You are here

Siva PPA-1200 hűtés probléma.

10 posts / 0 new
Last post
djhalasi
djhalasi picture

Sziasztok! Adott egy Siva PPA-1200 végfok. Jelenleg egy Sunon 12V 8cm 2,6W ventilátor van benne, de nagyobb terhelésnél 4 ohmon borzasztóan melegszik. (állítólag típushiba) Ezt szeretném kiváltani valami nagyobb légszállítású darabra. Nézelődtem a neten, de horror áron vannak ezek. Esetleg valakinek lenne olyan Ventije ami nekem megfelelő lenne? Jöhet akár bontott is csak tökéletesen működjön.

Comments
DINO54
DINO54 picture

Szia !
Nem típushiba. Ez egy szimpla AB osztályú végfok az ezzel járó hatásfokkal illetve disszipációval amely 4 ohm-os terhelésen és kb. fél teljesítmény közelében csúcsosodik ki.
A 230 VAC táplálású, azonos átmérőjű ventilátorok legtöbbje nagyobb levegőszállítással bír és sajnos ez az árában is jelentkezik. Ha ilyenre cserélnéd, a táplálása nem lesz gond. Hangos környezetben való üzemeltetésnél egyébként típustól függetlenül próbálok mindenkit lebeszélni a hő és kivezérlés függő ventilátor meghajtásról mert ez kedvezően hat a végfok megbízhatóságára az alacsonyabb üzemi hőfok révén. Egy megfelelő ventilátor ára még mindig kisebb mint egy melegedésből esetlegesen bekövetkező katasztrofális hiba javítása.
Laci
P.s. Sokan, nem egyszer a gyártók is azt az elvet követik hogy a ventilátor a dobozból szív a szabad tér felé.Teszik ezt azzal a megokolással hogy így kevesebb szennyeződés kerül a gép belsejébe. Ezen erősítő uniman által linkelt kép, https://gsfanatic.com/aas_hirdetes_temp/pic/851613_kep0585.jpg tanulsága szerint is egy jól megszerkesztett kályhacsövet képez a két oldal blokkja. Ezt hatásosan a "kályhacső" végéről megfújva lehet hűteni. Az áramlási viszonyok a tapasztalataim szerint a kintről befelé irányban a kedvezőbbek.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Nekem vannak az átlagnál magasabb fordulatszámon működő ventilátoraim...ezeknek valóban többszöröse a "légszálításuk" a mezei ventilátorkhoz képest.
Ráadásul ennek a típusnak még elfogadhatóan csendesnek mondható a működési zaja...ezek valóban "vastagabbak" a szokásosnál (Az enyémek méreteik 80x80x37,5 mm).
De ezt mért nem az "Apróhirdetés" rovatba írtad ? Nem venni szeretnél?
P.Ü-ben megérdeklődheted a részleteket..."fél-horror" áron van pár bontottam.
Üdv.:Uniman

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Veinti ugyan nem tudok adni, de Te megadhatnad a maximalis mereteket amit mèg be tudsz faragni, nomeg mekkora fesz/teljesitmeny nmehet a kivaltasra?
Kari

0

djhalasi
djhalasi picture

80x80x35mm kb ami benne van és olyan 80x80x50 kb a max ami belefér, tehát mélysége lehet nagyobb, de az átmérő nem. A tápellátást egy 15V 1A stab ic adja.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: a ventillátor nem 12 V-os?

tegyél bele kettőt

http://kontel.hu/EE80251S1-A99-80x80x25-12V

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Köszi Bálint! ...jól megröhögtettél!
"rpm 32000" Az enyémek "csak" 5000-et pörögnek... :falfej: :szetver:
Üdv.:Uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia:az csak 3200/perc, viszont csendes
Ilyet tettem 2 db-ot szellőzőnek, szabályozva
Régebben már szóltam nekik, de úgy látom, nem javították

Bálint

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Sejtettem...de ide kéne berakni.
Üdv.:Uniman

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: én a tetejébe is tennék, úgy látom, van még hely(de ahhoz még fúrni is kell
Az ajánlott 25 mm vastag, így kettő is elfér

Bálint

0

Sponsored links