You are here

Samsung L700 lcd kijelző nem működik.

3 posts / 0 new
Last post
morgo
morgo picture

Sziasztok.
Van egy Samsung L700 gépem, amin az LCD nem mutat semmit, csak fehér fény van. (háttérvilágítás?) A menü sem látható.
A gép szét volt szedve az optika szalagkábelének cseréje miatt. Bő 2 hetet egy cipősdobozban pihent, amíg megérkezett a szalagkábel. Csere és összeszerelés után már csak a fehér fény volt. Az eredeti hiba megjavult, memóriakártyáról letöltve jók a fotók, tv-re kapcsolva a masinát szintén jól működik.
A kérdésem az, hogy mi okozhatja a hibát? Maga az LCD, vagy esélyesebb a vezérlés oldali hiba? Elfogadható áron tudnék lcd-t venni kínából, de nem vagyok biztos benne, hogy megjavulna. Esetleg tud valaki olyan módszert amivel biztosan behatárolható lenne a hiba helye?
Az lcd szalagkábelét már 20x ellenőriztem, sérülés nem látható, a csatlakozóban rendesen benne van.

Üdv: morgo

Comments
agressiv
agressiv picture
*

Gondolom TN kijelző van benne, ami alapban feér, de ha tápfeszt kap már akkor feketének kellene lennie, tehát elsőre azt ellenőrizd. Ha a kijelző csatlakozójánál már van tápfesz, akkor a biztosítékot ellenőrizd rajta.

0

morgo
morgo picture

Alapból fekete a kijelző. A "fehér" fény a háttérvilágítás. Tehát tápot kapnia kell. Csak éppen adat nincs rajta egy szem se. Minden más működik. Biztosítékot nem láttam sehol, de még átnézem, nem kizárt hogy találok.

0