You are here

Gaba LCD GLV3206 kijelzőn visszintes csikok

6 posts / 0 new
Last post
Laci61
Laci61 picture

Üdv mindenkinek! Gaba GLV3206 (CV9202H-A39 kijelző: LC320TU2A) kijelzőjén vízszintes csíkok láthatók, a kép meg van fagyva, és lassan bal oldalról fehéredik ki. Én kijelző hibára tippelek, véleményeteket kérném, és javítási tanácsot, hogy lehet-e valamit kezdeni ezzel a kijelzővel.

File attachment: 
Comments
mosomedve
mosomedve picture

Szia!
Valóban kijelző hiba. Le kellene szedni a kijelző elejét a keretet, hogy lássad a COF-okat. Az egyik szélső fólián van az a mátrix ami a vizszintes vez érlést végzi. Valószínűleg kontakthiba lesz, amit egy kis keret alá szoritott töltö anyaggal meg lehet oldani. Én azt a hütö gumit szoktam használni, amit általában a processzor alá szoktak tenni. Eddig nekem ez bevált.
Ez nem jelenti azt, hogy effektive maga a kijelző hibás, amitnem lehet megjavítani.
László

0

Laci61
Laci61 picture

Szia! Köszönöm a segítséget! Levettem a keretet, finoman megmozgattam a COF-okat, de sajnos csak két alkalommal sikerült úgy mozdítani hogy működjön, ezért nem igazán találtam azt a pontot ahol ki lehetne hézagolni hogy érintkezzen.

0

mosomedve
mosomedve picture

Azért nem adnám fel. A COF és a kijelző érintkezési felületén szokott a hiba jelentkezni.

0

Laci61
Laci61 picture

Nem adtam olyan könnyen, gyilkolásztam a ragasztásnál, de semmi hatás. A ragasztott részét próbáltam gumival lenyomatni, stb. de arra semmit sem reagált. Aztán a rossz COf-ot éllel befelé megnyomtam és erre elindult. Lehet hogy a kábelen belül lenne valami szakadás? Most a jó állapotában is gyötörtem egy kicsit a kábelt meg a ragasztást, de most meg nem romlik el rá. Fura dolog.

0

agressiv
agressiv picture
*

Mert a lapkánál kontakthibás, ezért kell megnyomni valami rugalmassal én is vastag hővezetőpaddal csináltam néhán éve és mondtam a tulajnak, hogy megy amíg megy, aztán évek óta megy. :) Azért is hatékony gondolom, mert így még hűti is.

0