép lesz.
Én kb. évenként, ha nincs gond, akkor is használom ezt, és a rendszer visszaállítást kikapcsolom. A rendszer visszaállítás, és a sok Windows Update "rengeteg" helyet foglal el már egy év után, ezzel megnöveli a "C" méretét, és talán lassítja is a gépet. A Ghost visszaállítás után a Windows Update beindul, és utána több GB-al lesz kisebb a "C"-m, mint előtte volt, pedig előtte is működtek /Kerish Doctor, Ashampoo WinOptimizer/ rendszer tisztító programok folyamatosan.
A napokban csináltam ezt a visszaállítást, és több, mint 3GB-al lett kisebb a "C"-n a foglalt hely, mint előtte volt.
Üdv: formasu

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: akkor jobbulást neked és a gépnek is

Bálint

0

Godypapa
Godypapa picture

Sziasztok!

Nálam a csatolt file mutatja a hibát.
http://www.solvusoft.com/hu/errors/kék-képernyő-hibák/microsoft-corporation/windows-operating-system/bug-check-0x18-reference-by-pointer/
itt található megoldás

0

city217
city217 picture

Sziasztok.
Azért örömmel tölt el, hogy lesz még magyar Nobel díjasunk, aki megoldja a kék halál rejtélyét. :)
Azt csak újratelepítéssel lehet orvosolni.
Üdv.

0

Josi
Josi picture

Ez koránt sem igaz.
A kékhalál jellegétől függ.
Nem hátrány, ha látjuk a hibaüzenetet, mert adhat támpontot a hibaelhárításhoz.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ez koránt sem igaz Pedig szerintem is igaz! A legtöbbször, amikor nem hardver hiba van, ez a legcélravezetőbb megoldás!

Üdv: formasu

0

Josi
Josi picture

Számtech szervízben dolgozom. Szóval tudnék mesélni, és láttam pár kékhalálos gépet.
pl egy Unmountable boot device miatt nem telepítem újra a rendszert. :)
Mert nem a windows újrarakása a sok idő, hanem utána feltelepíteni és beállítani azokat a programokat, amiket az ügyfél használni akar. Az lehet akár + 1-2 nap is.
De igaz, hogy vannak esetek, amikor az újratelepítés a legjobb megoldás.

0

city217
city217 picture

Szia.
Én már kértem, de azt mondták kínai. :)
Pedig csak a google-ban kellene megkeresni és javítani.
De az igazi akkor is, elfelejteni ezt és újra odafigyelve telepíteni.
Három éve eljátszottam ezt, kék halálozott de sumákul csak felvillant, nem nyúltam semmihez hanem adtam a képébe egy új telepítést.
Üdv.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Említettétek ezt a szoftvert...én azonnal kipróbáltam.
Érdekes eredményt produkált...kiválóan működő PC-ben sokezer "problémát" talált és azokat ki is javította. "Szerencsére" a PC-m továbbra is kiválóan működik...túlélte.
Megnyugtató... :hmmm:
BUÉK! Uniman

File csatolás: 

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: WIN10 és 10%-os HDD!
És még működik?

Bálint

0

freddy1952
freddy1952 picture

Bocs, kifelejtettem egy 0-t

100%-os a HDD

KÖszi

0

agressiv
agressiv picture
*

A % egy dolog, indíts a sentinellel rövid öntesztet.

0

freddy1952
freddy1952 picture

Szia. Megtettem. A Sentiel szerint nincs probléma
Köszönöm!

0

freddy1952
freddy1952 picture

Szia
Hát igen működik, de hogyan.

Köszi.

0

F-Yoci
F-Yoci picture

Üdv! Nekem az asztali gépemnél az egyik memória modul okozott a legváratlanabb pillanatokban kékhalált, memteszt jónak mutatta, kicserélve jó lett a gép, mivel garos volt visszavittem, 3 hét után visszaadták, hogy letesztelték és jó, nem cserélik. Újra betéve a gépbe ismét jelentkezett a kékhalál. Egyértelműen az volt a rossz, de valamiért a tesztek nem mutatták ki. A HP laptopomnál pedig a HDD okozott kékhalált. Ott viszont a HDSentinel felülettesztje simán kimutatta, hogy van rajta néhány BAD sector.

0

freddy1952
freddy1952 picture

Köszi a választ!

0

dongo
dongo picture

Szia! A HDD-d hány százalékos a HD Sentinel szerint? A SMART adatok mellett a naplóbejegyzéseket és a figyelmeztetéseket(pl.felpörgési problémák...stb.) is érdemes megnézni. A BSOD oldal alján a Technikai információk hexa kódjára a neten rákeresve már beljebb lennénk. A Windóz esmeménynaplóját sem ártana a BSOD események idejével egyező hibákra átnyálazni, hátha időnként nem tud elérni valamilyen alapvető IO eszközt. Üdv:dongo

0

freddy1952
freddy1952 picture

Szia
A HDD 10%-os a HD Sentiel szerint.
Köszönöm a hozzászólást

0

freddy1952
freddy1952 picture

Bocs! 100%. Elírtam

0

zka67
zka67 picture

Szia, a számítógépekben a legritkább esetben megy tönkre a memória vagy a proci. A leggyakoribb oka a "kékhaláloknak", újraindulásoknak a tápegység, vagy az alaplapon levő táp kondijainak tönkremenetele. Mivel a te alaplapod még viszonylag fiatal, és Asus-oknál ennyi idő után nem jellemző, ezért én a tápegységre tippelnék így a távolból. Ha meg tudnád nézni a tápod típusát, gyártási évét, szerintem előrébb lennénk. Ha Akyga, Codegen vagy hasonló "óccó" táp van benne, akkor nincs is mit tovább keresni, szinte 100%, hogy az lesz a baja, de ez előfordulhat márkás tápokkal is, csak az ritkább jelenség.

Üdv.
Zoli

0

freddy1952
freddy1952 picture

Szia!
A tápom : CHIEFTEC iArena 350W GPA-350S

KÖszi

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Kicsit "elcsépelt" dolog ez a Codegen, vagy noname táp, ha az van benne, cserélni kell írás! Az ismeretségi körömben is sok ilyen táp fut hibátlanul, sok éve, és a valóságban is többszöröse a "márkás" tápoknak. És... működnek, és még mindig működnek ezek is. Talán nagyobb a meghibásodási százalék ezeknél, de a "márkásak" is elromolhatnak. Ha a memória, vagy proci újkorában jó, akkor kicsi a valószínűsége, hogy később elromoljon, inkább a memória a foglalatában rosszul érintkezhet, az gyakoribb.

Üdv: formasu

0

greatman
greatman picture

Szia. Csatlakozom. A Codegen igenis jó táp, és egyáltalán nem a gagyi kategória. Ha megvizsgálnánk, mennyi gépben van ilyen táp, és százalékosan mennyi hibásodik meg, akkor rájönnénk, hogy semmivel sem rosszabb, mint bármelyik "Márkás". Alapvetően az egyik legjobb táp szerintem a kategóriájában. Ha 1000 -ből meghibásodik 50, vagy vagy 20 -ből 1, akkor egálban vannak, pedig a látszat szerint igen rossz az első fajta.

0

freddy1952
freddy1952 picture

Köszönöm!

0

greatman
greatman picture

Szia.
A kékhalál a Windows -nél, szinte minden esetben hardver hibára vezethető vissza. Nagyon ritka, hogy szoftver okozzon ilyen problémát. A kékhalál egy kernel szintű hibajelzés, s mint ilyen, jellemzően valamilyen hardver elérhetetlensége, nem várt hibás működése okozza a kivételt, ami a kék képernyő megjelenésével mutatkozik. Ez nem azt jelenti, hogy szoftver nem okozhat ilyet, de nagyon ritka. Főleg, ha teljesen rendszertelenül jelentkezik.
Mint többen említették, elsősorban a memória körül kellene kutakodni. Lehet egyszerű kontakt hiba a foglalatoknál, okozhatja valamelyik modul meghibásodása, de az is lehet, hogy az alaplap alul szabályozza a tápot a memóriáknak. Lehet érdemes lenne a BIOS -ban a DRAM voltage opciót AUTO -ról átállítani olyan felszültségre, ami a RAM -hoz meg van adva. Ennek utána kell nézni, mit adott meg hozzá a gyártó, esetleg egy-két tized voltot emelni a tápján. Persze lehet még alaplap hiba, meg háttértár probléma is, de mindezt, csak teszteléssel, meg kizárással tudod ellenőrizni. A többiek már adtak tippet a memtestre, meg a többire.

0

pumi
pumi picture

Szia!

Előfordul a memória rossz érintkezés!!

És egy érdekesség! A proci venti által az alaplapra fújt por ... is

0

freddy1952
freddy1952 picture

Köszönöm, meg fogom nézni.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Sajnos, ez nem csak hardver hibánál szokott előfordulni. /Hardver hibák általában: alaplap, memória, HDD, táp/ Igen gyakran előfordul még attól is, ha gépet "takarítunk" bizonyos programokkal /ebben az IOBit vezet! Ezért is írtam, hogy "felejtős az IOBit!/ VGA driver hibától, Windows bármi általi "sérülésétől".
Mivel azt is olvasom, hogy a telepítés után még jó volt, /gondolom, azóta hardver csere nem volt/ a hiba a Windowsban van. Tehát a javaslatom: új telepítés, és "rendszer tisztító programok" mellőzése.
Egy Windows 10 feltelepítése /egyéb programok nélkül/ talán 20-30 perc. Ennyit kellene rászánni, hogy kiderüljön, hol lehet a hiba! Ha ezután jó, akkor nem kell hardver hibát keresni, ha ekkor sem jó, akkor meg kell keresni a hardver hibát.

Üdv: formasu

0

greatman
greatman picture

Szia. Értelek, csak az a baj, hogy tapasztalatom szerint az újratelepítés sok esetben elfedi a valódi hibát. Nem egyszer találkoztam azzal, hogy az újratelepítés látszólag megoldotta a problémát. Aztán egy idő után újra jelentkezett a probléma. Persze egy új Windows sosem rossz. :) De mondjuk én azt tenném, hogy egy másik HDD -re tenném fel, akkor 2 legyet ütök egy csapásra. Ha esetleg HDD hiba, akkor az is kizáródik. Ha jó a Windows, utána mehet fel az eredeti HDD -re is, ha újra jelentkezik a hiba akkor a HDD volt a ludas, ha nem, akkor a Windows. Ez sajnos egy ilyen játék.

Hogy meséljek is, van egy gépem a munkahelyemen, ez a saját vasam, amin dolgozom. 2010 -ben lett összerakva, i5, 4GB GEIL RAM, ASUS lap, stb. Egy ideig hibátlan volt, hasított a Win7 -el, aztán elkezdett kékhalálozni. Memtest, egyik RAM bithibás lett. Gariba kicserélték, utána egy jó ideig semmi probléma, majd ismét kékhalálozás. Azóta volt a gépen Win8, majd 8.1, most pedig Win10. Mindnél előjött a kékhalálozás egy idő után. De elég ritkán ahhoz, hogy ki tudjam szűrni a hibát, illetve, hogy túl idegesítő legyen ahhoz, hogy érdemben foglalkozzak vele. Most van ebben a gépben 16GB Ram, Kingmax, és egyenlőre semmi gond. Habár a régi 4GB Geil RAM benne egy másik gépben, és ott sincs probléma. Szóval úgy néz ki, hogy egyszerűen csak az alaplap nem szerette a GEIL ramokat. :)

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
"Szóval úgy néz ki, hogy egyszerűen csak az alaplap nem szerette a GEIL ramokat. "
Ilyennel már én is találkoztam. Vagy nem szerette, vagy csak a Ramoknak a feszültsége nem volt kellően beállítva. /A Geil Ramok nagyobb feszültséget igényelnek, mint a többi/
A jelen esetben , mivel egy frissítés után keletkezett a hiba, szerintem nem itt kell keresni tovább, hanem egyértelműen az újra telepítés fogja megoldani!

Üdv: formasu

0

freddy1952
freddy1952 picture

Szia.

Az IOBIT programokat azért tettem fel, mert a gép kékhalálozott. Ezektől vártam a megoldást .
Köszönöm!

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Én először lefuttatnék egy memória tesztet, és az alaplapon "átmozgatnám" a csatlakozókat. Ha ezek nem hoznak eredményt, akkor a Windows újra telepítése. Az Iobit egyik kiadását sem használnám, mert sajnos az is csinál, csinálhat gondokat a gépben!!!
Az nem derült ki, hogy friss telepítésnél van ez, vagy sokkal később. Ha nem friss telepítésnél jelentkezett először, akkor inkább Windows hibára, driver hibára, vagy az Iobit által okozott hibákra gondolok. Ez esetben inkább az újra telepítést javaslom, mint a javítgatást!

Üdv: formasu

0

freddy1952
freddy1952 picture

Köszönöm szépen. Ez egy kb. fél éves telepítés

0

Josi
Josi picture

Szia!

Én a memóriára tippelnék elsősorban, vagy esetleg a merevlemezre.
Innen töltsd le a Hiren's Boot CD programot:
Hiren's Boot
Írd ki egy lemezre.
Állítsd át a gépet, hogy cdről bootoljon.
itt kiválasztod a HBCD program DOS boot sort
Utana 5. testing Tools.
Lefuttatod a Memtest vagy a goldmemory programot.
Ezek szépen kidobját ha hibás valahol a memória.
Ha a 8 GB 2 darabban van a gépben, akkor egyet vegyél ki és egyesével teszteld őket.

0

freddy1952
freddy1952 picture

Köszönöm a választ! Meg fogom próbálni.

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Üdv. Freddy.
Az nem derült ki, friss telepítés utáni állapot, egyszer csak előjött a hiba? Meg kellene nézni a drivereket, esetleg valamelyik frissítve lett, de nem megfelelően. A hiba azután jött elő, hogy egy új program lett feltelepítve? Ha a hiba előtt jól működött a gépgép hosszabb ideig, csinálni kellene 1 rendszer visszaállítást, megszüntetve a hibás működést. A vezérlőpultban letiltani az újraindulást. Vírusirtó, rootkit kereső futtatása.Első nekifutásban ennyit ajánlok.

üdv.

0

freddy1952
freddy1952 picture

Szia
Driver Boosterem van, az mindig feldobja a legfrissebb drivereket. Ez egy kb fél éves telepítés. Egyszer csak elkezdte.
Köszi
a választ!

0

Billentyűs
Billentyűs picture

Szia Freddy!
Az újra telepítés előtt meg kellene lépni a rendszer visszaállítást. Lényegesen rövidebb idő. Meg kell keresni a frissítés dátumát, az előttire visszaállítani a rendszert. Ha a frissítés a hibás, ill. azután történt valami, akkor jó lesz utána a windows. Több gépen is használtam már az advanced system care programot, de nem okozott hibát.

üdv.

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Nem tudni ki csinálta azt a fél éves telepítést. Te vagy más de első körben a legegyszerűbb volna újra telepíteni az egész kájzlerájt mert nem kicsi az esélye hogy valami el lett rontva a telepítés során vagy egyes összetevők nem szeretik egymást. Fel nem tudom fogni hogy ha egyszer rendesen működnek a dolgok mi a fészkes fenének kell ha kell ha nem frissíteni bármit is. Ezen a laptopon amiről írok a 2012-es rendszertelepítés óta semmi nem volt frissítve csak a pdf olvasó de azzal is megszívtam mert csak lassított rajta. Egyszerre egy dolgot változtass és figyeld az eredményt vagy változást. Hozzám hasonlóan csak egyre kínaibbnak ható dolgokat fogsz hallani mert ők (akik adják ezen tanácsokat) első sorban ezen a területen vannak otthon. Ez igaz lehet vissza felé is amit lehet is tapasztalni lépten nyomon.
Üdv. Laci

0

freddy1952
freddy1952 picture

Szia

Egy rendszertechnikus telepítette az oprendszert. Jól is működött, aztán a Microsofttól jött egy értesítés, hogy frissíteni kell, mert lejárt a fene tudja micsoda (bocs, de ez nekem kínai). Meg lett csinálva,Na innentől kezdve kezdte csinálni a baromságait.

Köszi.

0

greatman
greatman picture

Szia. Na, mondjuk ez azért egy elég fontos információ volt. Ezek után még mi a kérdésed? Te is tudod a választ nem? Jött egy frissítés, és ez után kezdett a gép szórakozni. Ergó, vagy visszaállunk a frissítés előtti állapotba, vagy újratelepítünk és megoldódik a probléma. Ha ezt először elmondod, akkor nem túráztunk volna ennyit ezen szerintem... Mondjuk egy memtest azért nem ártana legalább, lehet, hogy csak véletlen egybeesés...

0

city217
city217 picture

Szia.
De a kék halálnál kiírja a hibát, azt kellene javítanod. Vagy csak bevillan?
Üdv.

0

freddy1952
freddy1952 picture

Szia. Igen, kiírja, csak az nekem kínai.
Köszi a választ!

0

city217
city217 picture

Szia.
Semmi kínai nincs benne, szép magyar nyelven kiírja a baját!
Vagy már a telepítésnél hibádzott, vagy a telepítés sorrendje nem volt jó.
Új telepítés formattal oszt jónapot!
Üdv

0

freddy1952
freddy1952 picture

Köszi! Azt hiszem igazad van, mert a frissítések után őrült meg. Köszi

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Ebben most egyet értek veled!

Üdv: formasu

0

Sponsored links