You are here

HAIER MS-1260S mosógép lúgszivattyú

Szép napot!

A fent említett mosógép szépen végigmos mindegyik programon. A gondom vele csak az hogy a szivattyú ürítésnél folyamatosan forog, nem vált pumpálásra. Próbáltam már a kifolyócsövet is leengedni, ilyenkor még kis víz jött belőle, de a szivattyú teljes fordulaton forog tovább /szörcsögő hangot ad/. Károsíthatja ez a szivattyút? Mi szabályozza a pumpálást?

Comments
Óvári István
Óvári István picture

Már kitakarítottam az üsttől az egész rendszert. Szivattyú,és a szennyvízgégecső is cserélve lett! A víz normálisan távozik, centrifuga is rendesen elindul.. Csak az aggaszt hogy mikor kiürül a szennyvíz, a szivattyú folyamatosan pörög tovább /szörcsögő hangot ad/. .. tehát nem vált át ritmikus pumpálásba /régebben normálisan működött/! A szivattyút valami elektronika szabályozza /vízszintszabályzó/, vagy a víznyomás a szivattyúházban?
..csak félek hogy az új szivattyú víz nélkül tönkremegy.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

"ritmikus pumpálás"...én értem mit értesz ezalatt. Emeld magasabbra a kifolyócső végét, és újra megjön a "ritmusa". Az utolsó adagnyi vizet "lötyögteti" ide-oda...

Üdv.: uniman

0

Óvári István
Óvári István picture

..erre a "lötyögtetés"-re gondolok! A vízszint nyomásszabályozója adja elektronikán keresztül a jelet hogy a szivattyú ne forogjon folyamatosan hanem csak lötyögtessen?
A 6kg ruhában jelentős víz gyűlhet össze. Mi szabályozza hogy megtelt ismét az üst alatt lévő gumicső, és megint teljes fordulaton kell járatni a szivattyút? Csak mert centrifugálás közben nem távozott el megfelelően a víz, és a program végén vizes maradt a ruha! E miatt cseréltem a szivattyút, és a gégecsövet! Volt olyan eset is hogy a régi szivattyú nem nyomott ki egy csepp vizet sem, ilyen esetben a kád széléről le kellett emelni egy vödörbe.. Na ezt untam meg..
A régi szennyvízcsőben volt egy szűkítés. Az újban nincs, de gondolom a szivattyúházon lévő kifolyócsatlakozó belső keresztmetszete ezt a célt szolgálja.

0

uniman
uniman picture
***

Hello.

E "lötyögtetés" közben a szivattyú állandóan forog! Csak mikor elfogy a víz és levegő kerül be a szivattyúba, azt nem tudja "kinyomni"...ezért az utolsó adag víz "visszazuhan" a szivattyúházba és kezdődik a újra előlről a következő "lötyintés" művelet...
A szivattyú pedig folyamatosan forog,amíg pl. a centifugálás zajlik... ürítésnél pedig addig forog, amíg a vízszintkapcsoló nem érzékeli, hogy a vízszint nulla...

Üdv.: uniman

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

A tisztitó nyíláson keresztül nem lehet kitisztítani? Esetleg csak ennyi a hiba. Ha nem sikerül, akkor szerelőt kell hívni! Valahol máshol lehet a dugulás, de lehet maga a szivattyú is hibás.

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

kolya61
kolya61 picture

Szia !
"A gondom vele csak az hogy a szivattyú ürítésnél folyamatosan forog, nem vált pumpálásra." Ezt a mondatot lefordítanád magyarra . :hmmm:
Nem igazán értem, mi a hiba . Ha forog a szivattyú , akkor kell hogy ömöljön ki a víz is belőle , ha nem jön ki víz, akkor eldugult, lehet az üst aljában eltömődött a gégecső, amelyen a szivattyúba folyik a víz . Ha szörcsög a szivattyú , akkor nincs benne víz , ilyen hangot csak akkor adhat , amikor kiürítette az üstöt .

Üdv! Miki.

0