You are here

MinDigTV vétel

11 posts / 0 new
Last post
mdecsi
mdecsi picture

Sziasztok!

Sikerült szert tenni egy digitális adás vételére alkalmas készülékre, ami ráadásul hd-t is tud. Ezzel szándékozok venni a MinDigTV nevű szolgáltatás keretében HD-ben adott csatornákat. Lenne pár kérdésem:

- Mivel földi antenna már jó ideje nincs a házban (UPC-t használ mindenki), ezért erre valamit ki kell találnom. Kipróbáltam a jó öreg "egy darab drót" módszert, de az kevés volt. Van valahol egy nagylepkém, de mivel az antennákról nem tudok sokat, kérdezném, hogy ez elég lesz-e? Budapest belvárosában lakok. Negyedik emelet, de pont egy ház útban van az adó irányában, amúgy rálátnék. A mindigtv.hu szerint 746MHz és 802Mhz a két frekvencia. Az antenna adatlapja szerint a 21-60as csatornákig jó, ami ha jól látom 470-790Mhz-ig tart.

- Hamar kiderült, hogy a kódolt műsorok vételéhez kell valamilyen berendezés. STB-re nincs szükség, a tv-ben van CI aljzat, elvileg ebbe lehet tenni a népszerű néven "Conax dekóder modulnak" nevezett kártyát. Nézegettem, de 13ezer forint alatt nem találtam ilyet. Ez baromi drága ahhoz képest, hogy komplett STB-t kapok 20ért. Nem tud valaki olcsóbb forrást?

- Van-e valakinek tudomása arról, hogy UPC médiaboxból a kártyát át lehetne-e tenni az előző bekezdésben említett Conax modulba? A készülékbe bedugva a kábeltévét megtalálta az összes UPC digitális adást, de kártya híján nem tudja dekódolni őket. Olyan rémhíreket hallottam, hogy a kártya össze van párosítva az STB-vel és nem lehet azt másik eszközbe belerakni.

Üdv,
DM

Comments
mdecsi
mdecsi picture

Sziasztok!

Ma kipróbáltam, a nagylepke tökéletes vételt biztosít.
Köszönöm a segítséget.

Üdv,
DM

0

Kalex
Kalex picture
*****

A gyári lepkék tartalmazzák a Balunt. Ám ha van régebbi kihúzható szarvantennád azzal is sikerrel próbálkozhatsz.
Üdv! Kalex

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:nekem 6e Ft-os Yagihoz nem adtak, csak a doboz volt rajta.Boltja válogatja.

Bálint

0

pihe
pihe picture
*****

"...a tv-ben van CI aljzat, elvileg ebbe lehet tenni a népszerű néven "Conax dekóder modulnak" nevezett kártyát. Nézegettem, de 13ezer forint alatt nem találtam ilyet. Ez baromi drága ahhoz képest, hogy komplett STB-t kapok 20ért. Nem tud valaki olcsóbb forrást?"

Ez a történet engem is érdekelne. Én is sokallom ezért a vacakért azt a 12eFt-t.

szerk: én jelenleg egy régi standard uhf-vhf HQ ANT100 tip. erősítős szobaantennával veszem a földfelszíni digi adást Bp. határában. (a Duna időnként néha kicsit szétesik, a többi free teljesen okés)

0

TZotya
TZotya picture

De fontos, hogy a TV már MPEG4-re képes legyen! Bocs, ha tudtátok.
CI. kártyaolvasó tényleg ilyesmi áron van (egyenlőre)

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: három helyről adnak, Széchenyi -hegy,Száva utca, Hármashatár-hegy.
Lehet,hogy elég a lepke,UHF balunnal, ha nem, csatornacsoport antennát kell venned, UHF V. sávra,új jó minőségű kábellel.

Bálint

0

Tranzix
Tranzix picture

Sziasztok!
Nem tudom a pesti belvárosi épületek, mennyire árnyékolnak, de nálam pesttől 86 km -re 80% os jel van nagylepkével, vagyis tökéletes a kép!
Üdv: Tranzix

0

Kalex
Kalex picture
*****

A mindig tv honlapján házszámra lebontva lehet megnézni a vételi lehetőségeket. Nem a távolság a döntő, hanem a rálátás. Ugyanúgy majdnem, mint a boldogult emlékezetű AMmikrónál. Annyival jobb a helyzet, hogy nem GHz-es tartományban adnak.
Üdv! Kalex

0

mdecsi
mdecsi picture

Szia!

Mi az az uhf balun? A lepkében nincs olyan? Elméletileg direktbe lehet rá kötni koaxot.

DM

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: meg kell nézni a csatlakozási pontot, ott szokott lenni egy nyomtatott lapon kacskaringó szerű nyomtatott huzalozás,esetleg tekercs, egyik fele az antennához ,a másik az elvezetéshez csatlakozik.Nem mindíg adják az antennához.
Az antenna szimmetrikus impedanciáját(240-300 Ohm) illeszti a levezető kábel (75 Ohm) aszimmetrikus impedanciához.

Bálint

0

Sponsored links