You are here

PINCLOCK a műszaki design netovábbja!

PINCLOCK a műszaki design netovábbja!

- Pinclock. Hát igen ezt is megéltük szőrös fejjel! Pontosan nem ismerem az ötlet gazdáját, de ha vakoknak készítette, akkor a braille írásnál a számok nem pontosan így néznek ki és nem is lenne szükség a 6 darab csavarral rögzített védőkeretre sem. Ennél műszakibb időmérőt, már nagyon nehéz lehet kiötleni. Hogy a megálmodója hajnal hánykor kelt fel, azt csak találgatni lehet. Mivel itt van az asztalon, a külsejét meg már úgy is láttuk, következzék hát a belső lelki világa!




- Nem tartott semeddig szétkapni, mint foxi a lábtörlőt. A külseje is érdekes, hát még a belseje!
A cikk további részét az alább lévő "Tovább" linkre kattintva lehet elolvasni.




- Mit ne mondjak van benne cula, nem kevés! Maga az óra vezérlése kiszorult a szélső perifériára, mert a tranzisztor temetőnek oltári nagy helyre volt szüksége a sok bigyóhoz, no meg hogyishívjákhoz.



- Ennyi tranzisztort egy kupacon! Most biztosan azt hiszik, valami bonya áramkör van rajta, ami egy rejtett vállról indítható rakéta vezérlése mi? Szó se róla van zsineg dögivel, annyi kanyar meg keszekuszaság van a panelon, hogy az INTEL is megirigyelhetné a vonalvezetési technikát. A két beállító gombocska meg csak szerényen üldögél a panel szélén, a kalapjába mélyedve. Nosza hajtsuk fel ezt a panelt aztán nézzünk alája!



- Megmondom őszintén, nem erre számítottam. Műanyag lap!? Csak ennyi? Kezdek rosszra gondolni, ha felemelem ezt a lapot is. Remélem nincs odaragasztva, vagy bekenve sárral?



- Hoppá tekőcsek. Digitenként hét, tehát a tűket szegmensenként egy elektromágnes mozgatja. A tűsor közös, tekercsben levő végén mágnes van, ezáltal lehet a polaritás váltással, ki-be mozgatni őket. Most már érthető miért kell, az a máshová nem jó tranzisztortemető. El tudom képzelni mit össze nem dolgozhattak ezen a készüléken, mire minden tekercset beillesztettek és beforrasztották a kivezetésüket.




A következő nagyszerű képen a kijelzővé avanzsált tűk munkálkodnak éppen.




- Hah erről a képről a vidi rádió gombjai jutnak eszembe. Ha ezt a Videoton akkoriban látta volna... Hmm el sem tudom képzelni a következményeket. Ha még nagyobb nagyításból néznénk, bizonyára arról is eszembe jutna valami, de annak már biztosan nem lenne köze a PINCLOCK-hoz.
- Látványnak nem rossz, de ha éjjel arra kelnék hogy klaffognak a pinek mikor egymás után ki-be járnak, akkor hamar javításra szorulna!


-Időm lejárt, 18:88 perckor zárom soraimat. A készüléket asztalomra helyezem, kiveszem az elemeket, mert elemek nélkül is jól mutat, ráadásul azt csendben mutatja. Azt hogy mennyi az idő, tudom. Viszont azt hogy mennyi az ára, inkább nem is mondom meg!

Nativeelco

Comments
lemhenyidenes
lemhenyidenes picture

hello szerintem nem eleg bonyolult aszerkentyu ezert en egy kisse segitenek rajta ,na es persze ezzel hasznalhatova is tennem ejjszakai muszakra is csupan egy fenyerzekeny vezerlovel le kellene tiltani a"kijelzo" mukodeset
hali

0

Nativeelco
Nativeelco picture

Hali

Nem rossz, de a pinstop kapcsolót nem engedi beszerelni a tulaj. Neki így ok, hogy egyáltalán nem megy. Csak 10000 forintos dísz.

0

exGelkás
exGelkás picture
*

Hümmmmm! Ügyes!
Egy kivénhedt hangfalra rá rögzíteni, és a szomszédom zajos gyermekével közös falra felerősíteni, tetszik! Hogyé van?
Villany forgatja a homokórát!
Üdvözlettel:
exGelkás

0

pihe
pihe picture
*****

Amikor működik a szerkezet, akkor a másodperceket szimbolizáló : (kettőspont) fáradhatatlanul ki-be jár??

0

Nativeelco
Nativeelco picture

Szia Pihe!

A két pötty félpercenként mozdul. A többi pin csak egymás után mozdul, nem egyszerre.

0

mdecsi
mdecsi picture

Ez de dúúúrva. És működik a cucc? Honnan van, kaptad? Nagyon hangos ahogy vált?

Életemben nem láttam még ilyet, pihent ötlet...

0

Nativeelco
Nativeelco picture

Szia mdecsi!

Az egyik havernak a polcán láttam, elkértem tőle ehhez a cikkhez.
Működik ha van benne elem, de zavarta az éjszakai hancúrt, így villany nélkül pihent!
Nappal nem zavaró de éjszaka már igen. Gondolj bele, a tekercsek rángatják a műanyag elemeket, ráadásul egymás után. Gondolom, hogy ne legyen hirtelen sok fogyasztása. Hasonló a hangja mint a lamellás megjelenítőknek, csak ez legalább egy másodpercig rendezgeti a sorait.

0

mdecsi
mdecsi picture

Nem tudnál feltenni egy videót mikor vált X:59 percről X+1:00-ra? Szerintem többeket is érdekelne. Természetesen hanggal... :)

0

Nativeelco
Nativeelco picture

Ok megoldható. Felteszem a Youtube portálra, ha így jó. Ha fent lesz, ide írom majd az elérhetőségét.

0

mdecsi
mdecsi picture

Valaki már meg is tette, bár elég beteg zenével:

http://www.youtube.com/watch?v=4PUCxfUnrAQ&feature=related

Kemény hangja van. :)

0

Nativeelco
Nativeelco picture

Akit az ára is érdekel, annak itt a link.

http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZaU1ZrMUZPVlZhZWtwUF...

Mondjuk nem pontosan ugyan ez, mert ehhez elemtartó van mellékelve, ac dugóval.

0

stomi
stomi picture

Sziasztok!
Már megint azok a fiatal szovjet mérnökök! :)

0

Sponsored links