You are here

Állást keresek

82 posts / 0 new
Last post
Markhazy
Markhazy picture

Sziasztok, ez az utolsó ötletem :) Sok helyre küldtem már önéletrajzot az elmúlt években, de nem jött válasz.

Jelenlegi állás szerint Elektronikai Technikus (ipari elektronikai orientációval) vagyok, de folyamatban van egy Villamosmérnök diploma, automatizálási szakirány, ami már csak úgy születhet meg ha találok munkát. Eddig Nappalin voltam és apróbb fisi fusi melókból szereztem pénzt illetve diákhitelből finanszíroztam az egyetemet. Nagy vidéki házban lakom a szüleimmel és a testvéremmel és az ő párjával. A helyzet sajnos nagyon elmérgesedett és már tarthatatlan az állapot. A környezet már az egészségem kezd rámenni és jó lenne kitörni innen. Jelenleg két lehetőségem van, közmunka vagy külföld csirkebelezés de mivel tanáraim szerint itthon is szüksége van jó, fejlődni képes és fejlődni akaró szakemberekre, ezért gondoltam hogy teszek itt is egy próbát.

Üdv
Márkházy

Comments
peugeot605
peugeot605 picture

Szia! Legjobb ha elfelejted ezt a sok hozzászólást mert alig volt egy néhány építő jellegű. A külföld az felejtős mert ott csak nagy tudással tudsz esetleg jó helyet találni és örök auslander leszel akinek kuss a szava. Itthon sokat javult a helyzet ha van némi tudásod és valóban akarsz valamit elérni és teszel is érte akkor tudsz boldogulni. Ne hallgass a sok külföldimádóra onnan még senki nem jött haza, hogy megszedte magát és akkor most csak a lazítás jöhet. Rengetegen haza jöttek és azt mondták hogy soha többet "nyugat". Aki mondja hogy "százharminc nettóért" annak bőre is annyit ér, vagy annyit sem, nem is ment ki, vagy csak mosogat kint. Lehet hogy a próbaidőn nem sok a fizu, de ha leteszel valamit akkor biztos hogy simán fel megy, nyugati szintre biztos. Nyugat a butának való a mosogatáshoz nem kell ész, itthon nem merik bevállalni a barátok előtt, mert az égés hogy főiskolával mosogat. Nagyon nagy lehetőségek vannak most már itthon is, a multik is jó lóvékat fizetnek de a komoly vállalkozók is jó ajánlatokat tesznek, csak hát le kell tenni az asztalra, ezt nem mérlegeli a sok tudatlan.

-1

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Annyit javult a helyzet, hogy egyik-másik kizsákmányoló már megtalálta a bugyellárisát. De az emberi hangot, vállalható követelményeket és körülményeket tipikusan nem sikerült még. Ahhoz még kell egy pár év.

1

peugeot605
peugeot605 picture

Igen annyit javult a helyzet, hogy aki akar dolgozni és tud is és ért is ahhoz amit csinál az megtalálja a jó munkahelyet. Aki meg az előző három feltételt nem teljesíti az nem ért semmihez, csak okoskodik. Az megy nyugatra mosogatni.

-1

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz Markhazy!
Amennyiben még aktuális az álláskeresésed küldj egy szakmai önéletrajzot a:
marton pont fay kukac hoppecke pont hu levélcímre.
Helyileg Komárom-Esztergom megyében van a munkalehetőség, és elektro,-RTV-műszerészt keresünk.
Üdv:
exGelkás

0

gyimi1
gyimi1 picture

Szia exGelkás!
A leányvári Hoppecke központot mondod?

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Szervusz gyimi1!
Igen azt!
Üdv:
exGelkás

0

DINO54
DINO54 picture

Szevasztok !
Tessék Urak! Lehet tolongani rabszolgának. Még a kocsinak is "adnak" állást.
https://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_83199.html
L.

0

Kari
Kari picture
*****

Laci,
sztem ez ugyan az a szerviz munka amit egy "Allast kinalok" topikban jol kitargyalt MM es 1-2 kollega, maga a felado bejelentkezesevel együtt...
Kari

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Ez nem az. Az egy talán LG és Ha jól emlékszem Philips "lapostévé" szervíz volt. De sejtésem szerint ezek is hasonlóan képzelik az "ipart". (az egy-kettőben én is ott voltam) :)
Laci

0

Kari
Kari picture
*****

Igen, tudom, de "a közvetitö" Kollega sztem azonos.
Kari

0

agressiv
agressiv picture
*

Nem tudom miből gondolod, minden tekintetben eltér a korábbitól. Ez bejelnt részmunkaidőbe, nem vállalkoznak kell lenni, háztartási gép szerelésről van szó, nem a munkáért járó pénz felét kapod, hanem fix bért és másholis van. :) Értem én, hogy berágatok rá, de azért nem ártana gondolkodni kicsit és nem kellene mindent a nyakába varrni szerintem. :)

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Ami a legfelháborítóbb: Hogy gondolja ez a senki és a hozzá hasonlók hogy felvesz alkalmazottnak (nálam értsd rabszolgának) és még a lényegében a magánvagyonod részét képező gépjárműre is igényt tart. Elmennek az ilyenek a jó anyjukba...Egy méretes lapáttal kellene némi tudati és küllemi átformálást eszközölni rajtuk. Ha már felvesz alkalmazottnak, ugyan ne Te vidd már néki a szervíz autót!
Ez a "hatékonyság" duma elment 20-25 éve. De ma már nem igaz. Sőt! A kinti cégek itteni leányai a hatékonyabbak a töredék bérköltségek folytán. A 23-ik jani meg azért tud létezni mert az olcsósága miatt nem rugják ki páros lábbal az első adandó alkalommal.
Laci

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Lehet bevinni gépkocsit, hogyne lehetne, de akkor ő fizeti az összes üzemanyagot, az összes javítást, az összes parkolódíjat, és a kilóméteróra pörgésével arányos értékcsökkenést kp-ban. Ha ezek közül bármelyiket el akarja spórolni, akkor menjen a fenébe!

0

agressiv
agressiv picture
*

Ja üzemanyagot és bizonyos amortizásiós díjat szokás fizetni, de a javítást... Te egy álomvilágban élsz!

0

DINO54
DINO54 picture

Hali! Az hogy mi szokás , az egy dolog. De miért kell még védeni is ezeket a g...ket?
L.

0

agressiv
agressiv picture
*

Nem a ****** védem, de butaság amiket írtok és köszönő viszonyban sincs a valósággal, melyik országban éltek ti?Kb annyi értelme van, mint amikor azt mondták nekem multkor, hogy webáruházból semmit sem vesznek, mert a webáruházak széndékosan a hibás cuccokat küldik ki, mintha megérné a webáruháznak az odavissza csomagköltséget kifizetni... Ismerem az embereket, meg azt, hogy minden vállalkozó szarszemét és lehúz mindenkit, de igazából az emberek gyökerek és baromságokat találnak ki. Ha nem tetszik a meló ne vállald el és élj álomvilágban.

Az autós témára visszatérve, ha fizetik is a javítást, a német azt fizetteti ki amit tényleg ki kell, a magyar meg ilyenkor ügyeskedve próbál mindent a cégre sózni, ezért nem működnek az ilyen dolgok a keleti népeknél... Ha az ember a kisujját nyújta, akkor a lábait is letépi a magyar munkavállaló..

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

A butaság az, hogy egyesek úgy akarják megspórolni a céges használatban tönkremenő autó vételárát, szervizköltségét, és egyéb járulékos költségeit, hogy megpróbálják áttolni az azzal dolgozó sofőrre. Ez egy szörnyű nagy butaság, hiszen ami nem finanszírozható a cég bevételéből, az mitől lenne finanszírozható ennek az adókkal és járulékokkal csökkentett részéből? Ez egy orbitális ökörség.
Én elhiszem, hogy jó volna nekik olyan droid, aki még a munkaeszközként használt autót is megveszi + fenntartja helyettük, de ennek egyszerűen nincs meg a fedezete. Éppen ezért nem is találnak ilyet, akármilyen kétségbeesetten hirdetik is a "munkaajánlataikat"

0

agressiv
agressiv picture
*

Vagy nem is érné meg fenntartani, mert nem kell egyfolytában rohangálni, ráadásul a profit is annyira alacsony, hogy nem tudná kitermelni önmagát. Látom megint sikerült elrugaszkodni a valóságtól. De most komolyan, olyan szövegeket írkáltok, mintha gyerekek írnák, nevetséges.

Áruld el nekem, hogy mi a különbség az autó használatában amikor azzal jársz melózni és amikor azzal mész ki helyszínre? Ez alapján akár akkor is a cégnek kellene fizetnie az autóm javítását, ha én azzal járok dolgozni..

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ha nem kell egyfolytában rohangálni, akkor bele kell ülni a taxiba.És akkor, ott csak arra az időre kell az autózás teljes és valós költségeit kifizetni. Ráadásul a taxiszámla simán mehet a többi költség közé, mint adóalapot csökkentő kiadás. De ahol saját autóval keresnek embert, ott nem jellemző, hogy túl keveset kellene vele furikázni. Különben ez nem lenne kitétel. :-p

Kérdésedre válaszolva: az, ha dolgozni autóval megyek, az én döntésem és az én érdekem, 100%-ig az én kompetenciám. És ha nincs kedvem, mert hideg van, vagy meleg van, vagy dugó van, akkor otthon hagyom, és bemegyek villamoson vagy biciklin. Ha viszont a saját kocsimmal kell céges ügyekben szaladgálnom, az már kényszer, nem az én érdekem és nem vagyok hajlandó a költségeit viselni. Jó vicc, íróasztalt ne én vegyek a cégnek? Meg szenet a kazánba? Sőt, kazánt is? Még mi nem kéne???

0

CNC-VelMart
CNC-VelMart picture

Munkaeszközöket a munkáltatónak kell biztosítania, fizetnie!!!

Ebben az esetben amikor te autóddal végzed a munkát (és nem bejárás) a munkaidő alatt vagy munka végeztéig minden fennálló költség a munkáltatót terheli. Ha kilukad a kerék, éppen akkor szakad el az ékszíj, megy tönkre a henger... ez akkor a cég költsége kell legyen.

De mi van akkor, ha már fél úton vagy és lerobbansz pl. motorhibával, a cégnek nem tudsz dolgozni, mert azzal a járművel kéne dolgoznod, és ez, hogy munkaeszközöd a te járműved ez nyilván rögzítve van a szerződében. És emiatt veszteség, hogy nem tudod a munkádat ellátni a céget éri veszteség. (téged is ér mert a te járgányod és nem munkaidőben keletkezett, de hát a te felelősséged is, és még csak munkaidőbe se vagy..
A munkába bejárásra pedig mondhatod azt, hogy villamossal vagy bringával jársz be (ekkor nyilván a munkaeszközöd a cég parkolójában van), nem kötelező az autóddal a céghez vagy haza menni... de a lerobbanás miatt nem tudod ellátni a feladatodat. Így alkalmatlan vagy a munkára sec-pec. ki is rúg.. És jogosan, hiszen kényszerből ugyan, de nem a cég hibájából, nem tudod a munkát végezi.

Ő mire fizessen neked bért, ha nem termelsz neki?

Azt a cégeknek amit a munkaidődben elvesztegelsz, mert nem dolgozol a lerobbant géped miatt, ki fizeti meg neki?
Miért a cég költsége legyen az autód karbantartása ha nem időben szervizelteted? Mert legtöbbször az elodázott szervizből vannak a problémák, és akkor megy szervizbe a delikvens, mikor már baj van. Nem előtte időszakos kontrollra...hogy ne robbanjon le. Persze ha a szerelő kihagy vmit, akkor azért ő a hunyó, csak bizonyítsd be, ha tudod...

Gumi kérdése: ha gyártási hibás a gumi vagy nem szakszerűen volt felhelyezve akkor ez annak a költsége kell legyen aki feltette a gumit (hibás gumit tilos feltenni. szemmel nem látható később megjelenő anyaghiba miatt következett kárt pedig a gyártónak kell kicsengetnie.
Minden hibának megvan a felelőse, max. esetleg nem tudják megmondani ki az. mert utólag nem biztos, hogy minden bizonyítható.

- "Egyebet nem tudok mondani. Most engem felvesz?" -

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Éppen ezért nem kell ilyen sajátautóhasználatos dolgokba belemenni. Ha kocsikázni kell, tegye a seggem alá a a céges kocsit, akár egy 200e Ft-ért kapható, használt Fiat Seicento Vant, aztán majd ha esetleg azzal történik valami, és szépen kér, akkor átmenetileg, két-három napra hajlandó vagyok bevinni a sajátomat, amíg a céges javítása elkészül. De már az is részemről a szívesség, igazándiból nem alkalmazotti kompetencia.
Az én kocsim róvására csak ne akarja megspórolni a cégautó költségeit! Illetve hát van az a pénz... de annyit az ilyen bevarrt zsebű parasztbasák úgysem kínálnak sosem. Némelyik meg a nyavalyás 8 Ft/km-et sem akarja fizetni, nesze 130 nettó 4 órás minimára bejelentve, és hozd be a kocsidat. Aha, persze... hülyének történő nézés minősített esete!

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Az itt volt az XX kerben...
Persze valószínűleg a feltételek hasonlóak.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Laci!

És mennyit fizetnek az adott cégnél?

Üdv: Jácint

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

80 nettót részmunkaidős minimálbérre bejelentve. Meg 9 Ft/km-es gépjárműhasználatot. :-D De persze utóbbit csak a kiszállásokra, otthonról munkahelyig meg vissza azt nem.

0

dongo
dongo picture

Szia! Nekem anno fizették a munkába járást 2x30Km-t oda-vissza naponta + a kiszállásokat és ebből volt a havi fizum, mert meló az nem sok volt:-).

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Szerintem érdemesebb lenne előbb kihúzni valahogy az iskola befejezéséig, mert a meló és iskola egyszerre nagyon az egészséged kárára fog menni. Úgyis ideje megtanulni "lesz@rni" az idegesítő elemeket, mert ilyenek mindenhol vannak. :)

0

ty
ty picture

"Úgyis ideje megtanulni "lesz@rni" az idegesítő elemeket, mert ilyenek mindenhol vannak"

Remélem ezt te sem gondoltad komolyan, a "Csak világosodj meg és minden oké lesz!" életmód tanácsadást ;)
Kis fantáziával hamar el lehet képzelni pár olyan élethelyzetet, amiben senki nem szeretne együtt élni a másikkal egy hétig sem.

Üdv, ty

0

agressiv
agressiv picture
*

Tudom milyen együt élni idegesítő "dolgokkal". Hogyne gondolnám komolyan, ha mindent magadra veszel megőrülsz, az orvosok sem veszik a vállukra mások problémáját mert az elviselhetetlen lenne, meg kell tanulni távolságot tartani.

0

Balázs
Balázs picture

Szia itt Komáromban keresnek ilyen végzettségűek szakembert. Több multi is vagy kisebb vállalkozások. B&O kft ők automatizálással és robotokkal foglalkoznak.
Balázs

0

Chrysler 300M
Chrysler 300M picture

Szia.
Nem kell túl messzire menni.
Ha beszélsz németül,vagy angolul akkor Bécs jó lehet neked.
Szerintem Magyarországot felejtsd el,mert akár milyen nagy penge vagy akkor is éhen pusztulsz.
Üdv:Tom
http://www.karriere.at/jobs/elektrotechnik/wien

0

lizakl
lizakl picture
*****

Szia!
Már ne is haragudj, de ez szamárság! Az én fiam is itthon dolgozik - havi kb. 500.000 Ft nettó fizetéssel!- Biztosan többet kapna külföldön, de neki a pénzen kívül vannak más értékek is!
Üdv: lizakl

1

Chrysler 300M
Chrysler 300M picture

Szia.
Nem haragszom.
Biztosan van aki megkeresi a nettó fél millát otthon,csak nem mindegy az hogy milyen képesítéssel és hol.
Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 170 800 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 178 000 forintra becsülhető.
http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/on-mennyi-penzt-visz-haza-ennyi-a-m...
A gond csak az,hogy ebbe belevették Mészáros Lőrincet és Csányi Sándort is,meg a többi milliárdost.
Így kijön az átlag.
Ha én Magyarországon a nettó 200-at megkaptam volna,napi 8 órával,sosem jöttem volna ki.
Szép ez a fél milla.
Örülök neki hogy a fiad a ritka jól keresők közé tartozik,de azt nem írtad,mit is csinál és hol.
Én hegesztő vagyok Németországban.Szégyen,nem szégyen,ez van.
Ég le rólam a ruha,szívom a füstöt,a gázt,nyelem a köszörűport,lassan megvakulok,a családom 1200 Km-re van,3 havonta levezetek 2400 Km-t stb...
De nem vagyok éhes többé.
A legtöbb amit otthon megkerestem az nettó 150 ezer volt havi 200 órával.
Itt havi 190 órával megvan a 700 ezer.
Évente egyszer szabadségpénz és karácsonyi pénz,ami plusz 300 ezer.
Azért van különbség..
Ja és megbecsülnek mint emebert és szakembert is.
Na ez otthon nem volt sosem.
Nekem is vannak más értékek a pénzen kívül,de azokkal nem tudok fizetni a boltban..
Üdv:Tom.

-1

Markhazy
Markhazy picture

Erősen ezen filózom én is. Van egy olyan scenario is hogy átiratkozom valahogy egy Belga vagy Osztrák egyetemre mert akik kint vannak azok azt mondják hogy simán megoldható ott a meló + egyetem kombináció. Ráadásul van lehetőség közben a kapcsolataid építeni nemzetközi szinten hogy később majd ne legyen gond hogy hol helyezkedsz el. Ráadásul még a környezet is sokkal motiválóbb, pozitívabb és ez külföldre úgy általában jellemző.

Tehát filózom külföldön is, csak nem tudom hogy mint kezdő szakit alkalmazna-e egy mondjuk Osztrák cég úgy hogy csak Angolul tudok beszélni. Valamennyire németül is de az nem felvállalható szint. Mert az egyetlen hivatalos szakmai referenciám az egy 3 hónapos Cyprusi szállodai karbantartó meló, viszont attól több időt pénzt és ideget öltem már bele ebbe az egészbe hogy ne a szakmában helyezkedjek el és úgy hogy szeretem is nagyon. Nem tudom tehát hogy milyen lehetőségek vannak a kinti elhelyezkedésre, hogy mennek kint ezek a dolgok.

Köszi a linket, szétnézek ott ma délután!

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Van egy ismerősöm, egy olasz csaj, egyszer a fejébe vette, hogy ő Magyarországon fog dolgozni, ide jött, albérelt egy szobát (a szomszéd házban, innen az ismeretség), és 1,5 hónapon belül 180.000 nettós állása volt, úgy, hogy egy kurva szót nem tud magyarul, angolul is csak túrista szinten. Onnan tudom, mert engem kért meg, hogy számoljam ki neki a bruttóból a nettót. Szóval vannak még csodák.

Állítólag mostanában Lengyelországban keresik a magyarul beszélő embereket. Példul ott van a google adwords ügyfélszolgálata is, Lódzban. Igaz, a fizetés ott sem sokkal több, mint itt, de onnan azért nem penderítenek olyan könnyen ki, egyrészt mert stabil a céges háttér, másrészt mert olyan túl sok perfekt magyar egyed nem szaladgál arrafelé, hogy válogathassanak közöttük, mint a gyöngytyúk a takonyban.

0

Kari
Kari picture
*****

Hello!
Azert erdekes, hogy mihez is ert az ilyen "csoda csaj" ha meg a nettojàt sem tudja kiszamitani_akkora durranas lenne önmaga, hogy az a "csoda"? :roll:
Kari

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Te ki tudnád számolni egy olasz munkabér-ajánlat nettóját magadnak? ;-)
Egyébként valami iktató-koptató-aktatologató, semmi extra, csak olyan helyen van, ahol olasz ügyfelekkel kell vesződnie.

0

Kari
Kari picture
*****

Ezexerint igencsak jokor ert jo helyre. :-)
Kari

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Magam is csodálkoztam rajta, nem adtam volna egy fületlen gombot azért, hogy nulla magyartudással másfél hónapon belül elhelyezkedjen... de basszus, úgy látszik, a merániaknak ez is könnyebb, nekünk meg Tibocz sorsa jut.

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Én se tudom kiszámolni, nem azért mert nem tudok számolni, hanem mert nem tudom az adókulcsot és a kedvezményeket, ha ezt egy másik országban kellene megtenni pláne...

0

Chrysler 300M
Chrysler 300M picture

Szia.
Félre értés ne essék,én nem szeretnélek lebeszélni a Mo-i további sikeres pályafutásodról,csak egy javaslat volt.
A hirdetések szövegét gondolom nem nagy kunszt lefordítani.
Az osztrák főnökök biztosan beszélnek angolul,mert nekik évtizedek óta ezt tanítják idegen nyelvként.
Nem úgy mint nekem annak idején az oroszt.
Legalább annyit tanulj meg németül hogy nem beszélsz jól németül és szeretnél beszélni olyannal,aki tud angolul.
A munkaügyis aki felveszi a telefont valószínűleg nem beszél angolul ezért kell ez a kicsi német.
Ha nincs olyan aki angolul beszél,akkor gagyi.Következő szám hívása.
Te tudod mekkora a slamasztika amiben vagy és ezáltal te tudod azt is,meddig mész el.
Üdv:Tom

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Pedig olyan jól lehet a németet ropogtatni... "meine Schallplattenwidergabenanlage ist kaputt" "ich gehe zu der Landwirtschafteinstellung" "ich habe Deutschsprache in die Schule gelernt" usw. :-D

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Tom!

Ha valaki nem él meg Magyarországon, az nem elég "penge". Olyan szakemberhiány van, mint még sohasem. Persze le is kell tenni valamit az asztalra.

Üdv: Jácint

0

Chrysler 300M
Chrysler 300M picture

Szia Jaca.
Azért van szakember hiány,mert aki letesz az asztalra az is csak alamizsnát kap.
Aki külföldön megállja a helyét fejvadász vagy munkaerőkölcsönző cég nélkül,vagyis csak magára van utalva,az csak úgy lehetséges,ha valamit letesz az asztalra.Én még abban az időben kerültem ki,amikor még vízum meg egyéb dolgok kellettek.De ha a cégnél a német főnök azt mondta,hogy ki kell takarítanom a budit,akkor megköszöntem a lehetőséget.Ráadásul szinte minden nap hallgatnom kellett az öreg náciktól,hogy Deutschland für Deutsch,Ausländer raus!!
Tehát a helyzet az,hogy most a nagy szabadságban aki nem külföldön dolgozik,az nem tud dolgozni vagy nem akar ott dolgozni.
Megfigyeltem,hogy MO-n aki kezdő,az azért nem kell,mert minden cég azonnali profitot akar és nincs kedve vagy pénze a kezdőt babusgatni.
Aki idősebb,az meg azért nem kell,mert őneki már van annyi esze,hogy nem hagyja magát megszakítani.Vagy már ereje nincs hozzá.Ez sem hozza a profitot.
Marad a rutinos középkorú szakember,aki meg nincs,mert külföldön van nettó 3-4 ezer Ft-os órabérért.
A különbség annyi,hogy külföldön ha látnak fantáziát a fiatal pályakezdő mukiban,akkor nekiállnak tutujgatni.
Csak mindig azt kell tudni hogy ki honnan jött és hová tart.
Amit ide leírtam az nem találgatás,hanem saját tapasztalaton alapuló tények.
Aki Magyarországon melóval letesz az asztalra és abból jól él,arról nem tudok nyilatkozni,mert ilyen tapasztalatom nincs.
Üdv:Tom

0

Markhazy
Markhazy picture

Én is hasonlóktól féltem anno mikor 22-23 éves elkezdtem küldözgetni a cégekhez az önéletrajzaimat hogy jó lenne meló meg ha kapok akkor mellette levelezőn viszem tovább az egyetemet. Most töltöm a 29-et és még mindig sehol semmi :D Ráadásul még mindig pályakezdőnek számítok :)

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ja, egyesek még mindig abban élnek, hogy majd átcsábítják az állami cégekben kinevelt kádereket 20-30e nettóval magasabb fizetésért, és utána csak annyi lesz a dolguk, hogy eldorbézolják a sok pénzt, amit az "önálló munkavégzésre képes, de ugyanakkor jó csapatjátékos" munkaerők összetalicskáznak nekik. :-D
Meg hogy majd megrendelik az aliexpresszről a kínai gagyit, rábasszák a vámot, áfát, legalább 100% profitot, és jól eladják valami béna kis webshopban.
Aha, na persze... csakhogy ez a világ elmúlt a kilencvenes évekkel. Most már ilyesmiben hinni egyenes út a szegényházhoz.

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Mi a jólét definíciója fizetésben kifejezve? :)

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Egy "maschinenschlosser"-nak mifelénk ez már az lenne!?:...€ 2.511,51 brutto/hó
Üdv.:Uniman

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Sztem ez az "öszterrichi"-eknel is jonak szamit, dehat az allando fej feletti repülö zajongas miatt inkabb nem jelentkeznèk ;)
Kari

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Hiány van ám gombokért dolgozó, szervilis barmokból. Komolyan vehető állásajánlatot évente 1-2 darabot látok - na arra aztán jelentkezik János és a fél város, még ha teljesen tiszta a dolog és szakmai döntés születik a végén, akkor is nagyon csekély az esély megnyerni a melót. És ha mégis sikerül, sokszor abban sincs köszönet.

0

jakyg
jakyg picture

Szia!
Magyarországra (meg akárhova) egy nagy cég azért telepszik le mert megéri neki ott dolgoztatni, bármennyire is szeretnénk Magyarországon az elvégzett munka minősége precizitása sok területen nem éri el a Németet vagy Svájcit, akkor mire föl várjuk a nagy fizetést? Az hogy a 130cm-es LED TV ugyanannyiba kerül, mint kint és mindenkinek az kell az egy másik kérdés. Értem én azt is, hogy vannak ügyes emberek akik kint is megállják a helyüket, de ez a kollektív magyar munkaképes lakosságról nem mondható el, főként ezért tartunk ott, ahol.

Más, az "átkosban" egy EMG vagy Orion mérnök annyira jól meg volt fizetve? Nem! Amerikában egy hasonló mérnök jól meg volt fizetve? Igen!
Jött a rendszer(gengszter)váltás, és akkor mindenkinek hirtelen nyugati fizetés kell. Ha tetszik, ha nem ugyanúgy rabszolgák maradtunk, csak most simogatják a buksinkat, hogy jó ez nekünk. Ez van, lehet vitatkozni ezen de kár, Kínban, Afrikában szerintem rosszabb a helyzet. Nem vitás sok múlik azon, hogy ki hova születik.

0

Attee
Attee picture
*

Üdv!

Ez súlyos tévedés. Nem dolgozik rosszabbul egy magyar, mint egy német. A németek sem szuperemberek, nem "übermensch"-ek.
A hatékonyság más kérdés, de erről legkevésbé a munkavállalók tehetnek. A dolog összetett, javaslom az erre vonatkozó tanulmányok olvasgatását. A hatékonyságot nem azzal lehetne növelni, hogy még többet robotolunk. Így is többet dolgozunk, mint némelyik "fejlett" nyugati országban. A minőség más kérdés, itt az oktatási rendszernek óriási felelőssége van, ez már inkább befolyásoló tényező...de nem kizárólagos.Lehet valaki akármilyen jó, képzett, naprakész szakember, ha a körülmények miatt mégsem tud olyan hatékonyságot felmutatni, mint külföldön. De ez is igazából a szolgáltatásra és a kutatás-fejlesztésre vonatkozik, a termelésnél, ahol leginkább betanított munkára van szükség, az oktatás másodlagos. Ott tényleg a körülmények, a gazdasági környezet, és miegyebek számítanak a hatékonysági tényezőnél.

A bérezés meg a hatékonyságtól függ.
Minél kedvezőbbek a gazdasági körülmények, annál magasabb lehet a hatékonyság, és vele a munkabérek. Ez látszik Csehországon, Szlovénián, Szlovákián, stb. Már lassan mindenki lehagy minket.

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

Szerintem ugyanarról beszélünk, csak talán nem fejeztem ki jól magam. Ahogy Kari írta nem mindenkire igaz az amit írtam, és főleg nem a műszaki területre, de a magyar össztermékbe beletartozik a top managetről a péken át a melósig mindenki. Nézd meg itt hogyan megy egy építkezés és hogyan Németországban. Az megint más kérdés, hogy a "csak legyen készen" hozzáállás a beruházó részéről, vagy az "kis pénz kis foci" hozzáállás a melós részéről volt előbb. De amíg ezen a szinten mozgunk ne várjon nyugati szintű fizetést senki, ez társadalmi probléma nem vitás.

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Rossz a példa, a rendszerváltás előtt itt nem voltak nyugati árak, most viszont azok vannak. Hát erre föl várjuk. Basszus, ha én ugyanannyit fizetek a paradicsomért, mint a német, akkor a kertész miért nem kap ugyanannyit, mint a német kertész? Hova tűnik ez a pénzem? Ne mondd már, hogy ez nem egy jogos kérdés!
Azt meg inkább hagyjuk, hgoy a magyar szarul dolgozik, mert az LOL. Persze itthon szarul dolgozik, de ha elmegy kétszáz kilóméterrel nyugatabbra, akkor egyből ugyanolyan jól dolgozik, mint az ottaniak? Mitől? Lófaszt!

0

dongo
dongo picture

"Hova tűnik ez a pénzem? Ne mondd már, hogy ez nem egy jogos kérdés!"
Szia! Elárulom. Részben az itt termelő multik extraprofitját gyarapítja - ezért jöttek ide -, részben pedig a mindenkori uralkodó párt a munkát terhelő rendkívül magas adókon és járulékokon keresztül szétosztja a saját klientúrája és az újraválasztását biztosító dologtalan slepp között. Ezért is nincs járulékcsökkentés még akkor sem, ha a gazdaságnak és a társadalomnak már égetően nagy szüksége volna rá. Ha mindez megnyugtat...:-)

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Sejtettem. ;-) Csakhogy nekem ez a dolog nem tetszik, semmi kedvem sem a krautok luxusprofitjáért, sem pénztáros lőrinc gazdagításáért gürizni. És nem csak nekem... egyre többen bemutatnak már ennek a sok szarházi despotának. Megy is a rívás, hogy mekkora munkaerőhiány van... miközben kb. egymillió munkanélküli lézeng. (Tök mindegy, hogy nincsenek regisztrálva... a kései kádár-korban 5 millió foglalkoztatott volt, most meg 4 millió van.)

0

dongo
dongo picture

Mindig ez a pesszimizmus megy már Mohács óta... Most olvastam, hogy a KSH kimutatásai alapján hamarosan elfogynak a munkanélküliek, azaz negatív lesz a munkanélküliség. Hamarosan a munkanélküliek pályáztatják majd a jelentkező cégeket és az a cég nyer, amelyik a bőséges fizu mellé a legtöbb plusz juttatást is ajánlja.:-).

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Ebben majd akkor fogok hinni, hogyha naponta 10-20 hr-szuka-undormány olvasgatja a linkedinre föltötltött önéletrajzomat. :-D
Van itt munkaerő elég, ha gurítanak neki 180-200 nettót, és béren kívüli juttatásként pár jó szót, akkor minden állás betölthető. Idióta Zimmerferiknek meg gürizzen a kurvaannya!

0

dongo
dongo picture

A vállalkozó ismerőseimnek - amikor éppen sírnak hogy nincs melós (akit jól lehúzhatnának) - azt szoktam mondani, hogy aki egy kicsit is ért valamihez, az ma már 2-300 gurigát úgy is össze tud gereblyézni egy hónapban, hogy nincs hivatalos munkahelye, esetleg reggelente még csak fel se kell kelni hozzá az ágyból. Öröm ilyenkor nézni az arcukatBoldog

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Mivel, te? Én épp csak 100-120-at tudok összegereblyézni... igaz, nem is 8 órát dolgozom érte egy nap, hanem csak annyit, amennyi jön. :)

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
A paradicsom pèldaval csak az a gond, hogy Te a Nemetorszagi pradicsomot kapod itt, jo dragan_ök meg az itteni, egyebkent sokkal izletesebbet, a kereskedöek jokora hasznaert a magasabb bereikkel lazan megveve-UFF! Tudod màn hovà lett a piized?
""ha elmegy kétszáz kilóméterrel nyugatabbra, akkor egyből ugyanolyan jól dolgozik, mint az ottaniak?" _azt kizartnak tartom, de, hogy hasonloan (jobban) kell "schaffolnia"- az meg teny. Mas tema, hogy (ahogy nèmetèk mondjak: "azok is csak(!) vizzel föznek"_mondanank; nem különbek a Deakne vasznanal, vagy effele..."
Kari

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Szóval azt állítod, hogy Magyarországon lassabban megy a mercigyári futószalag, mint Stuttgartban? Vagy hogy sokkal több a selejt? Eh, sehogy sem stimmel ez... de hagyjuk is, tök mindegy, enni kell, rezsit fizetni kell, öltözködni kell, tudjuk mind, hogy mennyibe kerül... 150-200 nettó még éppen csak hogy elég a kicsit is normális életvitelre. Ha nincs se tartozásod, se családod.

0

zoli710802
zoli710802 picture

Má bocs de a "testvérgyár" Rastatt-ban van. ÉÉÉS láttam vagy 4 éve a faliújságon, hogy már elértük a Rastatti minőséget. (Tudnék mesélni, de ha nem muszáj, inkább nem.)

0

Kari
Kari picture
*****

Egyaltalan nem allitottam affelet, de azt most igen, hogy egy orszagot (munka erkölcset sem) nem a merci szalag tempoja hatarozza meg, hanem a sok "Kovacs J23 Pista" szakik igen sokszor csapnivalo munkahoz-korrektseghez valo hozzà àllàsa_ de ez hosszu lenne!
Kari

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Az a legnagyobb baj, hogy sokan tudás nélkül sírnak, hogy nem fizetik meg őket, és nem is hajlandóak fejlődni. A falra tudnék mászni, mikor a cégnél egy elektromos karbantartónak sír a szája, hogy sok a munka és kevés a pénz, aztán megkérdezi, mekkora feszültség kel egy LED-nek.
Egyre több cég ébred rá, hogy a jó és hasznos munkaerőt meg kell tartani.

Üdv: Jácint

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Az ember feje nem káptalan, hogy előre bebiflázzon mindenféle hülyeséget, "hátha egyszer erre még szükség lesz" alapon.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

De azért az alapoknak ott kell lennie, mint az Ohm törvény, és az alap félvezetők működése, mint dióda, tranzisztor, LED. Aki úgy gondolkodik, hogy egy ledre feszültséget akar kötni, annak fogalma sincs arról, hogy működik egy félvezető p-n átmenete, ahol 0,1V feszültségnövelés akár 1A áramváltozást is okozhat.

Üdv: Jácint

0

dongo
dongo picture

Szia! Ha nem vagy "get on well" az otthoniakkal, akkor nyugodtan léphetsz távolabbra is. Az elektronikai multik már Ukrajnából csalogatják a melósokat, ezért szerintem indulásnak ebben az irányban tapogatóznék. Vagy irány a NY. Mo-i cégek ahol tényleg bárkit felvesznek aki konyít valamit is a technikához. Kiképeznek...stb. Külföldön nem csak csirkebelezés van, nyugodtan regisztrálj az Eures felületén a számodra megfelelő kritériumokkal. Ha szerencséd van, még intenzív nyelvtanfolyamra is elküldenek. Üdv: dongo

0

ty
ty picture

Szia!

Fejvadász cégeket javaslok + a neten fellelhető adatbázisokba való regisztrálást.
Plusz nem árt egy elképzelés, hogy hol szeretnél lakni.
Tájékozódnék, hogy hol milyen árban vannak az albérletek (rezsivel); ehhez mennyi fizut kell kapjál,
hogy finanszírozni tudd.
Én ilyen esetben praktikusan becéloznám, hogy oda költözök ahol munkát találok.

Sok sikert kívánok, remélem összejön!

Üdv, ty

0

ISP1564HL
ISP1564HL picture

Hello!

Fejvadász cégek felejtősek, nem jelent be, nem fizet utánad semmit vagy ha igen akkor 4 órára és 12-t robotolhatsz.
Magyarban megszüntetném az összes fejvadász céget.
Volt bennük részem, mocskos mind /nincs kivétel/
Szép estét!

"A kapkodás a selejt szülőanyja"

0

agressiv
agressiv picture
*

Nem élete végéig keres melót, csak az egyetemet akarja befejezni, szerintem addig túlélhető, ha 4 órába bejelentve, vagy feketén dolgozik.

0

kovacsit
kovacsit picture

A fejvadász cég nem keverendő a munkaerő-kölcsönző céggel... Te az utóbbira gondolsz valószínüleg...

A fejvadász cég kimondottan szakterületre, általában nem alsó pozícióba- hanem közép/felsővezetésre, vagy spec (általában szakmérnöki, vagy hasonló relatíve speciális területekre) keres megfelelő embert a megrendelő cég részére. Tehát nem a fejvadász cég alkalmaz.

A munkaerő-kölcsönzőnél a munkavállaló alkalmazásban vann, és a cég mondja meg, hogy pl adott héten/hónapban hol dolgozik a munkaerő... Na az a gázosabb.....

0

ty
ty picture

Mit értesz fejvadász cégen? Valószínűleg nem ugyanarról beszélünk.
Tudtommal azokat a cégeket nevezik így, akik a munkaerő piac keresleti és kínálati oldaláról
begyűjtik az ajánlatokat, majd jó pénzért (munkaadó fizeti) összehozzák a két felet.
Ez egy igen hasznos közvetítési szolgáltatás, amelynek során az álláskereső állást,
a munkaadó alkalmazottat talál. A két fél szerződik, a közvetítő megkapja a jutalékát.
Nem keverendő össze a munkaerő kölcsönzéssel, mert ez nem az.

Üdv, ty

0

Kari
Kari picture
*****

Szia ty!
"begyűjtik az ajánlatokat, majd jó pénzért (munkaadó fizeti) összehozzák a két felet."
Igen, eredeti def. szerint igazad van- DE az elet ezen a területen is dinamikus(?) :-( Kinti fejvadaszokkal is sikerült összefutnom, kik csak(!) sajat alkalmazottukkent lettek volna hajlandok kiközvetiteni, de ez akkor man rabszolgakereskedes lett volna kezdettöl fogva, s nem is akartak "tulfizetni", sajna terjedöben van...
Kari

0

formasu
formasu picture
*

Sziasztok!
Ismeretségi körömben van "fejvadász", és a véleményem nem egyezik a Tiéddel! Keresik a jó munkaerőt, /persze aki beszél legalább angolul!/ és általában találnak is nekik jól fizető munkahelyet.
Üdv: formasu

0

Kari
Kari picture
*****

Szia formasu!
FELREERTETTEL! EZ nem a velemenyem, hanem TAPASZTALATom volt, s nem is 1x_ez REALITAS, ja es absz. nincsenek nyelvi gondjaim!
Akit keresnek az a "profit termelö egyseg", s edes mindegy nekik, hogy mennyire vagy penge, legtöbbször a parancsot kell elintezned-kesz, s lehetöleg semmit se kerj, söt köszönd meg...
Kari

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

2001-ben laptop alaplapokat javítottam. A megrendelőnek volt egy előírása, hogy egy lapon maximum 3 szakdt fóliát szabad átkötni, ha több kell, akkor le kell selejtezni. De tízből kilencet meg kellett javítani. A probléma az volt, hogy az alaplap sarkában volt a ps/2 port. Ez még a pöcökegeres korszak volt, amit mindenki utált, ezért dugdosták a ps/2 egeret a júzerek, és szétrángatták a ps/2 port négy fóliasávját. De mivel az nem három, hanem négy, ezért a teljesen jól működő, pár perc alatt javítható paneleket le kellett selejtezni, ezzel a 10% selejtráta meg is volt, aztán lehetett nekilátni a többinek: "néha lefagy" meg hasonló hibajelenségekkel. Hajrá, jó munkát! :-D

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Beszélek angolul, adhatod az ismerősöd címét. De aztán ne százharmincnettózzanak nekem!

0

jakyg
jakyg picture

Szia!

A sógorom gyakorlatilag érettségivel és egy nyelvvizsgával nettó 200 fölött keres IT helpdeskes ként, egy diplomás óvodai gondozó 5 év egyetem után 120 nettót örülhet ha megkap, ráadásul a felelőssége sem kicsi. A munkaerő is egy piac, minden azon múlik ki minek adja el magát / mihez van kedve

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Csókoltatom a sógorodat, majd szójjon, ha lesz náluk üresedés.

0

agressiv
agressiv picture
*

Ne éld bele magad, nincs az a pénz amiért a sok birkát hallgatnám.... Tele is van a net olyan felvételekkel amikor a helpdeskes elborul a sokadig értelmetlen kérdés után. :)

0

Multi Multiplikátó
Multi Multiplikátó picture

Nekem van egy kézikönyvem:
http://szabilinux.hu/moka/pokoli_operator.html
:-D

0

Sponsored links