You are here

PIR mozgásérzékelő

ÜDV Mindenkinek !

Segítséget szeretnék kérni mert belefutottam egy ria hálózatba ahol igény szerint egy ajtó nyitás érzékelő plussz meg egy PIR érzékelő plussz kellene!!!!
Az ajtó érzékelő megy egy 24 órásba ez még nem akadály de PIR nemtudom hanyadik a zónán belül valmi (okos készítette) szeretném tudni nagyobb baj nélkül az érzékelő beköthető-e? ha rajz is van a káromkodás mellé azt is nagyon szívesen veszem! NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM a segítséget!
ktihom

Comments
SzBálint
SzBálint picture
****

üdv: ajtónyitás érzékelő (nyitó vagy záró) bármelyik riasztós boltban kapható, komplett PIR érzékelő pedig OBI, Praktiker stb. vásárolható.

Bálint

0

Ktihom
Ktihom picture

Tisztelt Bálint!

Köszönöm a gyors reakciót de lehet nem voltam elég pontos a segítség kérés tekintetében......
Igazából az érdekel zónánként hány darab PIR sorolható és hogyan sorosan vagy párhuzamosan kell bekötni az ajtó nyitás érzékelő sülyesztett reed nyitó a szabotázsvédelmi hurokba kötve........
nagyon jó, hogy valaki figyel az ilyen "elmebeteg" kérdésekre is!!!!!!
Köszönöm.............

0

Kalex
Kalex picture
*****

Szia!
Nem sok ismereted van a riasztószerelésben. Amennyiben mégis saját magad akarod a munkát elvégezni, akkor több infó kell a helyes válasz megadásához. Addig is:
1. A sorba kötött mozgásérzékelők száma igazából mindegy, ám célszerűségi biztonságtechnikai okokból 3-nál többet nem illik.
2. A soros vagy párhuzamos kötés az adott felhasználási feltételektől függ.
3. A nyitásérzékelő 24 órás zónába történő kötése csak olyan ajtónál javasolt, amit soha nem nyitnak ki üzemi körülmények között.

Üdv! Kalex

0

Ktihom
Ktihom picture

Kalex!

Igazad van csak a végzettségem v.v.r.szerelő, de úgy gondolta az én okos főnőköm ezt is meg lehet oldani úgy mint a villanyszerelést,,,,,,,,,,,
Át kell rágnom magam az egész rendszeren! Ha esetleg van rá érő időd nem bánnám ha tágitanád a felhasználási feltételekről való ismereteimet :::
kezdve az alapoktól ..........meg köszönöm ahogyan tudom.... KÖSZÖNÖM.........
Ktihom

0