You are here

Kenwood Kr-v8010 erősítő hiba

Üdv!

Volna nekem egy Kenwood Kr-v8010 típusú rádió-erősítöm.A hiba az lenne,hogy feszültég alá helyezve kb.10-15 perc kell neki,mire a bekapcsoló gombjára reagál,ekkor kattog benne a védőrelé,kapcsolna be,de valamiért elejti,és elkezd kattogni,ezt játza 5 percig,majd egyszer csak bekapcsol,és működik rendesen.Mi lehet a hiba?A relé lenne a ludas,vagy valamilyen tranzisztoros megoldású ezeknek a kapcsolórendszere?
Segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv mindenkinek.
Pali

Comments
Varga Pál
Varga Pál picture

Üdv!

Kapcsolási rajzot ehhez valahol lehetne beszerezni,mert a nélkül kicsit tű a szénakazalban eset.A tápkapcsoló relé csinálja a fesztivált.

0

Kari
Kari picture
*****

Szia pali!
A Tanyan ezt (KENWOOD KRF-V7510D V8010D VR-208 209, KRF-V8010D DW) talalhatod, amit Te is letölthetsz_kellene kisse tanulmanyozd a tartalmukat.
Kari

0

kattila
kattila picture

Szia
Csereld a tap kondikat

0

Ebit
Ebit picture

Szia!

Valószinűleg a tápkondikat, érdemes, lenne átmérni, cserélni, de én előtte, egy hosszabb üzemeltetéssel, is megpróbálkoznék, valamint, a reléig vezető összes kontaktust átnézném.

0

peter911
peter911 picture

Ha a hangszórót kapcsoló reléről van szó, akkor én először a végfokok kimenetén mérném meg a feszültséget a "jó" és a "rossz" állapotban.
Ha a főtrafó kapcsolóreléje, akkor a készenléti tápban kell a hibát keresni.
Ahhoz, hogy tudjunk ebben segíteni több infóra, mérési-eredményre van szükség.
Remélem tudtam segíteni.

0

öreg_rutinos
öreg_rutinos picture
*****

Üdv. Pál!
Először mérd át az elektrolit kondikat, nagy valószínűséggel kapacitás szegények.

0