You are here

Samsung LCD SyncMaster 940 N monitorhiba

A gép bekapcsolása után a monitoron a kép eleinte 10 perc, félóra, majd egy óra múlva jött be. Közben rájöttem, hogy ha a monitor nincs rácsatlakoztava a gépre és úgy kapcsolom be a monitort és hajszárítóval kb. 5 percig fűtöm a monitoron bejön a kis ablak majd kb. 1 perc múlva a gépet rácsatlakoztatom, bejön a kép és tökéletesen működik a monitor.
Kérdés: mi lehet a hiba?

Comments
uniman
uniman picture
***

Hello.

Ha benne van a "hírhödt" NOVATEK chip...

BUÉK!: uɐɯᴉun

0

city217
city217 picture

Szia.
Én most megspórolok neked egy rácsatlakozás és úgy melegítsd akkor is be fog indulni. Azt nézd meg hol kell melegíteni hogy....., utána hűtsd le és ha leáll akkor ott a hiba. De azért nem árt a tápban a kondenzátorokat cserélni a szekunder oldalon.
Aztán pár kérdés: összerakva melengeted, fel vagy készülve a szétszedéshez?
Üdv.

0

Grabicza József
Grabicza József picture

Persze összerakva, minden reggel a monitor csak a hálózatra van kötve és a szellőzőrácson keresztül fújom be a meleg levegőt. A LED égő folyamatosan kéken villog és amikor eléri az üzemi hőmérsékletet, az égő folytonég és megjelenik a Signal-jel a képernyőn. A már bekapcsolt számítógéphez 1 perc múlva csatlakoztatom a monitort. A kép tökéletes, egész nap működik. :)

0

city217
city217 picture

Szia.
Nincs más hátra szét kell szedni. Hoztam egy videót az segít és azon a nagyobb panelon látható púpos kondikkal fogsz te is találkozni. Neharagudj nem tudom mennyire vagy jártas ilyen dolgokba, ha sértő akkor szólj nyugodtan. :)
http://www.youtube.com/watch?v=s0FTqTDAAAM
Üdv.

0