You are here

Szükség van e vírusirtóra ? (Windows alá)

30 posts / 0 new
Last post
ityvity
ityvity picture
*

Üdv. Eddig a gépemen a defender-en kívül nem volt volt más védelem azt jó elvoltam . Most új merevlemez friss WIN7 azt fontolgatom , hogy kell e nekem valamilyen vírusirtó , vagy van e értelme az ingyenes változatoknak .Régen mikor még XP volt a gépen próbálgattam több félét is , de azonkívül hogy némelyik nagyon lassította a gépet sok értelmét nem láttam , de attól még lehet hogy észrevétlenül tették a dolgukat.

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

ityvity
ityvity picture
*

Eddig csak olvasgattam a tapasztalatokat és próbáltam a vélemények közt eligazodni , de mivel már provokációval is vádolnak megköszönöm a hozászolásokat , igaz okosabb nem lettem .
Nos azért leírom a sajátomat is . Eddig még nem volt olyan, hogy vírusos lett a gépem, és a vírusirtó vette volna észre. Egyszer pár éve kaptam egyet de az meg olyan volt , hogy bármilyen letöltött vírusirtó nem tudta eltakarítani. Akkor azt mondták a szaki-k , hogy ezek a free változatoktól ne is várjak sokat mert kicsit késnek időben .
Azért érdekes dolog ez mert hallottam olyat is , hogy a fizetős irtó is beengedett valamit meg azt is, hogy évekig nem volt dolga , se nem riasztott se nem volt vírus .Olvastam már olyan véleményt is , hogy jó pár cég szépen megél a vírus irtásból, mert jó párat ők írnak. Jó példa ere , hogy ma felraktam egy ingyenest próbára egy régi gépemre ami kb 3 éve "él" irtó nélkül , hogy átvizsgáljam és hát az volt az első dolga , hogy megváltoztassa a böngészőmet ,de vírust nem jelezett.
Nos ezt a vírus témát azért indítottam , mert gyakorlat tapasztalatok érdekelnének és az is , hogy ha már csak a puszta biztonság érzetért is (ami legkockázatosabbnak tűnik az a e-bankólás ) telepítenék egyet , van értelme az ingyenes változatoknak , mert szerintem ma már nincs ingyen semmi .

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Ha a nyitóban szereplő kérdést bármikor bárki felteszi simán számíthat arra hogy provokatívnak fogják minősíteni a kérdést előbb utóbb.
Ahány ember, annyi féle a válasz. Sőt ha pl. engem kérdeznél két, egymással ellentétes értelmű választ is kaphatnál. Bizonyos szempontból ez egyértelműen hitvita.
A '14 tavaszán telepített és azóta nem frissített "buherált" W7 és a tudomásom szerint annak részét képező Defender teszi a dolgát é s ezzel azt mondhatnám hogy nincs másra szükség. Fent van ugyan a Comodo Internet Security ami nálam csak alkalmazások egy részénél jelez és dönthetek a továbbiakról. Ez alapján azt mondhatnám hogy kell a plusz lehetőség...Érdemi lassulást én nem tapasztalok pedig ez egy 8 éves átlagos képességű laptop.
Ami a mindennapokat nagyon megtudja keseríteni: azok a malware és böngésző eltérítő ajándékok. Úgy másfél hónapja úgy szakadt meg a jelenlétük hogy a Chrome állandó jelleggel napi szinten többször zaklatott a frissítésért aminek végül is kötélnek álltam. Ami még történt az az volt hogy az eltérítések jelentkezésekor módszeresen kitöröltem őket az előzményekből. Más beazonosítható változás abban az időszakban nem történt. Előtte minden itt a Tanyán is javasolt praktikát bevetve sem sikerült megszabadúlni tőlük.
Üdv. Laci

0

iparos
iparos picture

Segítek!
Comodo Cloud Antivirus

Ingyenes, korszerű, állandóan fejlesztik, minden ismeretlen fájlt/ zsaroló vírust megfog és nem terheli a gépet.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Sziasztok!

Ez innen hitvita! A józan ész azt mondatja, hogy szükséges a vírusirtó, aki hiszi hogy nem, annak felesleges.
Ezzel az erővel feltehetnénk a kérdést, "Szükség van e a biztonsági övre?" Vannak, akik esküsznek rá, hogy anélkül biztonságosabb. Készséggel elhiszem, aztán majd a híradóban megnézem. Itt akár le is zárhatnánk a témát.

Üdv! Kalex

0

welding alt
welding alt picture

Szia Kalex!

Meglátásod, véleményed világos, ezért a ""Szükség van e a biztonsági övre?"" kérdésre csak annyit, hogy igen. Itt jön a képbe a virusírtó mint légzsák a járművekben.

Üdv. welding alt

0

Joe
Joe picture

Üdv!
Az te vagy nem? Tehát igen.

0

dongo
dongo picture

Ez valami provokatív topic lesz - kb. mint a "napozzunk 11 és 15 óra között" a hörcsög kettesen -, aminek már a címe is súlyosan dezinformáló és népbutító. El kellene távolítani...,inkább most mint később. Üdv:d.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Van két vélemény: igen, és nem. Eltávolítani csak azért, mert nem mindenkinek az erről a véleménye, mint neked?

Üdv: formasu

0

dongo
dongo picture

Szia! Nem azért kell eltávolítani, mert eltér a kétféle vélemény, hanem mert maga a cím is azt sugalmazza a laikusoknak, hogy próbálják meg vírusirtó nélkül használni a gépüket. Ez egy végtelenül kártékony hozzáállás, amivel sokaknak jelentős károkat lehet okozni. Lehet, hogy gépeden nincsenek kényes adatok, de sokak gépét és pótolhatatlan adatait, személyes szféráját viszont súlyos kockázatnak teszi ki az aki ilyet javasol, persze bármiféle tanácsadói felelősség vállalása nélkül. Mint a példában is írtam, ha kiküldik a sok fogalmatlant 11 és 15 óra között napozni, azzal jó páran a szó szerint a bőrüket viszik a vásárra. Dettó... Üdv: dongo

0

ityvity
ityvity picture
*

igazad van a cím nem a legszerencsésebb , de ha tovább lépsz a szövegben ott van hogy a "gyári" védelmen kívül kell e , esetleg építő jelegű lett volna , ha arról írsz , hogy defender mellet mehet valami más , vagy szükségtelen a kettő , vagy elégtelen az első . Nem az elmélet érdekelt , azzal tele van net , hanem főleg a gyakorlati része.

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
" Ez egy végtelenül kártékony hozzáállás" mondod Te... Van más vélemény is, arról meg más van meggyőződve, hasonlóan mint Te a tiédről.

Üdv: formasu

0

zoltan35
zoltan35 picture
*

Szia!
Nem értek a gépekhez, de szerintem ez a kérdés használatfüggő. Nekem vírusírtó és antimalware (mindkettő fizetős) is van a gépeimen. Gyakran hozzák tudomásomra milyen hasznosak... csak példaként, sorozatbarát oldalon minden egyes megnyitáskor blokkolnia kell. Ismerőseim gépeit pedig nem győzöm "takarítani" mikor egy-egy böngésző eltérítő alkalmazás települ.
Üdv,Z.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Szükség van vírusvédelemre ! Ha az rendben van, akkor nem kell "vírusírtó"!
Reméljük Formasu is tudja, hogy a Defender is ezek közé tartozik ! Nekem mindig az első dolgom ezt a PC-mről eltávolítani...
"Boldogok" azok a számítógép felhasználók, akik nem is sejtik, hogy mennyi "féreg" nyüzsög az általuk használt gépen...csak nehogy egyszer egy rendes vírusirtó kerüljön a közelükbe ! :szetver:
Üdv.:Uniman

0

formasu
formasu picture
*

Szia Uniman!
Igen tudom, az is frissítve van, /Feltételezem, hogy szakemberek által/ és működik, teszi a dolgát, de nem "fogja" a gépet észrevehetően. Ha nem érne semmit, gondolom, kivennék a Windowsból.

Üdv: formasu

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Néhányszor már leírtam: Nincs szükség rá! Bőven elég a Defender.
Az utóbbi 10 évben egy gépre sem tettem fel külön vírusirtót, és semmi gond sehol. A régi gépekre még azért sem, mert nagyon lelassítja a gépet. A saját gépeimen sincs már nagyon régen a Defenderen kívül semmi, és egyszer sem volt problémám ebből. /Pedig járok "mindenféle" oldalakon!
Már a vejem is elfogadta, hogy nincs rá szükség.
Én azért a biztonság kedvéért friss telepítés után készítek a teljes rendszerről egy "Ghost" másolatot, ha bármi gondom lenne, néhány perc után megint menne a gép. Használtam már a Ghost-os visszaállítást, de csak azért, mert a sok frissítéstől megemelkedett az elfoglalt terület, és így egy nagyobb frissítés kevesebb helyet vesz igénybe. Ez csak az én véleményem.

Üdv: formasu

0

dongo
dongo picture

Szia! Felesleges is a vírusirtó... Végül is téged nem zavar, hogy szétfertőzitek a hozzátok kapcsolódó gépeket, az ismerőseiteket és a fél netet. A lényeg, hogy "szaladjon" az ezer éves P4-es kávédaráló. Az, hogy neked nincs problémád, az legkevésbé sem jelenti azt, hogy a probléma nem létezik. Ez a hozzáállás kb. olyan, mint amikor a rákot akupunktúrával, PÍ-vízzel és gyógygombával kezelik. Szegény Bajor Imre és Steve Jobs tudna az ilyesmiről mesélni..., már ha még élnének... Üdv: dongo

0

Csaba1002
Csaba1002 picture

Szia!
Meg Déri János.
Csaba

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia formasu!

Win7-ben is van defender?

Üdv: Jácint

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Már régen nem használok Win7-et, de akár lehet is benne, vagy itt is lehet olvasni, nézni. Ebből azt veszem ki, hogy benne van.

Üdv: formasu

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Nekem az AVG-free bejött, eddig férgem csak akkor volt, ha valami nagyon kellett, és a telepítés idejére kikapcsoltam a vírusírtót. Volt, hogy win7 alá lustaságból nem tettem semmit, egy hónap után használhatatlan volt a gép.

Üdv: Jácint

0

dongo
dongo picture

Üdv! Ha Linux-ot használsz akkor nincs. A Windózodat viszont szét fogják zabálni a vírusok és a férgek, mivel az Microfos xarjait - nagyon helyesen - imádják. Az MS ráadásul szándékosan hagy ill.nyit réseket a vírusok számára, mivel egy piacról élnek a víruskergetőket író cégekkel. Ha nem érzékeled a gépeden a vírusokat, malware-ket és a többi kis családtagot, attól azok még bőven ott vannak és teszik a dolgukat. Küldik a jelszavakat a gépedről, vidáman fertőzik a veled kapcsolatban állók gépeit, zombit csinálnak a gépedből, spam szerverként milliónyi kéretlen levelet küldenek másoknak és ha úgy látja kedvük, titkosíthatják az összes adatod és pénzt kérnek értük. Vagy mint az egyik ismerősömnél, átjáróként használják bűncselekmény elkövetésére. De ez már csak a kihallgatáson derült ki a számára. Közben te békésen szundikálsz, hogy minden rendben van, minek ide vírusirtó...:-D Végső soron a Windóz már maga is egy túlhízott vírus. Mint a "Kis gömböc" meséjében...

0

Bandita50
Bandita50 picture

Szia!
Nálam nincs vírusírtó, van egy rendesen konfigurált Defender, és néha futtatok egy IOBIT anti-malware-t. A gépemen jogtiszta Win7 prof. fut és kb két éve nem kellett újratelepítenem. Bármennyire is meglepő stabilan fut a Windowsom.

0

dongo
dongo picture

Szia! Windózt használni olyan, mint meztelenül szaladgálni az utcán. Defenderrel pedig mint alsógatyában..:-D

0

formasu
formasu picture
*

Szia dongo!
Feltételezed, hogy ha így lenne, akkor ezt a Microsoft nem tudná, és ebből következik, hogy nem is frissítené?
Ok, Ti néhányan használjátok. Lehet használni ingyeneset, és lehet használni fizetőset is. Nem volt semmi gond eddig, hogy már nagyon régen nem használok. Akinek gyenge gépe van, az eleve nem tud használni vírusirtót, vagy sokat vár közben...

Üdv: formasu

0

dongo
dongo picture

Szia! A mai világban olyan kifinomult és fölöttébb agresszív vírusok, malware-k...stb.(állami/katonai célú kémkedésre, megfigyelésre valamint ezek magán fejlesztésű variánsai jelszavak ellopására, zsarolásra, botnetek létrehozására) keringenek és jelennek meg szinte naponta, hogy az MS képtelen erre teljes értékű megoldást szállítani. De valójában nem is akar. Erre ott vannak a specialista vírusirtó szoftverek a maguk komplex védelmi rendszerével. Őszintén szólva nem igazán értem, hogy mennyire kell hogy egy gép annyira régi legyen, hogy egy víruskergető szoftvert ne tudjon normális sebességgel futtatni. Inkább arról lesz szó, hogy sajnos sok munkája van az adott gépen és ezért használja intenzíven a gép erőforrásait. Üdv:dongo

0

formasu
formasu picture
*

Szia!
Egy barátomnak installáltam a gépét, természetesen vírusirtó nélkül. Néhány hónap múlva "összeesett valamit a gépe, használhatatlan lett. Nem lehetett visszaállítani sem. Vírust kapott, pedig rátett a gépére fizetős vírusirtót! Szerencsére, készítettem róla még akkor egy Ghost másolatot, és néhány perc után már működött a gép, ma is működik neki, és már nem tett fel vírusirtót! Felesleges... Ha valami "be akar jönni a gépre" az így is, úgy is bejön.
Más: A régebbi gépek, pl. egy processzorosak, P4-ek nagyon belassulnak bármelyik külön feltett vírusirtótól.

Üdv: formasu

0

iparos
iparos picture

0

Sponsored links