You are here

Indesit felültöltős, kijelzős megáll mosás közben (WITE 107)

Sziasztok!

Tegnap 0:13 jelzésnél megállt a mosás. Hibajelzés nincs, egyszerűen áll a számláló, és nem lehet kinyitni az ajtót akkor sem, ha a lakat ikon nem világít. Egy idő után a párom szólt, hogy 'door' felirat villog a kijelzőn. A mosógépet kikapcsolva ki lehetett nyitni a gépet, így legalább a vizes ruha kint van.
Ma szétkaptam a kicsikét. A nagy panelon volt némi fekete kosz, többnyire a trafó és környékén, de amúgy semmi különös. Féktisztítóval (izopropil-alkohol) átmostam az egészet, olyan mint az új. Korróziónak semmi jele, a forrasztások szépek, nincsenek kirepedve. A kondik sem püffedtek, nem szedtem ki őket lemérni.
Most összeraktam, párom állított egy harmincperces programot, ami nyolc percnél állt meg. Ott álltunk a gép fölött, mikor megjelent a 'door' felirat. A leállás és a felirat megjelenése közt nem telt el öt perc.
Konnektorból kihúztuk, megvártuk míg ki lehetett nyitni az ajtót, állt benne a víz. Visszadugtuk, utána rendesen kiszivattyúzta, rendben megállt, átváltott 'End' kijelzésre, és kinyitotta a fedél zárját, ahogy kell.
Szerintetek akarjuk még megvajákolni, vagy inkább holnap, az akció utolsó napján vegyünk egy Samsungot 15% kedvezménnyel, 85-ért?
Az Indesit a nyolcadik évében jár, a fedele nincs egy éves, és amúgy általánosan jó kondíciónak örvend. Fűtött, fürdőszobához képest száraz helyen használjuk.

Köszönöm a segítséget! :)

Gábor (GPont73)

Comments
GPont73
GPont73 picture

Sziasztok!
Nemsokára hazajön a párom, és próbamosás.
Csak Whirlpoolhoz kaptam szénkefét, megoldottam abból. Lehet, hogy ez volt a baja? :)

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Lehet.
Mint írtam vala a perifériák ellenőrzésével kell kezdeni!

0

GPont73
GPont73 picture

Forog az első adag mosnivaló. És meg van rendelve az új mosógép is, délelőtt a párom is intézkedett. Nem vagyok boldog.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

A házasság előnyei...

0

Kari
Kari picture
*****

Szia gpont!
Mi a gond, nem lehetseges a visszalepes?
Kari

0

GPont73
GPont73 picture

Ha nem is házasság, de sokévi együttélés :)
Kari: kell nekünk mosógép. Új. Mondta a 'Zasszony. Hiába ment már le a harmadik kör mosás is hibátlanul, ez már nem ugyanaz a mosógép. "A fehérek sem lettek olyanok, mint szoktak"
Érted? :D

0

Kari
Kari picture
*****

Hali GP73!
Volt egyszer egy kollegam aki az erthetetlen/neha esz-szakszerütlen top manageri döntesekre monda; "Tudja kollega, mi,a mi fizetesi kategoriankkal ezt ugysem lathatjuk at...!"
Ja-ja; elegge regen megtanultam, hogy (többnyire)a mosoport, -gepet, labasokat s meg 1-2 dolgot nekünk nem szabad kivalasztani_legföljebb rendben tartani_ez az "iidös iilöt" :-)
Tartsd meg_ha lehet_ az öreget, hatha mèg bekell ugorjon hirtelen helyettesiteni...
Szandekosan irtam ketertelmüre, a visszalepest valojaban a vasarlasi szandekra ertettem_bocs :-)

Jobbat, Kari

0

GPont73
GPont73 picture

Na ugye! :)
Azt én is tudom, hogy genetikusan mindenkinek más-más baj van a toronyban - de az is biztos, hogy van! Csak hát egyértelműen könnyebb elfogadnom, hogy két olyan autónak bérlek garázst évente egy (A!) mosógép áráért, amik közül az egyiket be sem indítottam az idén, a másik meg hetedik éve van szétszedve "megcsinálom-összerakom-pikkpakk" alapon. Szóval egy szót nem szólhatok (mindenesetre lássuk be - és ezt ajánlanám emberi jogi aktivisták figyelmébe - ez fontos és alapos érv lehet az azonos neműek szerelmének elfogadtatása mellett :D ).
Egyelőre a Zasszony és a régi mosógép is megmarad (azért azon még elgondolkozom, melyiket vigyem le a kazánházba :) )

Hálásan köszönöm nektek a segítséget, a Nap süssön rátok! :)

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Azegyik nehíz és borul.. A másik rúkharapkarmol...

0

Kari
Kari picture
*****

Hali!
Ja + sikitozhat, "azon még elgondolkozom, melyiket vigyem le a kazánházba",s igazabol egyikkel sem lehet befüteni_de "G-pont" szandèka reszleteit inkabb ne (itt) taglaljuk :oke:
Kari

0

GPont73
GPont73 picture

Sziasztok!
Köszönöm a további tippeket!
Sajnos ma nem tudtam vele foglalkozni, mert határidős munkám van. A párom már beleélte magát egy még drágább Samsungba, de én nem rajongok annyira az ötletért, és megpróbálnám a család költségvetését megmenteni egy ekkora kiadástól...
Mindenképp beszámolok a fejleményekről, csak kis türelmet kérek.
Üdv, G.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Mindenképp vegyél rá garanciaidőt! Kell rá.

0

GPont73
GPont73 picture

Alapból két év van, amit netes regisztrációval ki lehet tolni öt évre. Egyszerű netes reggel? Hmmm... Az, hogy mire vonatkozik a kiterjesztett garancia, nincs ám szem előtt, most az lesz a feladata a páromnak, hogy kiolvassa, mire érvényes valójában. Nem leszek meglepve, ha saválló alkatrészek oxidációját, vagy az üveg átlátszóságának elmúlását fedezi, amire egyébként nagy esély van :)
Meglátjuk! ;)

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Mindenesetre a Samsungra kell (KELL) a plusz gari! A vezérlésük imád elszállni...

0

sanyó
sanyó picture

Szia. Most már rá ér,úgy látom,de attól meg csinálhatod. A Door,az ajtó zárat jelent ez esetben. Lentebb írták a motort,helyesen ,mert ennél összeköttetésben van az ajtózár,és a motor. Valószínű a szénkefe a végét járja,hol van hol nincs,nézd meg. Csa

0

GPont73
GPont73 picture

Sziasztok!

Fejlemények: a szerelő nem volt kivilágítva túlzottan a márkától. Nem is vállalta el már azt sem, hogy megnézze, telefonban elutasította, hogy foglalkozzon vele. Végülis megértem.
Ma végignéztük a párommal a kínálatot, és végül ennél állapodtunk meg.
Valakinek van ellenvetése? Bármilyen észérvet szívesen elfogadok :)
Szerettem volna száz alatt maradni - igazából húsz alatt - de a katalógusadatokat és az igényeket összevetve a többi elvérzett.
Szerintetek baromság ennyit kiadni mosógépre, vagy azért ne vegyünk ilyet, mert éhenhaltok? :)

0

GPont73
GPont73 picture

Esetleg Beko-val kapcsolatos tapasztalatok? Egy ismerős említette, hogy neki egy WMB 61231 PT van, és szereti, meg van vele elégedve. Adatait tekintve a gép nekünk is megfelelne. Szabad ilyet?

0

Szervizes
Szervizes picture

Ha jól olvastam a lakat nem világított mikor leállt a gép. A motor kommutátorára rápillantanék az mindent elárul. No meg műszer sztátor+rotor+taho mérendő.

0

GPont73
GPont73 picture

Köszönöm a tippet!
Bár már nagyon érik a másik mosógép (csütörtök délután már boltlátogatás van betervezve), azért délelőtt még belekukkantok. Van egy másik Indesit motorom, ha jól tévedek stimmel bele. Egy próbát megér.
Az előfordulhat, hogy kis pihenő után működik tovább a motor, csak néha gondol egyet, és megáll?

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Akkor lesz új gép vásárolva? A régivel mi a terved?
Ha eladnád, akkor fotót tegyél fel róla! Köszi!

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Nem szeretnélek lebeszélni az új vásárlásáról, hisz már úgyis bele éltétetek magatokat!
No meg kicsúsznátok az akcióból.. De akciók mindig mindenhol vannak, lesznek.

A hiba az valószínűleg a vezérló panelnek vagy a táp vagy a vezérlés része romlott el. Valószínűleg javítható, de hogy ennek mi lenne a költségvonzata azt ennyi infóból lehetetlen megmondani.

Mindenesetre, ha vesztek egy újat, akkor vegyetek rá plusz garancia időt! Ráadásul ez Samsung.. Ha lehet akkor legalább a kötelező 1+Samsung 2 éven felül még 5-6 évet!

(A régi gépetekért 4 ezret tudnák adni, ha nem rozsdaboglya.)

0

GPont73
GPont73 picture

Szia!

Köszönöm a tippet!
Közben utánanéztem én is, egy ötössel többért akció nélkül is lehet venni több helyen is, úgyhogy annyira nem aggódunk emiatt.
Ha lehet, inkább mentenénk a kicsikét, mert azért mi sem vagyunk olyan kőgazdagok, hogy ne fájjon egy ekkora kiadás.
Úgy tervezem, hogy a mai nap ugye én futottam egy kört, holnap továbbadom szerelőnek a stafétát, közben pedig megpróbálok eligazodni, milyen gépet vegyünk, ha muszáj. Sok időnk nincs, a hétvégi mosás nagy része kimaradt, és két gyerek mellett nem lehet sokáig ülni a problémán.
Szívem szerint nyilván Miele-t vennénk, de valahol meg kell húzni a határt. Azért nézegetek a Samu és az LG felé, mert beírtam a gugliba, hogy 'Indesit hibakódok' aztán a márkát szépen elkezdtem cserélgetni, és a Samsung volt az, amelyiknél a legtöbb találat hibakód-táblázatot hozott, illetve a habosodást. Az LG-ről már hallottam jókat ismerősöktől, de még nem olvastam másoktól tapasztalatokat.
Most a "milyen mosógépet" kulcsszó jön, ma este sem unatkozok azt hiszem :)
Ha úgy alakul, beszélünk a romról, de elsődleges célként a javítást tűztem ki.

Mégegyszer köszönöm, további szép estét!

G.

0

Gépklinika
Gépklinika picture

Szia!
Hogy milyet ne: Siemens-t... http://elektrotanya.com/?q=hu/content/siemens-wm12a262pl-mosogepbe-keres...

A hibáról: Én először a perifériákat ellenőrizném le, majd a vezérlő tápját kondiznám át. Ha ez sem segít, akkor a EEprom tartalmat írnám felül (cserélném magát az EEpromot is, biztos, ami biztos.) Ha ez sem segít, akkor jön a cumi.

0

GPont73
GPont73 picture

Szia!

Köszönöm neked is! :)
Van ismerős szerelő, holnap megpróbálom mozgósítani. Innentől átadom neki, fölösleges magam tovább szivatni, mikor lehet, hogy egy rutinos szakember kisujjból tudja a megoldást.
Vagy azonnal javasolja, hogy vegyünk másikat.

Mégegyszer köszönöm, további szép estét neked is!
G.

0

GPont73
GPont73 picture

Basszus!
komolyan meg voltam győződve, hogy valaki más is írt hozzá :))
Bocsánat, kicsit kialvatlan vagyok mostanában.

0

Sponsored links