You are here

Medicor Q-125 kvarclámpában a lámpa típusa micsoda ?

7 posts / 0 new
Last post
zus
zus picture

Helló !

Medicor Q-125 kvarclámpába való kvarccsőnek mi a pontos típusa ? Tud-e valaki olyat szerezni még ?

Köszi a választ.

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.
Felejtesz...!? :hmmm:
Nekem még mindig van abból a fajtából, mint amilyet "múltkor" küldtem neked...
Üdv.:Uniman

0

zus
zus picture

Szia Uniman. Nem felejtek, de a Q-125-be való az nem jó a Q-139-be, legalábbis én így tapasztaltam. A Q-139-be HgO kell, a Q-125-be meg nem tudom melyik (hiszen pont emiatt kérdeztem itt). Való igaz, hogy kaptam valahonnét izzót (talán pont Tőled), de az HgOM volt és az, ha egy az egyben betettem kísérletképpen a Q-139-be, akkor az ott nem gyújtott be. Az egyik oldalán rózsaszínben derengett a cső, a másik oldalán meg semmi sem történt. Gyorsan szét is bontottam az egészet és visszaállítottam az eredeti állapotot, nehogy a lámpa, vagy akár maga a cső kipukkadjon.
Lehet, hogy az érintkezőkkel kellett volna variálnom, de sajnos nem vagyok otthon kvarclámpákban és nem akartam a tönkre tenni az akkor egy szem és működő kvarclámpámat.

0

uniman
uniman picture
***

Hello Zus! Pedig anno én leírtam a "tutit"...de sajnos az válasz nélkül marad:
https://elektrotanya.com/?q=hu/content/kvarclampa-izzok#119770

Az enyémek mindegyike működik...persze én fojtótrafókkal használom.
Üdv.:Uniman

0

lcsaszar
lcsaszar picture
*

A kis kvarclámpákban két kerámiacsőben levő ellenálláshuzal volt, mert a barnuláshoz az UV-n kívül infravörös sugárzás is kell. Nyák levilágításhoz nyilván jobb fojtót használni.

Üdv, lcsaszar

0

DINO54
DINO54 picture

0

zus
zus picture

Szia ! Megnézem az ukránokat is, köszi. A saját korábbi postomnak sem lett igazán megnyugtató eredmény sajnos. HgO kéne a régibe azóta is, Hg-akármi meg a Q-125-be. De hát eddig még nem tudtam meg, hogy a Q-125-ben (a kicsi kvarclámpában) pontosan milyen izzó típus van.

0