You are here

LG 42LG5000 TV - szerviz kaland

Ezt a kis történetet csak azért írom meg, mert sajnálom azokat, akik egyszerű felhasználóként ki vannak téve a különböző szakszervizek lelkiismeretlen munkájának.
Mind ezt természetesen több ezer forint kiadás kíséretében.

A történet:
Munkatársam 1 hónapja beadta az LG 42LG5000 típusú LCD TV-t javításra az LG szakszervizbe (C***a Szerviz) a következő hibajelenség megjelölésével: "A TV nézése közben égési szag volt érezhető és egy idő után a kép elment és csak egy pillanatra jött vissza bekapcsolásnál."


A bevizsgálási díj 4000 Ft-ba került.
Kérte a kollégám a szerviz munkatársát, hogy bevizsgálást követően adjanak árajánlatot, hogy el tudjuk dönteni kérjük-e majd a javítását a készüléknek.

Ezt követően eltelt 1 hónap, de a szerviz részéről nem történt megkeresés. Érdeklődésünkre azt a választ kaptuk, hogy a javítás kb. 100 eFt körül lesz.
Ezt követően kértük a készüléket, mert drágának találtuk a javítási költséget.
Sajnos nem úgy kaptuk vissza a készüléket, ahogy az elvárható lett volna. A kijelző kerete nagyon csúnyán össze volt karcolva és csavarok is hiányoztak a készülékből.

Mivel mi is foglalkozunk elektronikus készülékek javításával, ezért a kíváncsiságunk nem hagyott alább és belevágtunk a TV szétszerelésébe.
Miután megállapítottuk a hibát, beszereztük a kb. 50 Ft-os alkatrészt és megjavítottuk a készüléket.
A hibát egy kondenzátor meghibásodása okozta.

Nem kívánom minősíteni a szervizt, mert minden munkatársukért úgy látszik, nem tudnak felelősséget vállalni.
Viszont azt a szerelőt, aki kézbe vette a TV készüléket és jó alaposan mellé nyúlt a hiba diagnosztizálásában, annak javaslom, hogy keressen kevésbé szellemi kapacitást igénylő foglalkozást!

Pages

Comments
matyi89

sziasztok ezzel én is egyetértek. nagyon jó ez az oldal én is hobbiból csinálom.

0

Vote up!

You voted ‘up’

Pages

More similar content