You are here

Tranzisztor típusának beazonosításában szeretnék segítséget kapni.

7 posts / 0 new
Last post
csakyt
csakyt picture

Sziasztok
A főnökömnek sikerült a buszában a clarion 2din GPS-es autórádiójára 24 voltot kötni, így elszállt az egész. Sikerült életre keltenem, működik is minden rajta, de egyedül az előlapot nem nyitja ki a gombja. A gomb megnyomásánál hallani, hogy a CD meghajtó elkezd dolgozni, hogy kiadja a lemezt, de az előlapot nem engedi le. Azt hittem először, hogy mechanikus hiba, és egy külön táppal simán működött az elektrónika. Sajnos a géphez nem tudok rajzot szerezni, így próbálom végigkövetni a motortól visszafelé vezető utat. a motort közvetlenül egy LB1641-es IC vezérli, ami jó, de ez az IC nem kapja meg a feszültségét. Ahogy haladtam visszafelé, találtam egy SOT89.-es tranzisztor szerű valamit, amit nem tudok beazonosítani. Az van ráírva, hogy BCQ. Tud-e nekem valaki segíteni beazonosítani ezt a BCQ feliratú SOT89-es valamit.
Köszönöm
Tibi

Comments
zsugori
zsugori picture
***

Szia
2SB1188-Q
google

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: pontosan így van,,
BCQ 2SB1188-Q Si-pnp AF, 40V, 2A, 500mW, B=120..270, >100MHz SOT-89 20tb - 4b Rhm

Bálint

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Ezt én is megtaláltam, de valami nem stimmel. Amikor rámértem, akkor a 3.-as lábon 12.4 voltot mérek, az 1-2.-es lábakon meg azt az 1.2 voltot, amit az LB1641.-es ic 7.-es lábán mértem.
bcq A q23 középső lába megy az LB1641 7.es lábához.

Tibi

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: kiforrasztva mérd meg a tranzisztort

Bálint

0

zsugori
zsugori picture
***

mivel pnp emitterén méred a 12v-ot kollektora kapcsolna a 2-es lábon
akár a kondenzátorok is akadályozhatják a kapcsolásban

0

csakyt
csakyt picture

Szia
Köszönöm. Na megnézem, hogy mitől nem kapcsol. A bázison is és a kollektoron is az az 1 volt van. Amúgy mértem, hogy jó-e, de nem mértem rajta hibát. Nem tudom miért. Ezért nem értettem.

Tibi

0