You are here

Mit ajánlanátok DVD-recorder helyett?

7 posts / 0 new
Last post
Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Apámnak döglődik a DVD-felvevője. Újat már nem árulnak sehol. Mit lehet helyette használni? Mindenképp új készüléket szeretne. A lényeg, hogy egyszerű legyen a kezelése, például kiválasztom, melyik bemenet, és utána egy felvevőgomb megnyomása. Adathordozóként külső eszköz kellene (HDD és Pendrive), hogy hordozható legyen a felvett műsor). A források: Satellit vevő set-top box, illetve a régi felvételek átmásolása DVD lejátszóról. Vagyis RGB vagy CVBS jel. HDMI-ről lenne jó felvenni, de nem tudom, létezik-e olcsón olyan eszköz.
Eszembe jutott még a SAT/DVB-T kombó, de az külső forrásról nem tud felvenni. Vagy van olyan is?

Üdv: Jácint

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello Jaca.

Régebben talán már ajánlottam neked a szolgáltatófüggetlen USB felvevős műholdvevőket ! Azokhoz akár terrabájtos HDD is csatlakoztatható...
Régi "DVD felvételek" USB-re másolása pedig sima ügy egy PC-vel...más "külső forrásról" történő felvételre meg nem hinném, hogy szükség lenne.

Esetleg még vannak a modern "felvevős" HDD Media Player/Recorder-ek is (jó drágán)...

Üdv.:Uniman

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Uniman!

A SAT vevőn és a DVB-T vevőn is van USB ha jól rémlik. Viszont egymás felvételét nem hiszem, hogy le tudnák játszani, ezért lenne jó egy olyan kis dobozka, ami fel tudna venni külső forrásról. Eddig léteztek HDD-s DVD recorderek (nekem is van, és csak a HDD-t használom belőle, SCART-ról is tud felvenni, sőt, ha a DVB-T HD adását rögzítem SACRT-on keresztül, egész jó a minősége), de sajnos már ilyeneket sem lehet kapni.
Ilyesmire gondoltam:
http://www.vatera.hu/traxdata-multimedia-player-recorder-1500gb-hdd-usb-...
https://ipon.hu/webshop/product/_traxdata_multimedia_drive_deluxe_record...

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello Jac.
"SAT vevő és a DVB-T vevő"...egyben COMBO-nak is nevezhetnénk. Ami nekem volt, az többféle formátumban tudott felvenni, úgy is, hogy az bárhol lejátszható volt.
De DVD recordert is vehetsz még, nagyon olcsón - használtan. (Meg meg is tudod te azt javítani...biztos kapsz segítséget, ha megnevezed a típusát)
Üdv.:Uniman

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Kombót találtam is, elfogadható áron, igaz, ehhez még hozzá jön a külső HDD. Már-már örültem is, hogy van valami, mire rájöttem, csak HDMI kimenete van. Na most ez nem lapos TV-re lenne rákötve, tehát kompozit vagy SCART kell.

Üdv: Jácint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
...még keresgélj egy kicsit, biztosan találsz megfelelőt (amelyikhez létezik "okosítás" is). :D
/A Tanyán is hirdetnek ilyet/
Az eBay-os "occó" androidos TV/"okosító" dobozokat is szemügyre lehetne venni, hogy mit "tudnak"...persze a scart-os eléggé ritka közöttük.
Üdv.:Uniman

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Hát addig már eljutottam, hogy azok a készülékek, amik pont jók lettek volna, mert van rajtuk SCART, RCA, meg analóg TV kimenet, meg még bele is lehetne esetleg tenni HDD-t, azok mind kifutott, nem rendelhető termékek.

Üdv: Jácint

0