You are here

Nokia 6300 hálózat-függetlenítése.

26 posts / 0 new
Last post
uniman
uniman's picture

Hello!
Szakavatott kollégáktól kérdezném, hogy hogyan lehetséges és mennyire bonyolult egy "Vodás" telefont hálózat-függetleníteni ?
Köszönöm: Uniman

Comments
rat

A törvény vonatkozó része: (4d) A határozott idejű előfizetői szerződés lejártát követően a szolgáltató az előfizető kérésére külön díjazás nélkül
köteles gondoskodni arról, hogy az e szerződéssel együtt vásárolt készülék bármely szolgáltató előfizetőjeként
használható legyen (hálózat-függetlenítés).

Ha szó szerint értelmezzük akkor az előfizető az, aki a függő szerződésben állt. Utólag, másik tulajdonos (más szerződő) részére nem köteles díjmentesen ezt elvégezni a szolgáltató.

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Csak megjegyezném: múlt héten két régebbi telefonom függetlenítettem. Voda ügyfélszolgálatra vittem be. Azt mondták fél óra múlva kész.. így is lett. Igaz fizettem 1200 pénzt valami adminisztrációs költségként, de ennyi belefért.
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Zoltán!
De ugye azok a telefonok nem "ismeretlen eredetűek" voltak? Ha hajdanán náluk vetted saját nevedre a telefonokat, akkor OK...vagy nem?
Gondolom elkérték a személyi dokumentumaidat is... személyesen még nem jártam egyik szolgáltatónál sem.
Nekem olyan telefonjaim vannak, amelyeket eredeti gazdájuk "elrontott", de javításukat már nem is kérte...ezután az e-hulladékba kerülés előtt egy "kanyarral" nálam landoltak és sikeresen meg lettek javítva.
Most is van egy haveromnak 3 db azonos típusú rossz telefonja, mátr szólt, hogy csináljak belőlük egy jót...
:D
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

zoltan35
zoltan35's picture

Szia!
Bocs, valóban kimaradt: igen, saját vásárlások voltak. IMEI szám alapján rákeresett a készülékre és máris "mindent" tudott róla. Igazolványt nem is kért, sem mást.
Üdv,Z.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Molnitron

Üdv uniman!
Egy új törvény szerint 2017 október 24 után a szolgáltatóknak kötelességük a nem hűségidős és/vagy garanciás készülékek ingyenes függetlenítése!!!
még ez a lehetőség is megér egy próbát!!
További napfényes hétvégét!
Molnitron

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
Erről tudok én is...de még senkiről sem hallottam, aki ezt elvégeztette volna, vagy akár csak a szolgáltatójánál érdeklődött volna.
Mondjuk, ha végiggondoljuk, pl. nekem sosem volt 30-as előfizetésem, de van egy rakás mások által "megunt" 30-as telefonom. Mondjuk van egy 20-as előfizetésem. Akkor hogyan is kéne ezt csinálnom? :hmmm:
Valószínűleg az "igazság" így szól: https://elektrotanya.com/?q=hu/content/samsung-sgh-e250-fueggetlenites#3...
Csak egy netes "szófoszlány" e témáról:
"Telenornál csak az eredeti tulaj függetleníttetheti a készüléket. Kellenek a személyes adatok valamint az előfizuhoz tartozó jelszó. Én használtan vettem, meg van minden papírja, garancia papír is, mégsem csinálják meg nekem. Vagy kell meghatalmazás az eredeti tulajtól, amihez adnak ott nyomtatványt, vagy személyesen csak az előfizető intézheti. Mi ez ha nem kib*szás?!"

Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

csakyt

Szi
Véleményem szerint, még ha nem is te vetted, a szolgáltatónak törvény szerint függetlenítenie-kell. Bemész, és ha nem fogadják el, kérsz egy panaszkönyvet, leírod, hogy így vetted, és bírósági úton fogod a szolgáltató törvényi kötelezettségét végrehajtatni. A törvény nem rendelkezik arról, hogy csak az függetlenítheti, aki vette! Csak arról ír, hogy köteles ezt elvégezni. A szolgáltató kódja van rajta, és ezt a kódot köteles levenni. Szerintem. Még egy próbát megért ez a műholdvevőkkel kapcsolatosan is. Én meg is próbálkozom vele, mert én valamikor a szolgáltatótól megvettem, de azóta szolgáltatót választottam, és használhatatlan így.
Tibi

0

Vote up!

You voted ‘up’

Molnitron

Üdv!
Még én sem hallottam senikről,de mivel még nagyon új dolog,sokan lehet,hogy nem is tudják,mert "akkora" dobra azért nem verték!!!!
Azért egy próbát megér,Semmibe nem kerül,és lehetnél te az "első fecske" :-)
Sok sikert !
Molnitron

1

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
Ha meglenne az általam újonnan vásárolt szerződéses egyetlen telefonom (N6030) papírjai...tényleg kipróbálnám. Bár azt időközben simán kikódoltam... :D
De "fecskékkel" máris tele van a net, akik "szárnyaszegetten" szomorkodnak...
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Az is látszik hogy ti se tudtok semmit csak agyaltok. Azt ne képzeld hogy most minden telefont előkapsz és megbütykölnek, csak azt amelyiknek van papírja és az a szolgáltató adta el-ki-be-fel-szét. :)
Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

csakyt

Szia
Bocsánat, hogy vitába szállok veled. Az a telefon amelyikbe a szolgáltató kódja van, annak mind van papírja. Már pedig a szolgáltatónál. Van egy törvény, ami azt mondja ki, hogy a szolgáltató az általa lekódolt eszközöket, a törvény hatálybalépésének az időpontjától, köteles kikódolni. Nem írja azt, hogy ezt csak a tulajdonos teheti meg, nem írja azt, hogy ezt csak 1-2 éves telefonokkal kapcsolatosan köteles elvégezni. A szolgáltatók, bizonyosan mindent elkövetnek majd, hogy mindenféle ürüggyel levakarják magukról ezeket a készülékeket, de az aki hagyja, meg is érdemli. Feketén fehéren le van írva, hogy mi a szolgáltató kötelessége. Be kell menni, és ha elakarnak hajtani, akkor panaszkönyv és abba bele kell írni, hogy jogi útra fogod terelni az ügyedet, mert a törvény nem fogalmaz meg olyanokat, amivel elakarnak hajtani. Ennyi. Szerintem. Azért mondok ilyeneket, mert én, rendszeresen ellentmondok az ilyen szolgáltatóknak, és idáig mindig én jöttem ki győztesként. Igaz, idő és elszántság kell hozzá, de ha ez meg van, akkor én biztos vagyok abban, hogy nyert az ügy.
Tibi

0

Vote up!

You voted ‘up’

city217

Szia.
Sok ilyen ember kellene mint te. :)
De ugye azt nem gondolod komolyan, hogy találtam egy telefon és körbejárod a szolgáltatókat, valaki csak megsajnál.
Már akkor kútba esett a tavaszi telefonnal való rohangálás /regisztrálás/.
Persze ez magyarország itt értelme semminek sincs, a törvényeket kire, és nem pedig mire alkotják.

Üdv.
ui:Azért azt se felejtsd én is itt élek. itt neked a szolgáltatással szembe sajnos sosincs igazad, hiába a panaszkönyv ami már nem is létezik. Most jártam végig egyet, a TV-net szolgáltató nem jött a díjért öt hónapig /igaz előtte is mi mentünk a beszedőhöz de eltűnt/, hiába mondtam hogy én minden hónapban kiakasztottam a pénzt a kapura ami eltűnt, nem hatotta meg őket!

0

Vote up!

You voted ‘up’

Szapityu

Szia!Sajna csak sl3 és kód kérés létezik.... ami kb 1800ft..

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
"Kódkérés" az jó...akkor ilyet akár ingyen is fel lehetne kutatni....vagy nem? :hmmm:
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Opeles

Sziasztok!

Ez a törvény által meghatározott dolog egyenlőre jól működik. Pl T-Mobil esetében be sem kell menned, és papírok sem kellenek, automatikusan küldik az NCK (feloldó kódot) Tényleg működik, én már meg is csináltam.

https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/gyakori-kerdesek/3745/hogyan...?

Ha jól tudom, a Telenor esetében ez személyes ügyintézést kíván, (A T-Mobile sms-ben megküldi, vagy ha nem magyarországi a teló, akkor bekéri a gyártótól (Pl Nokia) és 3-4 nap múlva küldi, de folyamatosan tájékoztat sms-ben.

Sajnos a Vodafone-ról nem tudok semmit, de valaki hátha tud.
Üdv
Opeles

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Opeles!

Kicsit részletesebben is leírhatnád..."ha nem magyarországi"...ez sem "tiszta", hogy mit jelent?

1.) Van egy 30-as Xperiám is...Akkor te azt állítod, hogy ha egy másik (harmadik) 20-as (70-es) "idegen" telefonszámról el bírom intézni, hogy egy "kitudja kinek" a volt telefonjához el is küldik nekem a "függetlenítő" kódot ? (A telefon "legálisan" van nálam, a törött telefon javítását a tulaj nem kérte és nekem adta...amit saját költségen megjavítottam.)

2.) Egy ismerősömtől "kölcsönkért" 30-as SIM-et beleteszem a 30-as "idegen" telefonba és úgy kérem a feloldó kódot ?

3.) Vagy te a saját 30-as telefonszámodról kérted a telefonszámoddal egyidőben vásárolt telefonodhoz a függetlenítő kódot...?
:hmmm:
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Opeles

Hello!

Szükséged van egy telefonszámra, amit meg kell adni, illetve a készülék IMEI számára, amit az automata rendszeren keresztül be kell pötyögni. Ezen kívül nincs másra szükség, és SMS-ben küldik a feloldó kódot. Az általam használt telefont használt készülékként vásároltam, mégis megkaptam a kódot.
Az állításaid közül a 2. a helyes. "30"-as telefonhoz illik "30"-as SIM-mel kérni a T-Mobil-tól a függetlenítő kódot.
Nem azt nézik, hogy azzal a számmal vásároltad-e a készüléket.

Üdv
Opeles

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
Ismerőseim 30-as telefonjával (és telefonszámukkal) kérem a feloldó kódot...egyrészt mert arról ingyen hívható az ügyfélszolgálat.
Aztán 20-as és 70-es számot is megadtam már, hogy arra küldjék a kódot és el is küldték 48 órán...2 héten belül.
Most kerítettem egy 30-as ugyanilyen nokiát...újra indulhat a "móka".
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

Edmundson
Edmundson's picture

Szia!

A T ingyen függetleníti.

Üdv.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Opeles

Hello!

Jutottál valamire?
Üdv
Opeles

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Opeles!
Most végre kipróbálhattam ezt:
1414...3...6... de nem működik !!! :help:
Nincs is ilyen menüpont...valaki "lecsekkolhatná", köszönöm.
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

varga jano
varga jano's picture

Szia Uniman !
" Tisztelt Ügyfelünk ! Tájékoztatjuk,hogy a megadott IMEI szám :XXX...nem található rendszerünkben . Kérjük,hogy ellenőrizze az alábbiakat : megadott IMEI azonosító,külső szervizben csere történt-e,Telekomtól vásárolt készülék vagy más szolgáltatótól,ismételje meg a 15 számjegyű IMEIszám megadását a 1414 ügyfélszolgálati hívószámon,a feloldás érdekében.Üdvözlettel Telekom"-SMS idézet bezárva .

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello Jano!
Összejött a dolog...A Telekomban kellemesen csalódtam.
Sajnos a két másik mobilszolgáltató (Voda... és Telen...) "konoksága" miatt szinte lehetetlen velük a régi készülékeiket függetleníteni...
Megkövetelik a telefonhoz tartozó szerződés felmutatását és az "eredeti" tulajdonos jelenlétét, vagy közjegyző által hitelesített megbízást harmadik személy esetében (ha jól értelmeztem a netes honlapjaikon található infóik alapján).
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

ty

Ez mi kellene, hogy legyen?
Az IMEI az *#06#, de ezt már minden kisgyerek tudja...

Üdv, ty

0

Vote up!

You voted ‘up’

uniman
uniman's picture

Hello.
Én hiába pötyögtem be 1414 szám bejelentkezése után a 3 meg a 6-os számokat...vagy csupán túl gyors voltam?
Újra megpróbáltam...és sikerült leadni a függetlenítési kérelmemet. A feldolgozása tolódik, a rengeteg "kuncsaft" miatt...
Elfogadnak bármilyen belföldi telefonszámot, esetemben 20-asra kértem a feloldó kódot...amit meg is kaptam 24 órán belül.
Az Xperia "függetlenítése" ezáltal megoldva.
Üdv.:Uniman

0

Vote up!

You voted ‘up’

More similar content