You are here

Meghívó kérése

Üdvözletem, szervusztok!
Már néhány éve nyugdíjas korban levő elektrotechnikus vagyok, aki még a csöves világban kezdte a szakmát. Dolgoztam szervizekben, átéltem a tranzisztoros, majd IC-s világot, javítottam Sokol rádiót, videomagnót, kamerát, cd lejátszót, meg ami a kezem ügyébe került. Ma már nyugdíjas vagyok, csak a saját dolgaimat javítgatom, már amit lehet, vagy amit tudok.
Régóta olvasgatom az Elektrotanyát, érdekel ma is a szakma. A fiam is ebben a szakmában dolgozik, elektromérnök. Ő regisztrált itt, most én is szerettem volna, de látom, a regisztráció fel van függesztve. Lehet, én is tudnék nagy ritkán valamit hozzátenni az itteni tudáshoz, ezért ha az itteni "öregek" közül valaki úgy gondolja, hogy elférek itt, és küldene egy meghívót, nagyon megköszönném.

Baráti üdvözlettel:
Öreg szaki

Email: furimuri mailbox hu

Pages

Comments
Péter7
Péter7 picture

Sziasztok! Szerettem volna regisztrálni, már 2 sikertelen teszt után vagyok, pedig keresgéltem válaszokat neten, amit nem tudtam. Nem vagyok villamosmérnök vagy hasonló, igazából egy gyári autórádió (Seat Aura CD) kódja miatt kértem volna segítséget, mivel a volt tulaj nem adta hozzá a kódkártyát. :( és így én kínlódhatok beszerzésével. Hobbielektronika.hu-n törölték témám, elektronline nem kaptam választ, ebben az oldalban láttam a legtöbb lehetőségek, mert itt keresés alapján sok ilyen témát láttam. Neten is hiába keresgéltem, ehhez a típushoz nem találtam megoldást. Csak itt meg nem egyszerű regisztrálni.

0

zsugori
zsugori picture
***

Szia
Hamarabb veszel bele mást,mint keresgélsz utána.

0

SzBálint
SzBálint picture
****

szia: regisztrációval sem jutsz előbbre ilyen ügyben

Bálint

0

Gabex
Gabex picture

Nem semmi, ide nehezebb bejutni mint a pentagonba! :) :) :)
Igy nem is merészkedek porszemként regit kérelmezni. =)

0

zoli710802
zoli710802 picture

Szia Gabex!

Kétféleképpen is be lehet kerülni: http://elektrotanya.com/?q=dotest
Vagy küld neked valaki meghívót. "Lásd kivel van dolgod..." Szabó bakter Indul a bakterház.
Küldök neked egyet!

Üdv: Zoli

0

Gabex
Gabex picture

Á, köszi nem kell mivel én csak egy kis mekelek vaok! :)
Csak olvasgatam itt pár hsz-t és 1 pl megütötte a szemem! :D

0

DINO54
DINO54 picture

Szia !
Nem vaok hanem vok. De mindegy.. Veled is csak többen vagyunk. Már mint itt a földön.
Üdv. Laci
Jöhetnek a simizők!

0

SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: ráadásul meg kell tanulni magyarul, vagy a fordítót kell használni.

Bálint

0

Gabex
Gabex picture

Oh, a lelkembe gázoltál! :D :D :D

0

Jaca
Jaca picture
****

Szia Laci!

Jaja, úgy csak az agy a különbség.

Üdv: Jácint

0

Nagy Istvan
Nagy Istvan picture

Tiszteletem!
Sajnos huzamosabb ideig tartó egyébb elfoglaltságom miatt inaktiv lettem az oldalon, emiatt nem tudok többé bejelentkezni, kérném valaki segítségét hogy újra jelen legyek (elPite)

Köszönettel,
István (elPite)

0

gyuri50
gyuri50 picture

Szia István!
Ez neked is szól!
" Szia Tamás!
Nem ez a módja, nem kell újra csatlakoznod, mert nem törölték a tagságodat, csak inaktivitás miatt a gép felfüggesztett.
Csupán rehabilitációt kell kérned Pihétől az elektrotanyakukacgmail.com-ra írt mélben.
Üdv: Fülesmester 2014-06-14 10:45 Válasz ID:261710 REF:261709 "
Üdv :Gyuri

0

Lalalala
Lalalala picture

Sziasztok!
Egyszer, jó pár éve regisztráltam már erre az oldalra, de most sehogy sem tudok belépni. Új jelszó kérésére a rendszer nem ismeri fel sem a júzernevet, sem az e-mail címet, de ha megpróbálok újra regisztrálni, akkor közli hogy ezen az E-mail címen már van regisztráció. (sőt, a mostani írásomat is visszadobta, azzal az üzenettel, hogy a megadott név (Laca13) már foglalt a webhelyen. :)) Mit lehet tenni hogy ismét be tudjak lépni?
Üdv,
Laca13

0

pihe
pihe picture
*****

Szia,

Reaktiváltam a fiókod.

0

Lalalala
Lalalala picture

Szia!

És igen!!!!
Köszönöm és megemelem a kalapomat! Ugyanis amíg én a válaszomat körmöltem az "illedelmes" kollegának addig te reaktiváltad a fiókomat. Örülők hogy nem kellett csalódnom, hogy ez a közeg mégsem csúszott le!
Természetesen elfogadom hogy változik a világ, csak az nem, hogy a jó dolgokat kidobjuk.
Üdv mindenkinek!

0

Kari
Kari picture
*****

Szevasz Laca!
üdv -ujra- a Csapatban-legy sokaig aktiv, s leld tovabbra is örömöd az elektronikaban(is)!
Kari

0

Laca13
Laca13 picture

Szia Kari!
Köszönöm az üdvözlést és a jó kívánságokat!
Engem már többször is az elektronikába merülés segített át nehezebb periódusokon.
Mindig ott rejlik benne a lehetőség!
Minden jót, neked is!
Laca13

0

uniman
uniman picture
***

Hello.
Rossz helyen kopogtatsz...másik helyen ez már ki van tárgyalva: http://elektrotanya.com/?q=hu/content/regisztracio-11#355848
A teszt helyett válaszolj az alábbi kérdésre! :
"Aki több mint fél évig ide se szagol, mi a bánatos "lószerszámnak" akar ismét tag lenni?"
Egyedül a -"kómába" estem legalább 7 hónapig- választ fogadnánk el!
Üdv.: Uniman

0

SebajTóbiás
SebajTóbiás picture
****

:oke: :taps:
ST.

0

Lalalala
Lalalala picture

Szia!
Köszönöm a szívélyes fogadtatást, bár ez számomra teljesen újdonságként hat elektrós körökben. Eddigi tapasztalataim szerint nagy többségben türelmes, segítőkész, jó humorú, jó fej emberekként ismertem meg őket. Persze én már régi bútordarab vagyok, így nem kizárt, hogy az eddig általam ismert, nagyra becsült, készséges jó fej szakik már alulról szaglalják Ibolykát, itt már csak az ezen tulajdonságokkal nem bíró darabok maradtak. Sajnálom. A kérdésedre a válasz, bár a maga formájában inkább csak saját magad jellembéli beállítottságáról ad némi információt, roppant egyszerű. Én, bár nem vagyok szakember, de szeretek az elektronikával foglalkozni. Megépíteni ezt-azt, vagy néha megjavítani egy-egy elromlott készüléket és elégtétellel figyelni ahogyan az épített készülék életre kel, vagy a nemrég még nem működő, újra teszi a dolgát. Szóval mi a "bánatos lószerszámnak"? Talán mert úgy gondolom, hogy az elektronika egy csodálatos dolog, és bár lehet hogy egyeseknek csupán kín, szenvedés és napi robot, de szerintem eszméletlen jó elfoglaltság. Nos, az e körökben számomra meglepő kérdésed szerencsére azért nem ért olyan mélyen, hogy eltántorítson az elektronikával való foglalkozástól, és azt sem hiszem el, hogy a szakik közül már csak a hasonló mentalitásúak maradtak, de hatására bennem is megfogalmazódott egy kérdés, és pedig hogy mi a "bánatos lószerszámért" akarnék én ilyenek közé keveredni?
Persze nekem válaszom is, illetve reményem is akad, ami az hogy talán nem lett mindenki ilyen.

0

GeorgeL
GeorgeL picture

Sziasztok!

Én nem kérek senkitől sem meghívót, csak azért írok, mert csak most fedeztem fel, hogy ebbe a fórumba tagsági nélkül is lehet írni és válaszolni. Már hónapok óta próbálkozok a teszt segítségével bejutni de mindig elvérzek, ma is próbáltam és a mai tesz különösen könnyűnek tűnt, és mégis elvéreztem.

Az egyik kérdésre csak a moderátorok figyelmét szeretném felhívni, mert arr a kérdésre több helyes válasz is van és véleményem szerint nem fair ilyen kérdéstől tenni függővé a tagságit.

Arról a tesztkérdésről beszélek ahol meg kell mondani, hogy melyik alkatrész lóg ki a sorból: kondi, dióda, trim poti és egy ellenállás.

Véleményem szerint az egyik helyes válasz a trim poti mert csak annak van 3 lába, (ezt választottam én ma) a másik helyes válasz a kondi, ugyanis csak a kondi tud feszültséget tárolni a másik három nem.

Tehát lehet, hogy amíg ez a kérdés része a tesztnek addig néhányan igazságtalanul fognak elvérezni ha épp nem a moderátorok által helyesnek ítélt választ jelölik be.

A másik kérdésem az lenne, hogy mi a különbség a különböző tagsági szintekben, már ami a felhasználói jogokat illeti:

1. aki nem tag
2. aki tag a teszt által
3. aki meghívás alapján lett tag

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
A helyes válasz a Dióda.
Mivel a Dióda üzemi körülmények között "nemlineáris" karakterisztikával rendelkezik.
Még a többi alkatrész az üzemi körülmények között lineáris.

0

Jaca
Jaca picture
****

Sziasztok!

Én is a diódása gondoltam, mivel az félvezető, a másik kettő pedig a passzív alkatrészek csoportjába tartozik. Ja, és volt még mellette egy induktivitás is.

Üdv: Jácint

0

pihe
pihe picture
*****

Szia Jaca,

Én is eképpen gondolkodtam (félvezető <-> nem félvezető). Véleményem szerint egy elektrotechnikai kérdéssorban ez az összefüggés illik ide legjobban. Nem pedig az, hogy hány lába van, illetve, hogy állítható-e. A töltéstárolós konteó már izgalmasabban hangzik, de nem nyert. Ne lássunk bele többet, mint ami, mert így előbb-utóbb kvantumfizikai tételek is képbe kerülnek.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
A helyes válasz attól függ, milyen halmazokat képezel.
1. A dióda, a beírtak miatt. (Bár a linearitásra vonatkozó állításoddal nem teljesen értek egyet. V.ö.: lineáris potméter, logaritmikus potméter, exponenciális potméter, kondenzátor feszültség/idő diagram)
2. A kondenzátor, mert energiatárolásra használható, a többi pedig nem.
3. A potenciométer, mert változtatható az értéke, a többieké nem.
4. A dióda, mert félvezető, a többi pedig nem.

Csupán a pontos kérdésre lehet pontos választ adni.

Üdv! Kalex

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Valóban. Én konkrétan arra gondoltam, hogy a ráadott változtatott feszültségre mit reagál.

0

Somotowczky Tivadar
Somotowczky Tivadar picture

Sziasztok!

Ez így nem igazságos... ha egy kérdésre több helyes válasz is van, akkor a tesztet szerkesztő(k) -nek kutya kötelessége elfogadni az összes helyes választ.NEM CSAK AZT AMIRE Ő(K) GONDOLTAK. Vagy akkor úgy vagy olyan kérdés(eke)t tegyen fel amire csak 1 helyes válasz van.

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Korán kezded a kötekedést. Csinálj egy új tesztet, és töltsd ki helyesen. Amennyiben úgy gondolod, hogy a megoldásod helyes volt, akkor írj egy levelet a elektrotanya@gmail.com címre és vázold a történteket, a megoldásoddal együtt. Az értékelést szoftver végzi, a levelet élő ember olvassa.

Üdv! Kalex

0

DINO54
DINO54 picture

Szia Kalex !
Megpróbálkoztam csak a kérdések (a mostaniak) nehézségének tesztelésével NEM a regisztráció duplikálásának szándékával. Az e-mail címem már nem fogadta el mint próbálkozást hivatkozva a korábbi érvényes regisztrációra. Csak egy akár egy szavas választ kérek: Lehetséges-e valamilyen módon "próbatesztet" kitölteni?
Üdv. Laci

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Kalex !
Nekem , vén szamár létemre , csak a második teszt sikerült . A Főnöknek írt levelem után , vettetek fel . Az eltelt hat év rendkívül tanulságos volt . " Jó pap holtig tanul . " Nagyon szépen köszönöm . Üdv varga jano

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Üdvözöllek.
A gépjármű teszt vizsgán is megvétózod a döntést?
Hiszen ott is van kétes kérdés/válasz és bocsánat a süketlenségért.

Laci

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
1. A kérdéssel kapcsolatban: van némi igazságod. A helyes az lenne, ha mind a két megoldást elfogadná a szoftver.
2. Aki nem tag, az nem tud a különböző fórumokra írni, illetve bizonyos fórumokat olvasni se. A 2-es és 3-as változat között nincs különbség. Amennyiben adsz egy e-mail címet, küldök egy meghívót.

Üdv! Kalex (moderátor)

0

GeorgeL
GeorgeL picture

Szia Kalex,

Hát lehet, hogy több válasz is jó a rendszer szerint de azt általában tesztekre kiírják figyelmeztetésként.
De ott már x-elni szoktak nem pedig rádió gombokat klikkelni.

A tagságit köszönettel elfogadom, az email címem rükvercben:

pumi.org {kukac} cio

Üdv,
GeorgeL

0

Lorant
Lorant picture

Sziasztok,

Szeretnek egy meghivot a regisztraciohoz, tud valaki segiteni.
lolekbolek8290@gmail.com

Koszonom szepen

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Működik a teszt: http://elektrotanya.com/?q=dotest

0

Albert György
Albert György picture

Üdvözlet Mindenkinek!
Szeretem az elektronikát. Hobbiszinten építek is apró dolgokat! Nagy örm ha valamelyik kapcsolás elindul! Szeretnék tanulni informálódni ! Ha valaki küldene meghívót nagyon megörülnék neki!
üdv!

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Üdvözöllek.
Itt már próbáltad http://elektrotanya.com/?q=dotest&lang=hu ?
Ezenkívül hiányzik egy kódolt e-mail cím. Nincs hova küldeni!

0

Tamas77
Tamas77 picture

Üdvözlök mindenkit!

10 éve foglalkozom számízógépek szerelésével ill. Ingotmatikához köthető egységekkl.

Szeretnék e remek csapathoz tartozni ha lehet küldjetek egy meghivot .

Az amper legyen veletek

Tamás

Köszönöm. t.tamas77@invitel.hu

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Tamás77 !
Iscso ráz , mondja az orosz .
Üdv
jano

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Mikhez köthető "egységekk"???? (Mekk Elekkkkkk.....) Hihi.

Töltsd ki a tesztet. Én is kitöltöttem.
http://elektrotanya.com/?q=dotest

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Üdv. Tamás!
A szépírás nem, de a helyesírás itt szerintem alapvető követelmény.
Műszaki embernek is kellenek a magyar helyesírás szabályai.
T. Laci

0

t0mii93
t0mii93 picture

Sziasztok! Elektronikai technikus vagyok és sokat foglalkozok a javítással, szervizeléssel.
Régóta szeretnék az oldal tagja lenne, de nem lehet regisztrálni.
Ha valaki megsajnálna, akkor kérem küldjön egy meghívót! :D
Köszönöm!
Email cím: barnatamas1993@gmail.com

0

Gépklinika
Gépklinika picture

0

welding alt
welding alt picture

Szia!

Most látom a kérésed itt is jelen van. "Ha valaki megsajnálna, akkor kérem küldjön egy meghívót!" A topikodban leírtam elvárásom.

Üdv! welding alt

0

Nagy attila
Nagy attila picture

Én csak szeretek szét és összeszerelni dolgokat .néha sikerül is megjavitani.töbször e oldalnak köszönhetem.szeretnék regisztrálni hogy még többet tanulhassak.persze itt szakik vannak... Én még nem tudom a tesztet se hiba nélkül kitölteni. Üdvözlettel : attila. Email: attilas@centrum.sk

0

varga jano
varga jano picture
*****

Szia Attila !
Először szerintem sokat kell tanulni . Például úgy , hogy olvasod a fórumon megjelenő topikokat és hozzászólásokat . Utána az üzenőfalra elhozod a problémáidat és tanulod a válaszokban adott megoldásokat . Regisztráció nélkül két SM letölthető naponta . Szükség van a szakirodalom olvasására . Először az ember egy mindent javító , vagy legalábbis , mindent javítani szeretne , ember . Majd a választott területre szakosodik . Persze , hogy úgy kezdődik , hogy mindent szétszerelsz . Utána megpróbálod összerakni .Ha nem működik , akkor , hogy miért nem működik ? Sok segítséget fogsz itt kapni a tanyán . Én személy szerint arra kérlek , hogy először ne a 230V-os készülékekkel kezd ! Az áramütés veszélyes dolog .Az ember könnyen ott hagyhatja a fogát . Ne keseredj el , hogy a teszt még nem megy . Magyar közmondás :"Bele jön , mint a kiskutya az ugatásba . " Ha kéred , küldök neked meghívót . Írhatsz nekem a vargajanos53@gmail.com címre . Szeretném , ha először a műszaki problémáiddal keresnél meg ! Üdv jano

0

Kovács Tamás
Kovács Tamás picture

Sziasztok!
Tavaly még én is Tanya-tag voltam, de családi okok miatt külföldön tartózkodtam
és 6 hónap után felfüggesztésre kerültem.
Most ismét szeretnék csatlakozni, de a megadott e-mail címen nem lehetséges új regisztráció!
A kötekedők ( BB & city) kíméljenek!

Köszönöm : Tamás malachus@freemail.hu

0

Fülesmester
Fülesmester picture
*****

Szia Tamás!

Nem ez a módja, nem kell újra csatlakoznod, mert nem törölték a tagságodat, csak inaktivitás miatt a gép felfüggesztett.
Csupán rehabilitációt kell kérned Pihétől az elektrotanyakukacgmail.com-ra írt mélben.

Üdv:
Fülesmester

0

Kovács Tamás
Kovács Tamás picture

Szia Mester!

Köszönöm válaszod, csinálom!
Üdv Tamás

0

Beluch Péter
Beluch Péter picture

Sziasztok!
Nem tanultam e szakmát,teljes mértékben hobby javitgatásokat szoktam végezni saját magam illetve rokonoknak.Azért szeretnék regisztrálni,hogy hozzá értöktöl kérhesek tanácsokat tipeket.
Sikeres javitások esetén,megosztanám az oldalon. Stb.....
Elöre is kösszönöm.további szép napot mindenkinek..

0

Pages

Sponsored links