You are here

CXA2165

Üdv Kollégák,
egy Cxa-val gyűlt meg a bajom. Olvastam, hogy hatalmas rutinnal bírtok a témában. Segítséget szeretnék kérni a következő jelenség megoldásában: Már egy éve cseréltem a saját Planomban egy Cxa-t mert kapcsolgatott. Akkor kiagyaltam a dolgot, de elég sok időbe került.Most megint megadta magát a jelenség azonos,de nem indul el rendesen soha csak ha melegítem, sőt ha leállítom a fűtését akkor megint kapcsolgat. Gondoltam csere ismét. HQ-tól vettem most. Csere után képvisszafutás csíkok kék háttérrel. Ha van valakinek ötlete megköszönöm hátha megúszom a hosszas egerészést. Köszönettel: T.Tamás

Comments
öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Szia.Tamás!
Azért a rutin nem ilyen egyszerű. Először is kellene tudni milyen az alaplap, oszcillosszkóppal vizsgáltad-e?
Külömböző sasszékban más, más munkapontban dolgozik. A "csöves világ" reneszánszát éli, de
ide külön fűtést eszkábálni, szerintem nem megoldás. Én ami kapcsolgatós boxal találkoztam az
kvarc hibás volt.

0

T.Tamás
T.Tamás picture

Szia, köszönöm válaszod! Közben megoldottam a dolgot. A szkóp nem került bevetésre csak a jó öreg Ohm tv. Találtam két láb között teljes rövidzárt, olyan ami még 30szoros nagyításban sem látszott. Valami "óncica" lehetett. Leszippantottam az ónt, újraforraltam és jó lett. Viszont aggaszt egy kicsit, hogy miért pusztult meg ilyen hamar. Megmértem az összes egyenszintet és minden OK.
A kvarc dolgot nem tudom elképzelni, persze előfordulhat, de itt teljesen tutira lehetett bizonyítani az ice hibáját. Bekapcsoltam-kapcsolgat-fűtöttem a felületét -ment szépen- fűtés ki- kapcsolgat újra. Megdönthetetlen. Első körben én a memóriára gyanakodtam és akkor szkópoltam is, de minden kerek volt.
Mégegyszer köszi + Boldog Karácsonyt!

0