You are here

Fagor 1fet-96 nem melegíti a vizet,tovább lép

11 posts / 0 new
Last post
Johny81
Johny81 picture

Sziasztok!

Adott a fent említett mosógép és már nem tudom mit csináljak vele.
Sajnos nem fűti a vizet,folyton továbblép a fűtési cikluson.Hagyományos motoros programkapcsolója van,amit egy panel vezérel,azaz addig tekeri,amíg épp fűtési vagy szivattyúállásba be nem áll.
A gép a fűtésen kívül mindent szépen megcsinál,csak hideg vízzel.Mikor programot vált,akkor kb 10mp bekapcsol a fűtés,de tekeri is tovább a kapcsolót.
Az ntc jó,kb 28kohmot mérek,melegedése csökken az ellenállása.A panelon a UP lába ki volt repedve(pont a fűtés szenzorhoz menő)azt megforrasztottam,de nem lett jó.
Valaki találkozott már ezzel a hibával?
Köszi!

Comments
Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Igen, a közelmúltban is csináltam egyet ezzel a hibával és ha hiszed, ha nem a hőgomba a baja, mert én is jónak mértem műszerrel, de csak a cseréjével lett jó.
Akkor is így viselkedik, ha az eredeti helyett a későbbi elektronikus panelosak mikrocsatlakozós hőgombáját teszed be.
Két-három gépnél is így jártam.
Üdv:Ladakölyök

0

Johny81
Johny81 picture

jut eszembe,akkor semmilyen más hőgombával nem lehet helyettesíteni a teszt idejére sem?Ha beiktatok egy 20kilós ellenállást,az sem vezethet eredményre?Fura,mert ez a hőszenzor csak annyit csinál,hogy melegedésre csökken az ellenállása,így akármivel kiváltható lenne,elvileg :D

0

Johny81
Johny81 picture

Hali!Tehát akkor mi a helyes megoldás?Mondjuk nekem is gyanús,mert 28kohm 25 fokon,kicsit sokallom.Probáltam bele egy mikrocsatlakozós whirlpool-ét ami 25 fokon kb 15kilós,de azzal se lett jó.Szerinted mi tegyek?

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
"mi tegyek"
1.): "ntc jó, kb 28ohmot mérek"
Olvasd el "mégeccer" miket írtál és javítsd ki!
Üdv.:Uniman

0

Johny81
Johny81 picture

bocsi a K lemaradt,tehát kiloohm.

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Pont ezt mondom, hogy más hőgombát nem fogad el csak a gyárit.
Ha jól emlékszem, az Orczy árulja, de elég borsos ára van.
Én két gépet saját bontott hőgombával csináltam meg, a közelmúltbelinek pedig a programkapcsolója volt rossz, amiatt nem fűtött és amikor kicseréltem a programkapcsolót, akkor tettem egy kísérletet mikrocsatlakozós hőgombával, de ellépte a fűtést ahogy nálad is kb. 10 másodperc múlva.
Ekkor fogtam gyanút, hogy talán az eredeti hőgomba akár még jó is lehet, mert vittem másik bontott gyári hőgombát és azzal sem fűtött a programkapcsoló csere előtt.
Így megúszott a tulaj is és én is egy új hőgomba vásárlást, mert az eredeti hőgombával tökéletesen működött és működik azóta is.
Üdv:Ladakölyök

0

Johny81
Johny81 picture

Köszi az infókat!Közben jobban szemügyre vettem a panelt.Kissé fura a felépítése,mert az ntc szenzorhoz menő tranzisztor úgy van bekötve,hogy a jel nem bázisra hanem a kollektorra érkezik,a tranyó bázisára az ic felől érkezik utasítás azaz olyan mintha az ntc-t a up vezérelné kifelé...lehet ez valami digitális szonda?mert ebben a bekötésben hagyományos szonda nem működhet.Gondolom a tápegység egyszerű felépítése miatt oldották meg így,mert a relé ki be kapcsolgatása rángatná a tápfeszt és meghiúsúlna a pontos mérés.A programkapcsoló hiba gondolom nálad azt okozta,hogy sosem fűtött,ha odatekerted akkor sem..Ilyen szenzorod van eladó?

0

Ladakolyok
Ladakolyok picture

Szia!

Egyet odaadtam egy úriembernek, mert neki is ezt a hibajelenséget csinálta és neki is megjavult.
Elhozta az övét cserébe, de azt nem tudom hogy jó-e?
Viszont kaptam egy 1FET116-ost aminek állítólag motorbaja van, tehát elvileg a hőgombája jónak kell legyen, csak még nem érkeztem kipróbálni a gépet.
Kipróbálom és akkor tudok neked biztosat mondani róla.
Ha adás-vételre kerül a sor, azt majd privátban megbeszéljük.
Üdv:Ladakölyök

0

Johny81
Johny81 picture

sikerült megkukkantani időközben?

0

Johny81
Johny81 picture

oksa köszi,privát címedet meg tudod adni?

0

Sponsored links