You are here

Technics su-v650 nem szol.

4 posts / 0 new
Last post
pika75
pika75 picture

Sziasztok. Egy technics su-v650 tip erositovel veszodok. Bekapcsolva a rele nem kattan, 10 mp alatt a volt. amp. hutoje forro. Tapfeszultsegek rendben, beleertve az AN7062-t is, zarlat nincs, hibas tranyot nem talaltam. Ami nincs rendben: az egyik csatorna volt. amp. kimenete +38v-on van. Bemenete +39.2v, tehat ez a resz mukodik. Az AN7062 3. laba ahova a visszacsatolas erkezik, 10v-on van 0v helyett. Kivett SVI3205-el a helyzet valtozatlan. Itt kifogytam az otletekbol. Rajz van fenn a tanyan, csak a pdf nem engedi a kivagast, igy nem tudom feltenni a rajzot. Kerlek adjatok valami otletet, hogy mivel probalkozzak. Udv.

Comments
Kumi
Kumi picture

Szia!
Pár hónapja javítottam egy Technics SU-V65A típusú erősítőt hasonló hibával.
Nekem szerencsém volt, mert csak egy forrasztási hiba volt az AN7062N IC utáni tranzisztornál az egyik oldalon.
Én az esetedben a "voltage control amp" erősítőt vizsgálnám meg tüzetesebben a hibás oldalon, összehasonlítva a hibátlan oldallal.
Megmérném a végfokok nyugalmi áramát.
Szinuszjelet adnék a bemenetekre és oszcilloszkóppal vizsgálnám a DC szinteket és a szinuszjelet.
Kapcsolási rajz a mellékletben.
Üdv.: Kumi

0

zgyula
zgyula picture

Szia!
Van kettős labortápod áramkorláttal? Ezzel kéne megtáplálni az erősítőt kb 200mA-es korláttal, az AN7062-ről lekötni a visszacsatolást és úgy megnézni mi a helyzet. Amúgy ha a volt.amp. ki van ülve tápra ellenőrizd le még egyszer- de ne csak a tranyókat...

0

pika75
pika75 picture

Szia. Az a helyzet, hogy nem tapra van kiulve, hanem egy akarmilyen feszultsegre. A kovetkezo lepes az lesz, hogy levalasztom az AN 7062 3. labat ahova a visszacsatolas erkezik. A volt amp elvileg jol mukodik, mert a bemenet - kimenet kozott megvan az 1,2v. Az a baj, hogy a bemenete 39,2v-on van.

0