You are here

Vélemények, észrevételek, tanácsok kérése egy Philips PM3260-as oszcilloszkópról.

6 posts / 0 new
Last post
szakiroli
szakiroli picture

Sziasztok. A véleményeteket szeretném kérni a címben szereplő oszciról. Ugyan nem volt rá túl nagy szükségem, de megvettem. Nincs tapasztalatom oszcilloszkópokkal, ezért írok hozzátok. Nem szeretném idő előtt tönkretenni! A kérdésem: Milyen mérőfejet illik hozzá venni, mire illik figyelni a használatánál, mik a rigolyái, mivel nem mai darabról van szó érdemes e, vagy szabad e megmutatni neki a kontaktsprét, stb.? Mivel feltételezem, hogy lakozik másnál is ilyen, vagy hasonló készülék, nagyon megköszönném az esetleges jó tanácsokat. Üdv. Roli.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

szia: 3 dokumentáció is van itt a Tanyán, ha esetleg a lelkivilágára vagy kíváncsi

http://elektrotanya.com/?q=showresult&what=Philips%20PM3260&kategoria=&k...

Bálint

0

Kari
Kari picture
*****

Szia Roli!
Nekem nincs PM3260-om, de a 120MHz-evel, s kesleltetett idöalapjaval nem lehet rosz keszülek, s ha jol remlik ugyan az a csöve mint az elterjedt Hamegeknek- bibi eseten nem egy hatrany.
Meröfej: 2-3 (esetleg 4, de a 4. lehet sima 10:1/1:1 atkapcsolos is-neha jol jön) ollant szerezz be mely tudja a 100-inkabb 150-200-MHz-et, s a keszülek bemeneti kapacitasat(=15pF) a kompenzalasi tartomanyaban talalod, termeszetesen 10:1-röl beszèlnèk. A kabelje sztem ne legyen 1,3-1,5m-nèl hosszabb, de az 1 meteres man sürün rövid lehet! Az occo kicik tipusai tenyleg bagoert mennek, de pl. a földelö kabeljeik tul hosszuak szoktak lenni (12-15cm)=total felejtöös 100Megara!-azok valojaban talan 30megaig adjak az elfogadhato jelalakot. Nemely kivitelük pedig elegge gyengus mechanikailag is! :-(
Ha hangfrekis/Audio meresekre is kell= az 1:1-es alighanem nelkülözhetetlen lesz, a komolyabb minüsegüek NEM atkopcsolosak...
Ha labor meresekre hasznalod jol jöhet 2-4 egyforma tipusu, igy azons savszelessegü es kesleltetesi idejü meröfej!
Ha nem igy lesz, csak idönkenti szkopolasra kell: akkoris kellene 2 jo mèröfej, s egy 3. pl. a trigger beadasara-praktikusan igenis elözökkel azonos tulajdonsaggal...
A keszülekhez kaphato aktiv meröfej is-ezeket taplalhatod a bemeneti BNC-k fölötti LEMO csatlakozokrol, de az ilyesmit eleg borsosan merik, s a Philips tipusok nem okvetlen elterjedtek = ritkak_ tudtommal. Gepkönyve 3 fele van fenn.
Kontaktsprèt csak szükseg eseten vennek elö, akkor is jo, nagyfrekis celokra valot-semmikepp NEM WD-t, stb!!
Rigolyak: a BEMENETI TULTERHELES- minden nagyfrekis szkop eseteben; javitasa sok piiz...Philips-eknel az SMPS szokott galibazni!
Ha van a tapban/bementi zavarszüröben (pl a Schaffnerben is)egy RIFA epoxy X2-es kondi= megelözeskent aktualis a csereje... a 20 evet sem okvetlen elik meg.
Eredmenyes ismerkedest!
Kari

0

szakiroli
szakiroli picture

Szia. Köszönöm a jó tanácsokat. Üdv. Roli

0

Kari
Kari picture
*****

Szia-Kerlek!
Ha esetleg erdekel potalketrsz banyaszasra-vagy mast, egyenlöre nem tünik rosznak. PHILIPS PM326x OSZCILLOSZKÓP DONOR
Kari

0

szakiroli
szakiroli picture

Nagyon szépen köszönöm. Erre le is fogok csapni, ha csak nem lesz horror ára. Üdv. Roli

0