You are here

nincs hiba csak technikai kérdés autóerősítővel kapcsolatban. pontosabban: TDA7850 4*50W 4Channel Stereo Car Audio Power Amplifi

13 posts / 0 new
Last post
Bognár András
Bognár András picture

A gyári fejegység tuningjáról letéve elkezdtem keresgélni erősítőket. Az elvárásaim csak annyi,hogy a 4x43w-nél nagyobb legyen, kicsi könnyel elrejthető legyen és a legfontosabb ne kelljen az aksiról tápot behúzni is a kocsit bekábelezni.

erre gondolok:

https://www.aliexpress.com/item/TDA7850-4-50W-4Channel-Stereo-Car-Audio-...

érdemes ilyenekkel próbálkozni?

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
Még mindig bajok vannak az "elvárásaiddal"... Az IC adatlapjában ez áll: "4 x 30 W/4 Ω 14,4 V"-ról hajtva, csúnya 10 %-os torzítással...
A "combosabb" erősítőkbe be van építve "feszültségemelő" tápegység (±30V...60V)...ezért nagyobb a kimenő hangteljesítményük és kell is nekik a többször tíz amper!
Okulásképpen: Vannak olyan 2500W-os erősítők, amelyek 800W-os trafóról működnek...és ezt sokan el is hiszik! :D
Üdv.:Uniman

0

Bognár András
Bognár András picture

Sziasztok. Végre ide ért az autóvillamosságos haverom... hozott egy 2 csatornás sal erősítőt (egy rakás kakai) egy lg fejegységet. az erősítő "240w-os" a fejegység meg 4x50w... az erősítőt csak aksiról lehetne működtetni normálisan. A hozott fejegységet meg be sem lehetett kapcsolni, a canbus rendszer fele kell egy jel,ha nincs nem ad áramot. Kellene hozzá egy modul akkor a kormányról is működik +van áram is vagy szoftveressen kell levenni a jelet. A gyári fejegységem 60-ig lehet "feltekerni" menet közben 40-ig tekerem,hogy normálisan halljam. álló helyben jó,van basszus és fasza a magas is ..de menet közben ezek eltűnnek....15A biztosíték van a fejegységben és 20A a biztosítótáblázatban. Az, hogy rabolom az időtök nem kőtelező válaszolni, tudom,hogy a tudásom kevés a tiétekhez képes, de ezért kérdezek!! DE ha esetleg egyszer kellene egy 6 tengelyes CNC gépre programot írni csak szóljatok nyugodtan :D

Köszönöm a segítséget mindenkinek!!! :D

0

thomas123
thomas123 picture

Üdv!
Ennél nagyobb teljesítményű végfokot nem találsz. Ami nagyobb teljesítményű, ahhoz emelni kell a feszültséget, mint a 100-200W-os vagy nagyobb végfokokban. Számolj utána! Amit írsz TDA végfok ( a többi hasonló is) hídkapcsolású. A benne lévő két kimeneti tranzisztor vagy FET ellentétes polaritást kapcsol a kimenetekre. Ezeken esik valamennyi feszültség. Legyen 1V, de inkább több. Ha 14V a tápfesz, ebből a tranyókon esik 1V, akkor 13V jut a 4Ohmos hangszóróra. Ez 13V/4Ohm=3,25A, ez egyenlő 42,25W-al. Ennyi lesz egy csatorna max teljesítménye, de ekkor már jelentős a torzítás. Így nem tudod hallgatni. Ezért ennyi a legtöbb autórádió teljesítménye elvileg, de ahol még jó minőségben szól élvezhetően, az inkább csak 4×20W körül van.

0

DINO54
DINO54 picture

Heló !
A 13V max. kimenőfesz. hídkapcsolásban 26V p-p t jelent. Ez egy olyan váltakozó feszültség melynek effektív értéke 9.19V Ez 4 ohm terhelésen cca. 21W teljesítményt tud létrehozni szinusz alakú vezérlőjelet feltételezve. Ennek a kétszerese mérhető négyszögjelnél, és itt a pózna teteje ahogy szokták mondani. De ez már számtalan topikban kitárgyalásra került.
Laci

0

Bognár András
Bognár András picture

Értem ,hogy ez is zsákutca, akkor tudsz segíteni,hogy hogyan lehet úgy beüzemelni egy erősítőt, hogy ne keljen behúzni az aksiról kábelt? trollkodás nélkül :D

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: csak azt nem értem, miért nem elég az a hangerő?
Hogyan hallod meg, ha rád dudálnak, vagy jön mögötted egy mentő?

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Nem ismerem az Alfa Romeo-k kábelezését...de túlterhelni a vezetékeket nem annyira jó ötlet.
Bizonyára a rádió 12V-os betápjápjához is tartozik egy saját biztosíték az autó biztosíték táblájában...piros vagy kék színű?
Üdv.:Uniman

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
"piros vagy kék színű?" És egy nagyméretű vissza felé számláló LED-es kijelző. :)
L.

0

DINO54
DINO54 picture

Jó napot és jó nagyot !
Nem fog tetszeni, de sehogy. A fizika, elektrotechnika fejezetét ha tanulmányoznád, talán világosabb lenne.
Teljesítményt csak teljesítményből lesz. Esetleg próbálkozhatsz még egy örökmozgó munkára fogásával.
Ha majd az előbbieket megszívlelve olyan kérdésekkel állsz elő amely nem csak a válaszadók idejét és türelmét teszi próbára, az mindenkinek jobb lenne.
Üdv. Laci

0

city217
city217 picture

Szia.
Hagyjad, de látod ugranak a hülyeségre. :)
Nem baj, addig se ölik a halakat. :D
Üdv.

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Teszel mellé egy 'autós' kondit 0,5- 1Farád. De a remote szálot oda kell húzni.
.
Üdv: Jácint

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:
itt az IC adatlapja, értelmezd
Nézd meg, hány amperes a biztositék

Bálint

File csatolás: 

0

Sponsored links