You are here

Indesit witp 82

Kedves Szakemberek!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy INDESIT WITP 82 mosógépem .Az alábbi hiba üzenetet jelzi.

A kijelzőpanelen a 2-es és 4-es lámpa lassan villog míg az ajtózár gombja melletti led gyorsan villog.

Elkezdi a programot mos a dob forog aztán mikor a centrifugázna akkor elkezdenek villogni a ledek és megáll. Víz marad benne. Külön elindítom a szivattyúzást akkor kiszivattyúzza a vizet.
Ha külön próbálom a centrifugálást az sem megy.

Előre is köszönök minden segítséget

Üdvözlettel
Ötvös Katalin

Comments
Bakonyi Tiborné
Bakonyi Tiborné picture

Sziasztok!Van egy LGF1443KD típusú 11 kg-os elöltöltős inverter direct drive-os mosógépünk.Víz szivattyúzással semmi gond,de amint a dobnak forogni kellene,nehézkesen fordul párat,aztán úgy csinál,mintha elakadna valamiben.Szűrő,stb... tiszta,rendszeresen karban tartott.Zoknik,melltartók,stb... minden megvan,semmi sem hiányzik.Apró dolgokat mosózsákban rakjuk a gépbe.Mi lehet a gond? Van 4 gyerek,meg egy férj és ez nekem nagy gondot jelent,hogy nem tudok vele mosni.Jobbra fordul,balra forgásnál akad el.Köszi a tippeket.Nagykanizsa környékén lakunk,korrekt szerelőt keresek.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Szép nagy ajtaja van a gépnek.
http://www.appliance-reviews.co.uk/ProductImages/large/LGF1443KD_WH_Wash...
Nos nyisd ki azt az ajtót és a dobot egy határozott mozdulattal emeld meg a mosógép házához képest! Ha érezhetően kottyan, akkor kopott/törött a csapágya.
Ha ez a helyzet, akkor nem szabad tovább használni, mert további, igen drága sérüléseket okozhat!

0

Bakonyi Tiborné
Bakonyi Tiborné picture

Köszönöm szépen a gyors választ!Megpróbáltam,szerintem semmi olyasmi baja nincsen.Már egy kölcsön géppel mosunk,remélem valami normális szerelő fog jönni...Különben IMÁDJUK a mi kis Margitkánkat!Bízom abban,hogy hamarosan szuperál újra! :( (: Esetleg "házilag" hogy tudjuk megnézni a dob belső környékét,esetleges szorulás miatt? Köszi a kedvességeteket!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Én innen nem tudom, hogy mennyire vagy jártas a szerelésben!

Ha úgy érzed, hogy igen, akkor valahogy így:

Először áramtalanítsd a mosógépet (húzd ki a fali csatlakozóból a vezetékét) zárd el a bejövő vizet és csavard is le a tömlőt, hogy tudd forgatni a gépet.
Majd a hátulján keress rögzítő csavarokat, hogy a tetejét le tudd venni. Ha kicsavartad a csavarokat, akkor a fedőlapot vagy előre/hátra kell csúsztatni vagy csak fel kell hajtani és levehető.
Ne törd el! Nehezen pótolható..
Amikor levetted, akkor felűről hozzáférsz az ajtószáj gumihoz és ki tudod a rögzítését oldani ami az üsthöz rögzíti (rugós-csavaros valami szokott lenni).
Ne szakítsd el a gumit! Nehéz és drága pótolni!
Amikor kioldottad a rögzítést, akkor le tudod fejteni a gumi peremét. Ott lesz egy apró rés amin belátsz. No ott nézz be zseblámpával! Ha van ott valami, akkor talán.. Talán látni fogod. Ha nem látod, akkor ki kell venni az üstöt és szét kell szedni.
Ha össze van ragasztva/hegesztve, akkor fűrészelni.

Sok sikert!

Ja az áram ráz és agyon is csaphat! Tehát csak saját felelősségre...
Ha a vizet hagyod csorogni legfeljebb szétáztok. De az nem csap azért agyon.

0

Bakonyi Tiborné
Bakonyi Tiborné picture

Ezért a mosógépért a férjem keményen megdolgozott.Inkább hívok szerelőt. :) Nehogy a Margitkám még betegebb legyen. :) Köszönöm a részletes válaszokat!!! További eredményes munkát.Ha kiderül a probléma,megírom.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Merre van az a gép?

0

Kari
Kari picture
*****

Szia!
Bevezetöjeben irta, hogy "Nagykanizsa környeken lakunk"...
Kari

0

Bakonyi Tiborné
Bakonyi Tiborné picture

Üdv.! Nagykanizsától 12 km-re.A jó Isten háta mögött,ahol még a madár sem jár...! :) Liszóban.Köszönöm,hogy ennyit foglalkoztok a megszorult ember ügyével,mosógépével! További szép estét.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Nekem messze vagy!
Keress közelebbi szakembert!
http://goo.gl/maps/HqbfZ

0

Bakonyi Tiborné
Bakonyi Tiborné picture

Mindenesetre köszönöm a segítséget! Abban még kaphatnék útmutatást,hogy ha mégis csapágy gond lenne,akkor az mennyibe kerülne nekem?Köszönöm.

0

varga jano
varga jano picture
*****

Kedves Katalin!
Kérem,hogy jelezzen vissza,hogy jó-e a mosógépe?
Ha nem jó,akkot itt az elektrotanyán talál olyan mestert ,aki szivesen megjavítaná mosógépét és a közelben lakik.
Írjon elérhetőséget (valami@valami.valami)!
A kolléga jelentkezni fog.
Üdvözli Varga Jano

0

varga jano
varga jano picture
*****

Üdvözlöm!
A szűrőket kitisztította?
Van egy szűrő a befolyó víznél.Van egy szűrő a kifolyónál is.Elzárja a vizet.Lecsavarja a már nem nyomás alatt lévő csövet a mosógépről.Csőrösfogóval kiveszi a szűrőt.Tisztítás után tegye vissza.A kifolyó mosólugnál van egy szűrő.Pattint.Kicsavar.Tisztit.Vissza csavar.Vissza pattint.Kinyitja a vizet.Átöblíti a mosógépet egy öblités programmal.
A LED-ek,balról nézve,a 2. és a 4.,F05 hibát jeleznek.Ez:"F05:Álló szivattyú,vagy nyomáskapcsoló beragadt tele állapotban.(Nem ürit(pl. szűrő tele) ...szivattyú leáll...)Szivattyú,-szűrő és vizszintszabályzó rendszer (légcsapda) ellenőrzése.Szivattyú csere.Panel hiba,csere vagy javittatás."M.Péter nyomán.
Üdvözli Varga Jano

0

Sponsored links