You are here

Elin WM 25 E

Üdv mindenkinek!

Problémám lenne a címben emlitett Elin mosógéppel ami ha centrizik nagyobb fordulatnál megkezdi engedni befele a vizet mindkét szelepen, amugy mosás alatt minden rendben megy.

Előre is kösz mindenkinek a segitséget. Üdv Laci

Comments
sanyó
sanyó picture

Szia. Lehet,hogy butaság,de elkókat cserélted. Lehet nagyobb fordulatnál,elvisz egy kis feszkót a motor a panel bizonyos részéről,kapacitás szegény kondi pl. Aztán kicsit meg kergül,a vezérlés, wöri nél,is meg másnál is szokott egy kondi is ,fura dolgokat művelni.

0

Lukovics László
Lukovics László picture

Üdv.
Ezt a hozászólást meg csak most látom, azt hittem hogy mind alulra jön, még a kondikat nem cseréltem,igazából mostanában nem is nagyon csináltam hanem inkább keresgettem a neten hátha valki konkrétan tudja a hiba okát, de semmi ugyhogy kénytelen leszek nekiálni.

Kösz a tippet. Laci

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Laci
Mennyire vagy otthon a hálózati feszültség mérésében ?

Üdv! Miki.

0

Lukovics László
Lukovics László picture

Üdv.

Az rendben van.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Akkor rá kell csatlakoznod az elektromágnesre és mérni, hogy kap-e nyitófeszültséget , vagy nem . 230 Volt-ot kap a nyitáshoz , tehát ennyit kell mérned, ha megy rá feszültség. Ha van rajta feszültség , akkor panelhiba , nézd meg milyen panel van benne , csinálj egy képet .
Adataim szerint Minisel 1400 van benne .

Üdv! Miki.

0

Lukovics László
Lukovics László picture

Üdv.

Azért annyira kezdő nem vagyok, nem saját a gép hanem javítom és már egy pár száz darabon tul vagyok. A panel a hibás ez biztos de ezzel a hibajelenséggel még nem találkoztam.
Egy Minisel 1600 van benne, ezeknél sznte 90 százalékba a motor triak meg a Greetz megy tönkre, ennek is cserélni kelett miután már normálisan forgatta a motort az elektronika, viszont amikor kezd centrizni és emelkedik a fordulat egy bizonyos fordulatnál áramot kapnak, már azokat is cseréltem amik a szelepeket kapcsolják ugyhogy azt is kilehet zárni mást mindent mértem de jónak tünnek.

Üdv. Laci

0

kolya61
kolya61 picture

Kedves Laci !
Semki sem kételkedik a tudásodban , de a processor algoritmusa az fix , ezen változtatni nem igazán lehet !
Tehát kellene egy végleges diagnosztika . Távolról nem igazán tudok segíteni , ha nem tudom , vagy nem is értem a hibát .

Üdv! Miki.

0

Lukovics László
Lukovics László picture

Üdv.
Nem a tudásom a lényeg hogy van e vagy nincs az most mellékes, csak azért irtam hogy ismertessem, hogy az alapvető méréseket már elvégeztem, a szelepeken is a viz nem azért jön mert beragadtak mert rendesen nyitnak meg zárnak amikor kell egyetlen idő kivételével amikor centrizik, ugyanis akkor is kinyitnak kb akkor amikor a motor olyan 3-400-al forog, előtte nem, ahogy kezd a motor felpörögni a szelepek végig kinyitnak amig centrizik, csak majd ha felment közben a vizszint a gépbe akkor megint leáll a centrifuga és a szelepek is elzárnak. Ettől jobban leirni nem tudom a hiba jelenséget.

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Laci !
Értem a tényállást !
Ez sowt hibára utal, de lenne még egy lehetőség a hiba felderítésében.
Ha a centrifugálás közben nyitja a szelepeket és megjelenik a nyitófeszültség a tekercseken , akkor a programkapcsoló is lehet hibás, vagyis deformált ! Létezik olyan ,hogy ha kevés ruha van a gépben és nagy fordulaton van a centri , akkor egyszerűen szétszakítja önmagát és van olyan , hogy a programkacsoló elhajlik, deformálódik és nem azokat a funkciókat kapcsolja amelyeket kell ....
Üdv! Miki.

0

Lukovics László
Lukovics László picture

Igen ezeknél szokott olyan lenni hogy maga a programválasztó nem a kiválasztott programot végzi deformálódás végett, de ez a centrit csinálja mert centrizik rendesen, ha pedig egy programm ezeknél el van inditva utána már nem lehet változtatni rajta még véletlenül sem tekerhetem akárhova csak ha törlöm a programot, ha erre érteette azt hogy szétszakitja önmagát. Ez inkább olyan jelenség mintha valami átvezetne mikor a motor nagyobb terhelést kezd levenni a panelen keresztül, csak hát nyugalmi állapotban ez nincs ugyhogy hiába mérem az alkatrészeket benne azok jók.
Amugy hová valósi, merre lakik?? ha lehet ilyet kérdezni.
Üdv. Laci

0

kolya61
kolya61 picture

Szia Laci !
Én Ukrajnában élek , de szerintem magyar vagyok . :lol:
A programkapcsoló tud csodákat művelni, viszont csak akkor, ha deformált . Ez a típus nem hajlamos a program hibára . Nem tudom elképzelni, hogy esetleg a Minisel 1600 ilyen hibát tud produkálni és két szelepet nyit egyszerre . Mérni kellene , azt meglátjuk .

Üdv! Miki.

0

Lukovics László
Lukovics László picture

Üdv.

Én is Magyar vagyok, viszont én is Ukrajnában élek azért kérdeztem mert volt egy olyan érzésem hogy ide való, amugy Jánosiban lakok.
Én sem találkoztam még ezeknél programhibával pedig már sokat javítottam ugyhogy marad a mérés vsgy inkább az alkatrészek cseréje mivel csak ha a motor terhelve van akkor jön ki a dolog, ha üressen centrizik még akkor is jól müködik, azért köszonom az eddigi segitséget.
Üdv. Laci

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
Akkor nem vagyok messze , mert én meg Kaszonyban vagyok .
Ha látnám a mosógépet , egyszerűbb lenne , sokan járnak hozzám Jánosiból, nem csak mosógépekkel kapcsolatban .
Majd meglátod , mit tudsz kihozni belőle, ha nem sikerül , megadom a telefonszámomat és elhozhatod a gépet , az ilyen hibát nem igazán lehet távirányítósan javítani.
Látom fent vagy a faszbukon , minnyá írok Neked . :D

Üdv! Miki.

0

zoli710802
zoli710802 picture

Sziasztok Mesterek!
Ezeket a hozzászólásokat olvasni valami gyönyör! :super: .
A szakmai részét meg Sanyó már leírta amit akartam, én mondjuk forrasztásokat vagy elvékonyodott vezető sávokat gyanúsítanék az esetleges feszültségesés miatt.

Sok sikert!
Üdv: Zoli

0

Sponsored links