You are here

VG2439m-LED - ViewSonic monitor bekapcsolás után villog

52 posts / 0 new
Last post
Godypapa
Godypapa picture

Sziasztok!

VG2439m-LED - ViewSonic monitor bekapcsolás után megjelenik a ViewSonic logo, majd az aktuális képernyőkép, 5-10 sec után sötét a kép és éppen hogy felvillan 3-5 sec időközönként.
Szétszereltem, semmi elváltozás a paneleken, csatlakozók szét-összeszerelve, tápegység kondenzátorain semmi elváltozás. Bekapcsolás után a jelenség ugyanaz.

Comments
Godypapa
Godypapa picture

Sziasztok!

Újabb próba. A kijelzőt vezérlő panelen is ki lettek cserélve a kondenzátorok. Semmi változás. Kis felbontású beállításnál szépen működik (VGA) kábellel. DVI kábel esetén növelve a felbontást, illetve olyan kép megjelenítésekor, ahol rengeteg a szín egy idő után a kép eltűnik. Visszaállítva működik ... marad a panelcsere.

0

Tibor239
Tibor239 picture

Szia!

Egy próbát megér, üres eeprom, vagy eeprom tartalom csere.
Üdv:

0

Godypapa
Godypapa picture

Szia!
Ehhez nem értek. A fiaim programozók, ráküldöm őket ennek megoldására.

0

Godypapa
Godypapa picture

Mai eredmények:
Windows felismeri - ViewSonic VG2439 series néven
Világos monitor képeknél lehet mindent látni, képernyő funkcióit lehet állítani a menüjéből, sötétebb képeknél behangyásodik a képernyő, vagy elsötétül teljesen.
A monitor Display portot még nem próbáltam ki kábelhiány miatt, de a menüből ki lehet választani, melyik bemenetet akarom használni: DSUB-DVI-DisplayPort.

Mint már írtam: Az "1" és a "Power" nyomógombok egyszerre történő megnyomásakor a monitor bekapcsol és folyamatosan "fehér" "piros" "zöld" "kék" tele képernyős színek váltakozva jelennek meg!!! - 2 órai folyamatos üzemnél semmi probléma nem volt, a színek folyamatosan váltakozva jelentek meg, a monitor LED háttérvilágítás oldalán üzemmeleg volt a monitor oldala.

Tehát összegezve most már csak a "hangyákat" kell kiterelnem a monitorból ... - vajon hogyan???
Én még mindig erre a panelra gondolok, hogy rossz: 22323832_1725674240839099_1162621879_o.jpg
A panel és a képernyőt összekötő szalagkábel leellenőrizve, jó!!!

0

delta
delta picture

Szia!
Ha szgépről hajtottad meg a monitort és úgy "hangyás" a kép akkor vga kábel csere vagy tegyél a kábelre egy ferrit gyűrűt.Ha üresbe ment a monitor már mint a színekkel és úgy hangyás akkor az elkó kondikat cseréld ki a scaler panelen.

0

Godypapa
Godypapa picture

Szia!

Nem üresben ment a monitor! úgy hangyás...

0

Tranzix
Tranzix picture

(szarkazmus)Igen, minden háztartásban van vga kábel, ferrit gyűrű, meg elkó...(/szarkazmus)
Bocs delta, magas laszti volt! :beer:

0

Godypapa
Godypapa picture

Szia!

Nem akarlak minősíteni, de a VGA és DVI kábelek minőségi kábelek, de voltak cserélve!

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Akkor scope elő, nézd meg, hogy a scaler boardon a kis SMD táp IC nem -e gerjed, stabil -e a kimenete.. Ha igen, sok mindent tenni nem tudsz, új scaler kell...

Esetleg fűtsd a nagy plecsnit rajta, hátha melegre megjavul.. Kavicsot, stb.. De szerintem más nem marad, csak a csere...

0

Godypapa
Godypapa picture

Igen, manapság minden háztartásban scope is van javításhoz ... felfűtött kavics talán még akad.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!
Bemutatkozásod alapján kellene lenni. Ne sértődj meg, de azt innen senki nem fogja Neked megmondani,
hogy melyik SMD alkatrész a rossz. Ha ezt várod, akkor sajnos el kell, hogy keserítselek... Bizonyos hibaelhárítások elkerülhetetlen segédeszköze. Én pl. hiába szeretnék a Holdra menni, sajnos nincs űrhajóm, így sajnos (másoknak is..)
itt maradok ezen a sárgolyón :)

Ebben az esetben marad az, hogy kerítesz egy komplett scalert... (ebay, ali, stb.) vagy egy törött monitort, amibe jó a kijelződ...

0

Godypapa
Godypapa picture

Szia!
Nem sértődöm meg!

Magamról néhány információ:
különböző típusú repülőtechnikákon végzendő időszakos- és karbantartó munkák, repüléselektronikai korszerűsítések, sérüléses javítások, elektromos műszer- és oxigén berendezések rendszerei ellenőrzése és hibajavítások végrehajtása, méréstechnikai biztosítása.

Igen, ez mind a munkahelyemen .... és nem itthon, és hogy a munkahelyemen mit várnak el tőlem ... nem a saját fusimat elsősorban, mert ott sokad magammal életekért felelünk.
Előbb utóbb megoldom a problémát, de nem úgy, hogy itthon minden rendelkezésemre áll ... az elején is úgy kezdték, ESR mérővel mértem a kondenzátorokat? persze, hogyne, mert valószínű az is mindenkinek van otthon ... Ha a munkahelyemen szeretném ellenőrizni, akkor oda be is kell vinnem a cuccot, vagy ha egy ellenőrző berendezést onnan ki kell hoznom ... mindegyik nehézkes.
de nem fogok sokat már ezzel sz@rakodni, inkább rendelek egy panelt (ahogyan néztem 15-25$ körül lehet kapni, legalábbis képen ugyan úgy néznek ki, mint a sajátomban)
Eddig is amikor ráértem, foglalkoztam a monitorral, meg is osztottam veletek az eredményeket.
Ha pedig megoldódik a probléma, azt is közkincsé teszem.

Sok információt kaptam a javítással kapcsolatban, van akinek valószínű a kisujjában vannak a javítások ilyen irányú szakmai tudásbázisa, az enyém más irányú, de igyekszem a feladatot megoldani.
Bárki adott tanácsot, megpróbáltam válaszolni rá, lehet hogy nem úgy sikerült, ahogy kellett volna, és megsértődött az illető. Itt próbál az emberke kérdezni, hátha ... de nem azt kell feltételezni, hogy itthon egy komplett szervizműhelynyi ellenőrző berendezés áll rendelkezésre.

Végezetül: remélem nem sértettem meg senkit a fentiekben leírtakkal. Ha ezek után még bárkinek valamilyen segítőkész gondolata van elfogadom, a kritikákra megpróbálok reálisan válaszolni, és nem sértődök meg semmilyen negatív hozzászólásra, de valószínű fogok rá válaszolni.

0

orister
orister picture

Szolnokon a régi nevén Kilián György Repülő Műszaki Főiskola EMO szakán végeztél?

0

Godypapa
Godypapa picture

igen

0

orister
orister picture

Én is! :)

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia Godypapa!
Esetleg másik videokártya ?

sasa11

0

Godypapa
Godypapa picture

Videokártya csere? ugyanmár ....
ZOTAC Geforce GT610 van benne, Samsung S24B350 LED monitor van rákötve, és működik, csak ez a monitor nem működik ...

0

sasa11
sasa11 picture
*

Szia Godypapa !
Elnézésedet kérem a zavarásért !!
sasa11

0

Godypapa
Godypapa picture

Sziasztok!

Újabb titokra jöttem rá.
Csak táplálás van csatlakoztatva (230V). 5 db nyomógomb van a monitor jobb sarkában lent. 1 2 < > Power jelölésekkel. Az "1" és a "Power" nyomógombok egyszerre történő megnyomásakor a monitor bekapcsol és folyamatosan "fehér" "piros" "zöld" "kék" tele képernyős színek váltakozva jelennek meg!!!
Tehát a LED háttérvilágítás folyamatos, ezek után csatlakoztatom a számítógéphez a monitort, akkor csak a "ViewSonic" logo jelenik meg folyamatosan villogva.

Ezek után monitor kikapcsolása, monitor lecsatlakoztatása a PC-ről. Csak a "Power" nyomógomb megnyomása, a "ViewSonic" logo jelenik meg, majd majd a "no signal" felirat. és a képernyő ezek után sötét marad.

Mit ellenőrizzek ezek után???

0

delta
delta picture

0

Godypapa
Godypapa picture

Köszi, segített OSD and Power Lock Settings-nél.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia!

Ha a színváltogatást üzembtosan teszi, akár órákig is, akkor kijelző jó. Az a funkció a kijelző teszt űzeme.

Akkor a scaler környékénvan a hiba. Akár FW gond is lehet. PC látja? Vagyis mondjuk egy windows felismeri új eszköznek, típussal, felbontással?

0

Godypapa
Godypapa picture

Szerintem ez a panel - 22323832_1725674240839099_1162621879_o.jpg - rossz, de még holnap kicserélem a monitort és a panelt összekötő 30-as vezetéklapot.

0

Godypapa
Godypapa picture

A videokártyának két DVI csatlakozója van, mindegyik csatlakozó volt próbálva, a monitornak DVI és VGA bemenete van, DVI-VGA és DVI-DVI kábellel lett ellenőrizve, minden variáció ki volt próbálva, eredmény ugyanaz. A Monitort érzékeli a Windows, hogy kettő van csatlakoztatva!

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Még a monitor DisplayPort bemenetét is ki lehetne próbálni...
Üdv.:Uniman

0

Godypapa
Godypapa picture

Sziasztok!

Ma szépen és óvatosan kiszedtem a háttér világítás LED sort. 1 db van a képernyőben. Minden LED világít egyforma fénnyel.
Külön nem tudtam megtáplálni - rajz és tápegység hiánya miatt.
Ami biztos: összeszerelve Megjelenik a ViewSonic felirat kb. 4-5 sec-os időközönként 1-2 sec-ra. Eddig csak egyszer volt ez, bekapcsoláskor, most folyamatos ...

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Meg kellene nézni a kijelző adatlapján, hogy a háttérfény mekkora villanyt vár. Ezek után led blokkonként mérni áramot, feszültséget. Ha nagyon eltér, háttérfény LEd hiba lehet.. azért nem azt mondom, döntsd szét a kijelzőt elsőre, mert vannak rizikói...

Ha beigazolódik, sajnos sok választásod nincs...

0

Godypapa
Godypapa picture

ezért kellene kapcsolási rajz is

0

Shizo
Shizo picture
**

Szia!
99% valamelyik LED-ed döglôdik a háttérvilágításban. Ird le mennyi a 26V-od a LED csatlakozonal amikor jó meg amikor rossz.

0

Godypapa
Godypapa picture

A többi vezetéken (4 db) újra mértem a feszültségeket, üzemszerűen kb.5V-okat lehet mérni, ha rossz, akkor csak a 0,3V mérhető

0

Godypapa
Godypapa picture

Az első képen a LED-hez menő 6 vezetéken mérve:
piros szín: ha van kép akkor 42,1V - ha nincs akkor 26,4V
narancs szín: ha van kép akkor 42,1V - ha nincs akkor 26,4V
A többi 4 vezetéken kb. 0,3V a "test"-hez képest

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Vélhetőleg 2 LED sor van benne. De a kijelző típusa nagy titok. Adatlapját kellene megkeresned, mit ír...

0

Godypapa
Godypapa picture

Adatlapja

0

Godypapa
Godypapa picture

Nem titok, csak elfelejtettem nagyítva feltenni az adatait.

0

mindigehes
mindigehes picture
**

Szia! Adatlap szerint 46.5V 65mA a tipikus... R=U/I :) 2 ellenállást keress ami ide illik, 5W legalább legyen... LED-ek helyére oda akasztod, elindítod. Fesztültséget mérsz. Vársz. Ha nem tilt a táp, szedd szét a kijelzőt LED cserére...

Mivel ChiMei kijelző, nagy a valószínűsége..

0

Godypapa
Godypapa picture

Szóval hallgattam rátok ... mert bíztam a régi bevált méréssel és magamban, régi fajta mutatós multiméterrel méricskéltem előzőleg. Kicseréltem az összes ELKO-t a tápegység paneljén, és láss csodát ... 360°-os fordulat - szóval ugyanott vagyok, ahol eddig, változás nincs.
Ha valakinek esetleg egy kapcsolási rajza, hogy hol mit mérjek, segítene ... talán.

Eddig ami tápfeszültségeket (feszültségértékek) mértem különböző helyeken működés közben: +330V, +26,1V +15,3V +5,1V +4,9V

0

Godypapa
Godypapa picture

Sziasztok!

Működéssel kapcsolatosan egy megjegyzés: ha kevés a világos szín vagy szinte ha csak sötét a háttér (pl. bekapcsolás után csak a VIEW SONIC felirat jelenik meg), a monitor működik folyamatosan, mihelyt bármi más munka folyik a számítógépen, sok a világos szín, megadja magát a monitor, és elsötétül, időközönként egy pillanatra felvillan.

0

agressiv
agressiv picture
*

Felteszem a tápfeszt nem mérted üzem közben. Valószínűleg kondenzátorbajos és újraindulgat a monitor. Ha a tápfesz oké, akkor a LED drivernél mérném a feszt, talán megnyúlott néhány led és túlfesz limitbe ütközik a ledvezérlő áramkör.

0

Godypapa
Godypapa picture

Írod, hogy mérjem a feszültségeket, ha nincs támpont akkor mit mérjek?

0

agressiv
agressiv picture
*

Azt, hogy stabil-e, ráadásul a kondik feszültségéből is lehet következtetni. A 12V, 5V, 3.3V 2.5V, 1.8V pedig szabvány. Ha bekapcsoláskor az 5V leesik 1V-ra, akkor eléggé nyílvánvaló, hogy valami gond van, péládul instabil a táp, vagy rövidzáras a kijelző és így tovább.

0

Godypapa
Godypapa picture

Fentebb már írtam, miket mértem!!!

Szóval hallgattam rátok ... mert bíztam a régi bevált méréssel és magamban, régi fajta mutatós multiméterrel méricskéltem előzőleg. Kicseréltem az összes ELKO-t a tápegység paneljén, és láss csodát ... 360°-os fordulat - szóval ugyanott vagyok, ahol eddig, változás nincs.
Ha valakinek esetleg egy kapcsolási rajza, hogy hol mit mérjek, segítene ... talán.

Eddig ami tápfeszültségeket (feszültségértékek) mértem különböző helyeken működés közben: +330V, +26,1V +15,3V +5,1V +4,9V

0

Eddyke
Eddyke picture

Üdv!
A kérdés még mindig adott, hogy a táp kondik mivel lettek ellenőrizve...
Ha csak sima multival, mint írtad zárlat nincs, meg szemmel, az kb egyenlő a nullával.
Szerintem azt a marék kondit kicserélni nem nagy dolog. Én több monitornál is találkoztam hasonló hibával, táp és egyéb elkók cserélve, és azóta is megy.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: ezt hogy érted?

tápegység kondenzátorain semmi elváltozás

A kapacitásmérő és ESR mérő szerint?

Bálint

0

Godypapa
Godypapa picture

Szia!
mert mindenki rendelkezik otthonában ESR mérővel!!!
Sima multiméterrel ellenőriztem, nem zárlatosak ...

0

gabicsizi
gabicsizi picture

Szia Godypapa !

Gondolkodás nélkül cseréld már ki azt az öt darab elkót .
Nagy valószínűséggel meg fog oldódni a problémád .

Üdv: gabicsizi

0

Godypapa
Godypapa picture

Szóval hallgattam rád, mert bíztam a régi bevált méréssel és magamban, régi fajta mutatós multiméterrel méricskéltem előzőleg. Kicseréltem az összes ELKO-t a tápegység paneljén, és láss csodát ... 360°-os fordulat - szóval ugyanott vagyok, ahol eddig, változás nincs.

0

city217
city217 picture

Szó szerint érti!
Van aki így javít.

Miért nem hagyod szó nélkül, csak rájön magától!
Sokat nem segítettél, jött a szokásos. :)

J.
ui: Mérjél és a csöveket ellenőrizd. ..ez már a Papának szól.

0

Godypapa
Godypapa picture

Annyi eszem lenne, mint neked, megkeresném a csöveket, valószínű meg is találnám.

0

city217
city217 picture


Bocs tévedtem,feláldozom magam, amúgy is a vértanúk(!) napja van.:)
De a mérés az áll remélem.

J.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

0

Godypapa
Godypapa picture

Nagyon jó az LCD monitor hibajavításához.

0

Sponsored links