You are here

Samsung UE-55f9000 nem indul

5 posts / 0 new
Last post
stomi
stomi picture

Sziasztok!
Megakadtam a fenti lapossal.
Ez egy olyan, amihez külön van egy doboz, amiben a tuner, a csatlakozók és egy csomó mindenféle IC van.
"Hidegen" nem indul. A STBY LED indításkor elkezd villogni (ez normális), majd elalszik (ez is). A tápja beindul, se fény, se hang. Majd kb. fél perc múlva megjön a hang, de itt meg is áll a dolog. Nem reagál a távra (bár visszavillog a LED) és a tasztra sem.
Ha ilyenkor kihúzom a doboz és a tv közötti kábelt, majd visszadugom, akkor normálisan elindul és minden OK. Ki-bekapcsolható, váltható, megy minden. Viszont ha pihen 5 percet, akár STBY-ban is, akkor újra játssza a fent leírtakat. Vajon a doboz, vagy a tv-ben a main hibás? Esetleg szoftver?
Mondjuk esélyesebb a tv-ben lévő panel, mert próbáltam doboz nélkül is indítani és volt, hogy sötét maradt, volt, hogy reklamálta a dobozt.
Előre is köszi, ha valaki segítene!
Üdv: Tomi

Comments
Hjoco
Hjoco picture

Szia!

Ha tápban a kondik rendben vannak akkor a mainon lévő kondik lesznek a hunyók. Én 5-6 100uF kondival szoktam kísérletezni, próbából párhuzamosan ráforrasztgatom az első 5 elko lábaira. Ha nem javul, akkor leszedem és jöhet a következő 5 kondi.
Azért így csinálom mert a helyén nem lehet normálisan mérni (a vele párhuzamosan lévő másik kondik miatt mindig jó értéket mutat), és ha ki akarom szedni ezeket a felületszerelt kondikat szinte mindig leszakad a lába.
Kondi hiba lesz az szerintem... Samuban már sokat cseréltem, van egy main amin a lyukacsos fém lemez alatt a proci mellett már mindig cserélem, mert mindig attól bizonytalan.

0

stomi
stomi picture

Szia!
Ma berongyolt a tulaj, hogy storno az egész, mert még garos.
Köszi az ötletet, de már nem tudom kipróbálni.

0

agressiv
agressiv picture
*

Üdv

Gondolom szokás szerint megfőtt rajta a processzor, nem szokásuk 100°C alá hűteni a számszungéknak.

0

gabor54
gabor54 picture

Szia!

Kältespray + páka

Üdv.

0