You are here

Playstation 2 SCPH-30004 csak PS1-es játékot fogad el

31 posts / 0 new
Last post
okoska
okoska picture

Sziasztok!

Problema a cimben: Playstation 1-es jatekok remekul mennek a gepben, de PS2-es jatekot es DVD-Movie-t nem indit el (bar megfelelo fejbeallitas utan legalabb a browser-ben felismeri a tipusukat)
fejcsere mar megvolt, de a jelenseg meg mindig ugyanaz :(
(igy ertelemszeruen sem a fejpozicio valtoztatasa, sem a lezerfesz novelese sem segitett)

van esetleg valakinek meg egyeb otlete?

Comments
okoska
okoska picture

nekifutok meg egyszer, szetszedem es osszerakom, az be szokott jonni...
esetleg ha valakinek van otlete, orommel fogadom :)

0

CodeKiller
CodeKiller picture

Üdv,
Egy buta kérdés, de a Régió-kódok stimmelnek?? (mint mondtad, ebay-es játékok..)
Másik: Van-e benne 'okosítás'? Ha az nem jó, vagy valami kóddal kell használni, az is okozhat gondot.

Ahogy city217 kolléga javasolta, az indulás tényleg sok mindent elárul: sokat küszködik-e amíg beolvassa? A sín-magasság macerálását nem nagyon ajánlom, azt gyárba belőtték, jónak kell lennie. Viszont a fej-magassággal lehet próbálkozni.. de ha a lemezt látja, akkor más probléma a valószínű.
Mit csinál, mikor a browser-ből próbálod indítani a lemezt? Ki megy-e a szélére a lézer, mielőtt feladja? (akkor valsz elállítódott a sín-magasság/dőlés)

Optikai rendszerek mindig bizonyos tűréshatárok között működnek, ha ebbe a sávba beletalálsz, akkor már a "finombeállításokat" a szervók végzik.
Esetleg ha van valami komolyabb (10/20MHz+ ) szkópod, az eye-pattern jelre rákötve lehet aprólékosan beállítani.

0

petyka2
petyka2 picture

A leírás alapján fejdöglött. Biztos jó optika került bele?

0

okoska
okoska picture

vadonat uj (en szedtem le rola a vedoforrasztast) szoval jo kell hogy legyen
raadasul atomra pontosan az a hibajelenseg mint a regi fejjel...

megprobalom megeroszakolni a regi fejet (feltekerni a lezerfeszt), minden mindegy alapon...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Mivel az adathordozó ugyanaz, csak a tartalma más, szerintem szoftwerbibi.

Üdv: Jácint

0

okoska
okoska picture

milyen adathordozora gondolsz?
csak CD-t eszik (PS1-es), sem DVD-t (akar jatek, akar film), sem PS2-es, 'kek' CD-t nem hajlando megnyitni (bar a tipusat azonnal felismeri mindegyiknek)

0

Jaca
Jaca picture
****

Aha!
Szóval csak CD-t eszik, DVD-t nem. Így már értem. Lemezmagasság is okozhat ilyet, nem csúszott lejjebb a tányér a motoron?

Üdv: Jácint

0

okoska
okoska picture

koszi a tippet!
esetleg otlet, javaslat, nemi kis tipp a javitashoz? :)

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!
Emeld meg a tányért egy milimétert, és tizedenként lejjebtolva próbálgasd. Az eredeti helyét mérd meg!

Üdv: Jácint

0

szarvasember
szarvasember picture

Hi Jácint!

feladod a srácnak a leckét:)

Üdv.

0

okoska
okoska picture

a lecke nem baj, szeretek tanulni
ami azt illeti, mar a fejcserebol is sokat tanultam, aminek orulok is, mindig is erdekelt hogy hogyan mukodnek a dolgok :)

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia Jácint!
Jó munkát, kitartást... :)
Üdv Tibi.

0

okoska
okoska picture

oszinten szolva nem tudom hogy melyik tanyerra gondolsz :oops:
talan az amelyik kozepen elkapja, es tartja a lemezt?
bocs ha nagyon tompika vagyok :)
gondolom lesz erre is valamilyen poti vagy tekerentyu

amugy meg kell mondjam, ilyen otvar kinai filleres hulladekot, mint ez a PS2, nem sokat latni (a belsejere, ill. a technikai megvalositasokra gondolok). neveloapam, aki a kontinensen elerheto osszes szutykot mar latta belulrol, szinten meglepodott mikor meglatta...

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia!

Arra a tányérocskára gondolok, ami középen van a lemezt forgató motoron. Ez határozza meg a lemez fejtől való távolságát. Hiába van fókusz a fejen, ha alaphelyzetben nem látja jól a lemezt, akkor nem nagyon akar foglalkozni vele.
De jó tipp a motorcsere is.

Üdv: Jácint

0

okoska
okoska picture

Szia!

Ertem, akkor jora gondoltam :) De a fej fuggoleges poziciojat tudom allitani a talca mogott levo feher tarcsaval, ez onmagaban meg keves?
Koszonom a tippeket!

MOD: teny, hogy a lemez nem porog tul gyorsan, legalabbis a szamitogepekben hasznalt olvasok sebessegetol (meg a kimondottan lassuaketol is) szemmel lathatolag erosen elmarad

Udv:

okoska

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Dezsavüm van. Hol vagy gzsbl?? :falfej:
Üdv! Kalex

0

okoska
okoska picture

jovanna :P
tudom hogy hott amator vagyok, es nem is szenvednek ezzel, ha a szerelo nem kert volna el 4000 ft-ot azert hogy feljebb emelje az olvasofejet, ami utan persze meg mindig nem tudom erdemben hasznalni a gepet. nem fogok neki egy rakas penzt fizetni azert, hogy ne csinaljon semmit, BPesten meg rengeteg idom menne el a szervizbe cipelessel, ami megint csak nem kis osszeget jelentene (marmint az idokieses miatt)
szoval ha lehet inkabb megcsinalom en, mindenki jobban jar (leszamitva a szerelot...)

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia okoska!
"zoval ha lehet inkabb megcsinalom en, mindenki jobban jar (leszamitva a szerelot...)" ...és az áldozatot... :yes:
Üdv Tibi.

0

okoska
okoska picture

nezd, van harom lehetosegem:

1) elviszem arrol a szerelohoz, akirol tudom hogy nem ert hozza, atver, es elker egy rakas penzt ami utan meg mindig nem lesz hasznalhato a gep

2) legkozelebb mikor megyek Pestre, elviszem magammal, raszanok kb. 2-3 orat (amit a munkaidombol, igy a fizetesembol veszitek el), 2 BKV jegyet plusz a munkadijat, es addig nem jatszunk

3) megprobalom en megoldani. tekintve hogy a fejcsere is gond nelkul sikerult, annyira hulyenek nem tartom magam, egyszeruen nem csinaltam meg ilyet, ennyi. ha nagyon muszaj szetszedem es megprobalok rajonni egyedul a mukodesere, de ha valaki par mondatban segit, lenyegesen egyszerubb es gyorsabb lenne...

tudom hogy idegesito full amatorokkel szenvedni (mas forumokon csinalom en is epp' eleget a masik oldalrol), de alapvetoen azert van a forum hogy az ember segitseget kerjen olyanoktol, akik profik

annyit meg, hogy ha netan annyira elcsesznek valamit, hogy kart teszek a konzolban (amire azert nincs komoly esely, tekintve hogy nagyon (talan tulsagosan is) ovatos vagyok), es alkatresznek eladom, majd veszek ujat, meg mindig kb. ott vagyok anyagilag, mintha szervizbe viszem es megjavittatom...

0

polonkay
polonkay picture

Szia

Tudod,egyetértek tibibalog-gal,nem azt kell megfizetni,hogy a mester kicserélt egy 20Ft-os alkatr alkatrész,hanem tudta hogy melyik alkatrészt kell kicserélni! Ezért vannak a különböző szakmák.

Bocs:polonkay

0

okoska
okoska picture

Szia!

A problemam nem ezzel van, hanem azzal, hogy ugy elker tobbezer forintot, hogy a gep meg mindig nem jo. Ha visszaviszem, megint csinal rajta valamit, amitol mondjuk valamivel jobban mukodik, de meg mindig nem tokeletes. Ha a sztori az lenne, hogy elviszem, o ezert a 4000 ft-ert TENYLEG megcsinalja, nem is lenne semmi gondom, orulnek neki. Csak sajnos baromira nem ez a felallas...

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia okoska!
Ez utóbbi hozzászólásod is több sebből vérzik.

1) Köszönés.

2) Nem árt, ha használod ezt a gombot (nem harap :) )

3) A szerelőnek ne fizess addig, amíg nem jó a készülék.

4) Egy olyan bonyolultságú készülék, mint a PS2 működésének megértéséhez nem elég azt nézegetni (nem lendkerekes autó).

A "profik" természetesen segítenek bárkinek, de az egyetemre is utána szoktak felvételizni, miután az óvodát kijárták...(tányérmagasság állító potméter...)
Remélem nem bántottalak meg, mert nem ez volt a szándékom.

Üdv Tibi.

File csatolás: 

0

okoska
okoska picture

Szia!

Bocs, nem tudtam hogy itt minden postban illik koszonni, mashol megszoktam az ellenkezojet :)
Nagybetukre is megprobalok figyelni, becsszo (az ekezetek hianya is zavaro? ha kell, tudok csinalni, de mivel a kiosztasom US-re van allitva minden gepemen, igy ez nekem lenyegesen gyorsabb, foleg hogy OSX-en par karakter eleg elmebeteg helyen van a magyar kiosztason)
A szerelohoz a parom vitte a gepet (aki nyilvan oda sem adta volna ha nem fizeti ki), o is hozta vissza, en meg egyreszt utalok reklamalni, masreszt nem akarom ide-oda cipelgetni, foleg hogy az emlitett szerelo tutira leakasztana minden alkalommal 4-5e ft-ot valami ujabb javitasra hivatkozva. Akkor mar inkabb maradok a mindenki altal megbizhatokent emlegetett szerviznel, ha muszaj.
Alapvetoen nem az egesz PS2 mukodeset akarom megismerni, hanem az olvaso mechanikajat, ami azert nem urtechnika.
Ovoda? Nekem kb. ez az ovoda, marmint amit most csinalok :) Mint mondtam erdekel a dolgok mukodese, de sajna idom es energiam nincs tanfolyamokra, kulon muszereszsuliba jarni, es oszinten szolva ANNYIRA nem vonz a dolog, a mostani munkamat jobban szeretem, kozelebb is all hozzam.
Termeszetesen nem bantottal meg, tokeletesen megertem amit mondasz.

Udv

okoska

0

tibibalogh520
tibibalogh520 picture
***

Szia okoska!
Először is, nagyon örülök, hogy ilyen pozitívan állsz a "kioktatásnak tűnő"(pedig nem az) kérdésekhez. :yes:
A "..............." nevű topikba beleolvasva, láthatod, hogy nem mindenki veszi hozzád hasonló hozzáállással az "akadályokat" a Tanya szokásait illetően.
Természetesen, a nagybetűk megfelelő használata elvárt dolog a Tanyán, de az ékezetes betűket is jó néven vesszük, hiszen ha belegondolsz ne a segítségnyújtóinak kelljen "feladványt" megfejteniük a kérdező kényelme érdekében...

A szerelővel kapcsolatban azt tudom javasolni, hogy vidd vissza neki, és mondd, hogy ugyan az a hiba áll fent, amivel előzőleg oda vitted.
Természetesen, ilyen -vitás- esetekben, a helyszínen (a szerelőnél) kell alaposan tesztelni a készüléket, és csak azután fizetni.

Üdv Tibi.

0

okoska
okoska picture

Szia Tibi!

Köszi :) Azon nem szoktam megsértődni ha valakinek igaza van.
A szerelővel egyrészt annyi a gond, hogy a javítás óta azért jópár hét eltelt. A sztori az, hogy a PS2 csak üldögélt a szekrényben sokáig magányosan, a ritka alkalmakkor, mikor játszani akart a Zasszony vagy én, használtuk a PS1-et. Aztán kitaláltam, hogy ha már ott van, akkor legyen értelme is. Viszont a lemezek közül elég sok nem ment vele. Így került a szerelőhöz, aki visszaadta azzal, hogy megcsinálta, ki is próbálta, működik. PS1-es játékok valóban mentek is rajta rendesen. Egy-két héttel később vettem e-bayen két PS2-es játékot, és mikor azok megérkeztek, akkor derült ki hogy egyik sem hajlandó működni. Szóval ennyi idő után azért necces visszamenni azzal hogy mégsem jó.
Az itt leírtak alapján valószínűleg ay lesz, hogy ha legközelebb Pesten járok, elzarándokolok vele a szervízbe, ahol gondolom motort cserélnek benne aztán végre ez is le lesz tudva :)

0

Tranzix
Tranzix picture

Szia, halgass Tibi -re és oda vigyétek vissza a pároddal együtt, ahol javitották. :oke: Az mindegy, hogy mikor derül ki a hiba, fizettél a javitásért!
Legközelebb, ne a pároddal vitesd szerelőhöz, mert a nőket előszeretettel átverik (tisztelet a kivételeknek!) :)
Üdv: Tranzix

0

okoska
okoska picture

Szia!

Lehet hogy az lesz, majd meglatjuk. Azert sem viszem oda szivesen, mert mint mondtam az oreg irtozatosan lehuzos, azt direkt megkerdeztuk mielott odavittuk a gepet, hogy mennyi lenne egy fejcsere, amire azt mondta 20-25ezer ft!! Mindenhol mashol feleannyiert megcsinaljak (arrol nem beszelve hogy ennyiert mar kapok masik konzolt).

0

city217
city217 picture

Szia.
Ha még mindig fenn áll a címben szereplő hiba, akkor cserélj motort a szerkezetben. Ja és a szánkót mozgató motort is nézd át, egy kis kontaktspray lehet megoldja a hibát. Nem pörög fől rendesen a lemez, szerintem.
Üdv.

0

okoska
okoska picture

Szia!

Koszi, a szanko rendesen megy (azt meg a fejcserenel rendesen megpucoltam, biztos ami biztos alapon). A motor hibaja okozhatja azt, hogy a CD mukodik de a DVD nem?

0

city217
city217 picture

Igen, és ez az első tünete. Ha tudod nézd meg a lemez indulását, már az sokat elárul. Ha nyegvenyelős akkor ne is gondolkozz tovább.
Üdv.

0

Sponsored links