You are here

Samsung CW-29M66V 100Hz Nincs kép (megoldva)

5 posts / 0 new
Last post
drobi
drobi picture

Sziasztok!
Ez a tv egy KS3A-s ver.1 lappal van szerelve.Úgy került hozzám , hogy nem volt függőleges eltérítés.LA7845 elszállt benne. A tanyán található tanácsokat olvasva ,LA7846N-re cseréltem és megnöveltem a hűtőborda felületét is.Az Ic-vel együtt elszállt az R424-es 0,47ohmos ellenállás is.Kicserélése utánn a készülék tökélletessen működött "eddig". Most viszont felrobbant benne a C427-es 2,2 uF/250V elektrokit kondenzátor.Kicseráltem, de azóta nincs kép csak hang. Ha a G2-t feltekerem látszanak a visszafutási csíkok, a nagyfeszültség pedig hangossan ciripel, ami amíg volt kép egyáltalán nem hallatszott.
Tanácsot szeretnék kérni, hogy hol keressem a hibát.
Előre is köszönöm a segítséget!
Drobi

Comments
Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Szkóppal nézd meg a HFB impulzust: TP04, TP05! (Szinuszsapka, aminek a csúcsa nem lehet leszívásos, de utólengések sem lehetnek a jelben)

Az AKB teljesen képes letiltani a képet.

Végezd el precízen a csatolmány szerint a beállításokat!

Üdv:
Fülesmester

0

drobi
drobi picture

Köszönöm a segítséget Fülesmester.Méregetés közben figyelmes lettem egy elszíneződött ellenállásra (R422).Kiforrasztottam, mérve az előírt 22 ohmos értéken van. De, ha már kivettem tettem helyette másikat.A rajzot nézve arra gondoltam, hogy ha ez az ellenállás ennyire felmelegedett, valószinűleg a rajta keresztül folyó áram ,nem bizos hogy megkímélte az IC 401-es LM393-ast sem.Volt egy másik bontottam a fiók aljában és láss csodát lett tökélletes képem.Érdekes ,hogy egy ici-pici kis kondenzátor (C427-es 2,2 uF/250V ), mekkora problémát tud okozni.
Mégegyser köszönöm a tippet Fülesmester! drobi

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia!

Gratulálok! :oke:

Az IC401 az EW fokozat IC-je, amit valószínűleg a C427 meghibásodása tett tönkre. Az IC nagy áramfölvétele terhelte a sorvégfokot, ami miatt a HFB jel eltorzult (megjelent a felharmonikus komponens). Ezért tiltódott le az RGB jel, vagyis nem kapott vezérlést a képcső.

A biztonság kedvéért ki kellene cserélni a C423 kondenzátort is.

Üdv:
Fülesmester

0

drobi
drobi picture

Holnap kicserélem!
Köszönöm a tanácsot.
drobi

0