You are here

HP Pavilion dv7 laptop audio kimenet

Sziasztok!

Korábban regisztrált felhasználó voltam az oldalon (chris76 néven), de egy jó darabig nem léptem be és törölt a rendszer :( Teszt és ismerős híján pedig esélyem sincsen az újraregelésre.

Egy problémára viszont sürgősen keresem a megoldást és nagyon örülnék egy hozzáértő véleménynek, tanácsnak. Adott egy HP Pavilion dv7-es laptop, amelynek audio kimenetét egy erősítőre (2 darab RCA bemenet) szeretném kötni. A laptop előlapján van 3 darab, elvileg 3,5 mm-es Jack aljzat, ebből a bal szélső a mikrofon, a másik kettő között ott a fejhallgató piktogram, tehát feltételezem, hogy ezek szolgálnak hang kimenetként. De pontosan hogyan? A legtöbb laptopnál / hangkártyánál 1 darab sztereó Jack aljzat van e célra, úgyhogy nem tudom, mi lenne a bekötés ez esetben. Ez most két darab 3,5 mm-es mono csatlakozó, vagy egy headset csatlakoztatható hozzá és mindkét dugaljból jel jön? Vettem sima 3,5 mm-es sztereó Jack dugót, de bele sem bírom nyomni, félúton megakad és szorul ezerrel.

Kérlek segítsetek, milyen csatlakozó való ide és milyen bekötéssel? Nagyon szépen köszönöm előre is!

Esetleg ha valaki, pl. az admin meg tudna szánni egy meghívóval, annak is nagyon örülnék. E-Mail címem: thalersee@freemail.hu Ha kell, kitöltöm a tesztet, vagy másképpen küldök igazolást arról, hogy nem vagyok láma (ipari elektronikai technikus + villamosmérnök végzettségem van).

További szép napot kívánok mindenkinek!

Üdv:
Chris

Comments
Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Hi!
Írj Pihének. Ő tud újra aktíválni. kódolt mail: elektrotanya kukac gmail pont com

A laptopodnak meg olvasd el a kézikönyvét:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/manualCategory?cc=hu&dlc=hu&lc=hu&pro...

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

chris76
chris76 picture

Szia!

Köszönöm a tanácsokat! Már szól a rendszer, és a regisztrációm is újra aktív :)

Üdv:
Chris

0

Boldogblog
Boldogblog picture

Szia!

Szívesen. Köszönd Pihének!
Nos, mi volt a megoldás?

Szégyentelenség és gyalázkodás! Mivé fajultak a világ csodái... (Boldogblog)

0

chris76
chris76 picture

Szia!

A két 3,5 mm-es aljzat végül is fogadja a Jack-dugót, csak erősebben kellett belenyomni. A kettő közül bármelyikbe dugom bele, ugyanúgy szól a mini-hifi, a belső bekötést még nem egészen vágom. Azt gondoltam volna, hogy a "kétdugós" headset egy mono mikrofon és egy sztereó fejhallgató csatlakozással rendelkezik, ha valaki e téren felvilágosítana, érdeklődve hallgatnám. A lényeg persze az, hogy szól a cucc rendesen, már nem a laptop hangszórójából cincognak a filmek meg a zenei koncertek :)

Üdv:
Chris

0